Owocowe smoothie to napoje idealne na takie dni jak dzisiaj. Piękna, słoneczna pogoda, pyszny napój i odpoczynek w ogrodzie. Czy to nie brzmi idealnie? Dla mnie tak! Składniki : * banan * garść czerwonych winogron * garść mrożonych truskawek lub malin * szklanka soku pomarańczowego lub 2 soczyste pomarańcze * opcjonalnie kilka listków świeżej mięty Przygotowanie : Wszystkie składniki naszego koktajlu miksujemy. Jeśli przeszkadzają Wam skórki
Magiczne Życie Martyczas na zdrowe odżywianie i zgubienie paru kilogramów :-) Dzięki Kasi zostałam zainspirowana i zmotywowana do diety punktowej (strażników wagi) Tak więc dziś na śniadanko 2 paróweczki za 4pkt + herbata owocowa bez cukrów, słodzików i miodu. Na lunch 2 kawałki wędzonego halibuta + jabłko i 2 nektarynki co daje w sumie 8pkt, a na obiad letni bigos z młodej kapusty + świeży
upichconaDzień dobry! Wracam do Was dzisiaj z kolejną porcją prostego i sycącego koktajlu owocowego. Tym razem połączenie słodkiego, dojrzałego banana, soczystego melona i lekko kwaskowego kiwi. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCzęsto na drugie śniadanie robię sobie jakiś koktajl. Bardzo je lubię. Często są to wersje owocowe, ale najczęstszym dodatkiem do nich jest natka pietruszki. Zresztą świeżą zieleninę staram się dodawać do wszystkiego, zawsze można przemycić dzięki temu trochę dobroci witaminowych. Składniki: 1 dojrzały banan, 1 pomarańcza, 1/2 zielonego jabłka, garść szpinaku baby, duży pęczek natki pietruszki, kefir/jogurt odtłuszczony
Plate of JoyCzas na marchewkowy podwieczorek. Nasza propozycja to pyszna galaretka przygotowana ze świeżo wyciśniętego soku z marchewek. Intensywna w smaku, mocno marchewkowa, zdecydowanie lepsza niż kupne galaretki owocowe, choć mniej słodsza J Czas przygotowania 5 minut + kilka godzin chłodzenia Ilość porcji: 2-4 Składniki: 1 litr świeżo wyciskanego soku z marchewek 4-5 łyżeczek żelatyny Listki mięto do ozdoby Żelatynę umieszczamy
Kolizje Smakówmusli z brzoskwiniami i jogurtem. Zadbajmy dla siebie samych, żeby szybkie śniadanie też ładnie wyglądało. I od razu będziemy mieć lepszy humor :) Potrzebujemy: Wysoką szklankę Garść musli lub granoli owocowej 4 połówki brzoskwiń z puszki (jak nie mamy świeżych np.zimą) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów 1 łyżka suszonej żurawiny Brzoskwinie musimy pokroić na drobne kawałki. W wysokiej
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Białka utrzeć na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i masłem roślinnym
BullioGęsty, owocowy, pyszny i bardzo zdrowy. Do tego chrupiące ciasteczka i kokos. Składniki (5 - 6 porcji): 2 banany 1 gruszka 1 jabłko 1 pomarańcza 2 szklanki mleka lub mleka migdałowego 5 łyżek pokruszonych ciastek + na dekoracje 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki syropu daktylowego lub daktyli Opis syropu daktylowego <klik> 'czipsy kokosowe' do posypania
Pora na pora i pomidoraDomtalhof Eimermann Niska stonowana kwasowość, pięknie zrównoważone. Dominują aromaty cytrusowe. Finisz łagodny, pikantny. Idealne na ciepłe wieczory. Orzeźwiające i bardzo przyjemne. Riesling Bremmer Calmont 2013 z winnicy Franzen Przyjemnie owocowe z dobrą kwasowością. Wyczuwalne słone akcenty. Doskonałe do grillowanych owoców morza, białego mięsa, jagnięciny i twardych serów. Savignon Blanc trocken 2013 z winnicy Domtalhof Eimermann Klasyczne Savignon Blanc ze sporą
królestwo garówracuchy z obu stron na złoty kolor. Zdejmować, kłaść na ręczniku papierowym. Przekładać na półmisek i posypywać cukrem pudrem. Do racuchów polecam Rapennhof Riesling Kabinett. Półwytrawny, reński Riesling o owocowym aromacie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Cena 49 zł Poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine bar Jung&Lecker
królestwo garówwiększością ryb, owocami morza i serami. Marques de Castilla Garnacha-Tempranillo. Generalnie nie jestem fanem win różowych ale w tym przypadku bardzo miłe zaskoczenie. Wino posiada intensywny owocowy aromat, pachnie wiśniami i truskawkami. Ma przyjemną kwasowość. Jest dobrze zrównoważone i eleganckie Można pić samo ( schłodzone do 7-8 ° C) ale również z owocami morza, potrawami z ryżem i makaronem
królestwo garówłyżką zimnego masła. Steki polewać sosem. Podałam ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. polecam również stek z rekina I Do racuchów polecam Rapennhof Riesling Kabinett. Półwytrawny, reński Riesling o owocowym aromacie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Cena 49 zł Poleca Wojciech Kielanowski, doradca klienta Wino dostępne w restauracji roku 2013 według czytelników dodatku GW - Gazety Stołecznej, wine
królestwo garówdębowych beczkach a następnie 24 miesiące w butelce. Nos jest intensywny, trwały, dominują nuty czerwonych owoców (wiśni, jeżyn) suszonych ziół, przypraw ( pieprz, jałowiec, gałka muszkatołowa). Usta są świeże, owocowe, z nutami warzywno-balsamicznymi. Wino jest gładkie, jedwabiste, eleganckie a tanimy bardzo ładnie wtopione. Bardzo smaczne wina. Według mnie lepszy- ciekawszy jest rocznik 2006 SATOR – Pomaia (Pisa) to 30-hektarowe gospodarstwo
królestwo garówSycylii odmiana czyli Nero d'Avola. Piliśmy już różne wina z tego szczepu, od wodnistych po przesadnie ciężkie i alkoholowe. To z degustacji znalazło się gdzieś pomiędzy. Bardzo owocowe z wyczuwalną wiśnią, sprawiało wrażenie jednocześnie świeżego i mocnego. Nie da się go zapomnieć choćby ze względu na etykietę ze zdjęciem założyciela winnicy. Kolejne wina czerwone to już inny świat
królestwo garówdobrze kwasowe, pozostawia posmak brzoskwini i marakui. Świetne wino do sałatek z owocami morza, dań kuchni azjatyckiej. Monte da Peceguina Branco 2012 VR Alentejano, Heredade da Maladinha Nova Kwiatowo-owocowe, słodko pachnące wino z Alentejo. Mimo pewnego ciężaru gatunkowego nie brakuje mu świeżości. Wino pozostawia posmak owoców (cytrusy, pigwa) i wanilii. Świetnie uzupełnia potrawy z pieczonych ryb, małży czy krewetek
królestwo garów