Dzięki kurkumie ma ładny, żółty kolor. Świetnie nadaje się jako dodatek do wędlin i mięs. Tak samo dobrze pasuje do jajek. Składniki: 250 g korzenia chrzanu 125 ml octu owocowego 250 g cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki kurkumy cukier żelujący - porcja na 500 g owoców Wykonanie: Chrzan obrać a następnie pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować z octem. Dodać kurkumę, sól
Mama Gotujepowinno mieć temperaturę pokojową). Dodać jogurt naturalny i wymieszać. Zamknąć pokrywę i wybrać program JOGURT. Nacisnąć przycisk START. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu. Aby uzyskać jogurt owocowy, należy 30 minut przed końcem programu dodać 20o g owoców
Moje domowe kucharzenieUpały doskwierają, mam więc dla Was propozycję mocno owocową i orzeźwiającą ;) Przed przygotowaniem koktajlu owoce warto schłodzić. Z podanych składników będą dwie szklanki koktajlu. Życzę smacznego! ;) Składniki: 2-3 szklanki miąższu arbuza bez pestek 1 banan sok z połówki cytryny Owoce miksujemy razem,dodajemy sok z cytryny, przelewamy do szklanek i drinkujemy
Czerwona Porzeczkatłuszczu, ja używam oleju kokosowego. Smażymy z obydwu stron po 1 - 2 minuty. Podajemy z ulubionymi świeżymi owocami oczywiście najlepiej sezonowymi. Możecie dodać również inne składniki, np. sok owocowy, masło orzechowe, krem czekoladowy, dżem, bitą śmietanę, jogurt...i wiele wiele innych :) Smacznego
Taste Of My DayProsty jak budowa cepa przepis i tez z przeszłości, bo zdjęcia sprzed 8 lat. Mam nadzieję, że to wam nie przeszkadza i chętnie sięgniecie po niego robiąc dziecięcą imprezę. Owocowe galaretki w skórkach pomarańczy zawsze się sprawdzą. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem margaryny - ta musi być zimna, z lodówki. Mąkę przesiać do miski z cukrem pudrem, dodać żółtka, pokruszone drożdże, śmietanę
Cakes By Kejttradycji zapraszam po przepis na lody ze śmietanki TUTAJ . A jeśli macie ochotę na coś lżejszego, czy moze jesteście na diecie wegańskiej (wegańskie lody też mam! KLIK :) ) polecam sorbet. Owocowy i 200% bardziej orzeźwiający niż tradycyjne lody. Poza tym ma też dużo witamin. Przyjemne z pożytecznym :) To co? Zapraszam po przepis! SORBET TRUSKAWKOWO-BANANOWY przepis autorski // 3 porcje ~400g truskawek
chili & sugarGranita to deser pochodzący z Włoch. Przypomina owocowy sorbet, gdyż jest robiony z owoców z dużą ilością kryształków. Wzbogaciłam go słodkim, czerwonym winem, żeby nabrał nieco innego charakteru ;) 300 ml jagód sok z 1 cytryny 3 łyżki cukru 1/2 szklanki czerwonego słodkiego wina Jagody opłukać pod bieżącą wodą na sitku. Włożyć do blendera, dodać wyciśnięty sok z cytryny i zmiksować
https:KKuchniaMniamWoda na upały jak wiemy jest najlepsza. Ale żeby woda nie była nudna warto podkręcić jej smak robiąc owocową wodę, czyli z dodatkiem kawałków świeżych owoców, listków mięty i lodu. Taka woda doda smaku i orzeźwienia. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikjeszcze ok. dwóch minut. Masą wypełniamy foremki do lodów lub inne naczynia, w których chcemy podać lody. Wkładamy do zmarażarki na kilka godzin. Lody bananowo - czekoladowe można podawać z owocowymi musami. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian tych owoców, ale uprawia się zaledwie dwadzieścia. To owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy
My Chcemy Jeśćpoczątku sezonu letniego w restauracjach królują najróżniejsze chłodniki począwszy od warzywnych kończąc na owocowych. Aktualnie na dworze j est tak duszno , że na pewno nie będę stała przy garach mimo, że kocham to nad życie. Więc i u mnie będzie balował chłodnik. Tym razem buraczkowy, wiem że już powoli kończy się czas na botwinkę ale śmiało można ją zastąpić koncentratem
pieprzny smaczekpóźniej i wyszła rewelacyjnie. Człowiek uczy się na błędach. To nic trudnego. Rolada ta jest uniwersalna, można dodać różne owoce: jagody, truskawki, maliny, co tylko chcecie. Wyszło lekko, śmietanowo, owocowo, smacznie i szybko. Składniki: biszkopt: 4 jajka opakowanie cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g mąki tortowej 100 g cukru masa: 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki
na moim stole...już nawet nie patrzę na termometr, bo temperatury są naprawdę wysokie... Co jest najlepsze na ochłodę w takie dni? Oczywiście lody. A że lato niesie ze sobą mnóstwo wspaniałych owocowych smaków, trudno z nich nie skorzystać. Dziś zapraszam Was na pyszne domowe lody jagodowo-śmietankowe. Przygotowanie jest proste i szybkie. Spróbujcie. ... lody jagodowo-śmietankowe, to dla mnie najlepszy deser
Słodkie okruszkijednej strony, a z drugiej olbrzymie jezioro Mälaren. Wejście do parku otwiera brama z pięknymi, złotymi, królewskimi ornamentami. Park zdobią przeróżne fontanny i statuetki, pięknie przycięte żywopłoty i owocowe drzewa. Przyjemnie tu przystanąć, kiedy słońce nieźle przypieka. W pobliżu pałacu znajduje się królewska kawiarnia. Z chęcią wypiliśmy kawę i zjedliśmy po ciachu wciąż nienasyceni pięknymi widokami… Wspaniały dzień powoli
codojedzeniaMoże Wasza historia trafi do „Wielkiej Księgi z Wypiekami” oraz wygracie inne, ciekawe nagrody… A dzisiaj w ramach Festiwalu Wypieków publikuję kolejną, słodką historię. Zapraszam na puszyste, owocowe babeczki z waniliowym kremem z bitej śmietany. O takich babeczkach pomyślałam, kiedy moi rodzice opowiedzieli mi o swoich pierwszych randkach. Podobano za czasów studenckich, w każdy czwartek, po zajęciach spotykali
Mała Cukierenka