owocowe - 2000 przepisów (strona:79/134)

Sernik kołem się toczy 154

sernik"... Ale przelałam go do szerokich szklanek, a pomiędzy pokruszyłam herbatniki i wyszedł bardzo rasowy i niesamowicie smaczny deser. Oto przepis, gdybyście mieli ochotę sami poprzelewać sernik:) SEROWY DESER OWOCOWY (5 porcji) 800g waniliowego serka homogenizowanego 400ml śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru opakowanie herbatników owoce sezonowe (my mieliśmy maliny czerwone i czarne, borówki amerykańskie i kilka poziomek) Ubijamy bitą

les mirabelles
Redberry w Tarasach Zamkowych 170

stolicy naszego województwa. Jednak, jak to przy każdym otwarciu - na brak zainteresowania nie można było narzekać. W strefie food court otwarto również RedBerry - stoisko z mrożonymi jogurtami, sałatkami owocowymi czy koktajlami.  Wśród tłumów w końcu udało mi się dostać do stoiska, a tam... oczywiście mnóstwo osób. Zarówno stojących w kolejce, jak i kręcących się dookoła. Szybko poznałam powód - zaledwie

Pasja Smaku
Muffinki z gruszkami 206

Dziś na deser polecam muffinki z gruszkami. W kilka chwil można przygotować pyszne owocowe babeczki.  SKŁADNIKI: 2 jajka, 150 ml mleka, 100 ml oleju, 1,5 szklanki mąki, ½ szklanki cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, 3 gruszki, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: Jajka wybijam do miski. Dokładnie mieszam z mlekiem i olejem. W osobnym naczyniu mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Lekkie ciasto bananowo-jogurtowe a la sernik bez sera 531

oraz posypać kokosem. Wspaniale smakuje na zimno z dodatkiem herbaty wiśniowej  BIFIX Owoce wiśni zawierają w swoim składzie wiele cennych witamin i soli mineralnych, a także kwasy owocowe, które wspomagają pracę układu trawiennego oraz pobudzają przemianę materii. Zawarte w wiśniach pektyny wspomagają oczyszczanie organizmu ze szkodliwych substancji. Wiśnie są także źródłem bioflawonoidów, które, ze względu na swoje właściwości

Z Kuchni Do Kuchni
PIEROGI Z POMARAŃCZAMI 191

postanowiłam cytrusowe kluski wypróbować. Danie okazało się niezwykle orzeźwiające i nam bardzo smakowało. Sezon na pomarańcze (wtedy są najsmaczniejsze) przypada na miesiące zimowe, co oznacza, że możemy delektować się owocowymi pierogami nie tylko latem. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście

Przepisy Aleksandry
Sernik chałwowy ( ..i słów kilka o urządzeniu Chop&Blend Aura od Russell Hobbs ) 250

kryje się pod tą nazwą ? Producent zapewnia, że jeśli kochasz dipy i samodzielnie przygotowywane sosy, to urządzenie jest dla Ciebie urządzeniem obowiązkowym. Ja dodam, że jeśli kochasz koktajle owocowe, wszelkie zupy krem i inne "mikstury" - to urządzenie jest dla Ciebie. Ale to nie wszystko, bo Chop&Blend doskonale sprawdza się do kruszenia herbatników, płatków kukurydzianych oraz rozdrabniania orzechów

kolorowotorcikowo
Amerykański placek z nadzieniem truskawkowo-jabłkowym i cynamonem 170

zmniejszyć ognień, dodać cukier i mąkę. Gotować ok. 15 minut do zgęstnienia. Odstawić do wystudzenia. Rozgrzać piekarnik do 200*C . Z lodówki wyjąć tortownicę ze spodem, wyłożyć wystudzone nadzienie owocowe, wyrównać. Przykryć drugim plackiem i docisnąć, zlepić brzegi. ostrym nożem zrobić nacięcia na wierzchu ciasta. Piec 30-45 minut do zarumienienia wierzchu.  Najlepszy na ciepło, ale chłodny jest równie

Chocolate Muffin Blog
Miska śmierci vol. 2 235

poprawioną, burżujską wersję tego przepisu. Jest to jednak nadal bardzo tanie, szybkie i łatwe danie, a i smak jest w tej wersji wyśmienity. Składniki: -100 g białego ryżu -duży owocowy jogurt -kilka łyżeczek konfitury z borówek Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu z opakowania. Wykładamy na talerz polewamy jogurtem, dekorujemy z wierzchu konfiturą. Dżem również się sprawdza, zwłaszcza wiśniowy dobrze pasuje

Tanie przepisy studenckie
Podróże kulinarne - Tunezja 175

składników – miodu, melasy, orzechów, migdałów, suszonych owoców. Popularne są różnego rodzaju małe ciasteczka nasączane bardzo słodkim syropem na bazie miodu. Innym znanym rodzajem tunezyjskich słodyczy jest rachatłukum-słodkie kostki owocowe przypominające galaretkę posypane cukrem pudrem. Znajdziemy tu też pyszne chałwy z dodatkiem orzechów i migdałów oraz baklavę. Tunezjczycy spożywają też dużo świeżych, słodkich owoców-winogrona, daktyle, figi, granaty, opuncje. Owoce

Zawsze głodna!
Panna cotta z białą czekoladą i sosem z owoców leśnych 452

odstawiamy do wystygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na min 3 godziny. Tuż przed podaniem dekorujemy owocami zblendowanymi z cukrem (lub bez, jeśli wolicie bardziej kwaśne smaki). Sos owocowy można lekko podgrzać przed podaniem, bedzie fajnie kontrastował z zimną panna cottą. Oryginalny przepis pochodzi z bloga  Moje Wypieki , wprowadziłam kilka swoich modyfikacji. Przepis bierze udział w konkursie: Torta Della

Zawsze głodna!
Mini tarty z owocami 129

jeszcze bardziej zatrzymać, bo po tych wszystkich zimowych dniach jestem jakaś przemarznięta. Odkąd słońce wyszło wszystko jest weselsze. Dzień jest dłuższy, poranek przyjemniejszy, a i pobyt w kuchni bardziej owocowy. Do mojej dzisiejszej propozycji można dorzucić dowolne ulubione owoce. Ja zrobiłam ją głównie z jabłkami, ale dodałam kawałek banana i kilka malin. Słodycz sosu śmietanowo – waniliowego łamie idealnie cierpkość

dom-agi.pl
Zuppa di lenticchie 185

się we Włoszech przynajmniej raz w tygodniu. Do jej przygotowania potrzeba niewielu składników i ...mało czasu. Gotuje się zaledwie pół godziny. Składniki -soczewica zielona u mnie ze sklepu  Owocowy Raj -2 ząbki czosnku -1 marchewka -pietruszka natka -bazylia listki -sól i pieprz -oliwa z oliwek Opcjonalnie ser typu ricotta lub jak u mnie ser koryciński swojski Czesławy Zarzeckiej - suszony

Z Kuchni Do Kuchni
Pływające bezy 167

wrzucamy do wody, gotujemy po 2 minuty z każdej strony krem przelewamy przez sitko do salaterek lub filiżanek wrzucamy po kilka bezików, polewamy polewą Smacznego! P.S. jeśli używacie owocowej polewy do dekoracji użyjcie także świeżych owoców

Luźna Kuchnia
Pączki Babci Basi 354

mąki 75 g drożdży 6 żółtek 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 1/4 szklanki cukru 1 kieliszek spirytusu 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju +domowy gęsty dżem owocowy (bez dodatku żelatyny!), 1 litr oleju do smażenia, cukier puder na lukier lub do obsypania   Drożdże wkruszamy do ciepłego mleka, dodajemy łyżeczkę cukru, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Oddzielamy żółtka

Ciastkozercy
Owoce na wieczór panieński 117

wrześniu ubiegłego roku zostałam zaproszona na wieczór panieński. Po ustaleniach wyszło, że mam przygotować owoce. Pomyślałam, że zrobię sałatkę owocową, ale uznałam, że to będzie za proste. Szukałam natchnienia i znalazłam oryginalny sposób podania owoców. Jest pracochłonny, ale efekt końcowy wspaniały: Do przygotowania potrzebne będą: folia aluminiowa nieduża doniczka 2 gąbki florystyczne, jedna mniejsza - do wyłożenia doniczki, druga większa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com