świecąca. Nic bardziej mylnego! Olejki świetnie się wchłaniają, błyskawicznie nawilżają i odżywiają skórę, pozostawiając ją aksamitnie gładką. Twarz wygląda świeżo, promiennie i nabiera kolorów. Dodatkową zaletą jest śliczny, owocowy zapach kosmetyku, który dosyć długo utrzymuje się na skórze. Skład: Glycine Soja Oil, Punica Granatum Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Dodecane, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Linalool, Limonene, Geraniol
two broke sistersprzez na blogu "Takie tam pichcenie" . Inspiracją był przepis Madzi, który lekko zmodyfikowałam. Ciasto jest łatwe do przygotowania i bardzo smaczne. Polecam!!! SKŁADNIKI: Masa kubusiowa: 900 ml soku marchwiowo- owocowego typu „Kubuś” 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2 opakowania galaretki brzoskwiniowej, Masa śmietanowa: 600 ml śmietany 30%, 2 opakowania galaretki truskawkowej, Dodatkowo: 20 sztuk biszkoptów okrągłych, 20 sztuk delicji
Tradycyjna kuchnia Kasibardzo wysoką zawartość błonnika, odgrywającego szczególną rolę w regulacji czynności przewodu pokarmowego, stają się coraz bardziej popularne. Nasiona można spożywać w w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także doskonały dodatek do wielu potraw, m.in. jako składnik deserów, panierka do mięs lub zagęszczacz. Zalecamy spożywać nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu
Zdrowie na języku :PLubicie połączenie mięsa z owocami? Ja uwielbiam owocową nutę ....Więc dziś zapraszam Was na mój mały eksperyment: Roladki schabowe nadziewane serkiem mascarpone i morelą- całość zawinięta w szynkę parmeńską i uduszona w sosie z dodatkiem półwytrawnego białego wina-to niecodzienna propozycja na wykwintny obiad czy uroczystą kolację-wprost rozpływają się w ustach! Trzeba tylko uważać aby nie przesadzić z soleniem
Wanilia i Kardamonzimno. Zawiera wiele składników sezonowych, dostępnych właśnie latem i choćby dlatego warto jej spróbować. PISTOU Składniki na sos pistou: - 75 gram świeżych liści bazylii - 1 ząbek czosnku - 5 łyżek owocowej oliwy z oliwek - sól - pieprz Przygotowanie sosu pistou: Miksujemy wszystkie składniki w blenderze i doprawiamy. Odstawiamy sos do lodówki do chwili aż będzie potrzebny. Składniki na zupę: - 3 młode marchewki
Życie zamknięte w smakuPiątek był dniem nader pracowitym. Mnóstwo słoików owocowych pojawiło się w spiżarce :) Póki co pierwszy z efektów pracy, czyli gruszki w syropie. Same owoce idealnie nadają się do ciast w okresie zimowym, kiedy o świeże gruszki dużo trudniej (no chyba, że te z importu - twarde i bez smaku, zazwyczaj). Ich syrop można rozcieńczyć z wodą i podać w formie kompotu
Życie zamknięte w smakusię przykrym, ciężkim obowiązkiem, który należałoby wypełnić względem gospodarza. To jedna z takich lekkich propozycji. Świetny deser przy serwowaniu trzydaniowego posiłku, ale również idealna kolacja bądź śniadanie ;) LEKKI DESER OWOCOWY Z MIODOWYM JOGURTEM Składniki: - 1 jogurt grecki (340 gram) - 2-3 łyżki płynnego miodu - 3 rodzaje dowolnych owoców (u mnie: borówka amerykańska, granat i kiwi) Przygotowanie: Jogurt mieszamy z miodem
Życie zamknięte w smakudzień dzisiejszy proponuję lekką sałatkę owocową z dostępnych owoców. Jest pyszna i dodatkowo kolorowa, a wiadomo najpierw „jedzą” oczy. Składniki: 3 jabłka 2 mandarynki 1 pomarańcza 1 kiwi 2 śliwki ( takie duże ) Kilka winogron ½ owocu granatu Likier bananowy Płatki migdałów Wykonanie: Jabłka, pomarańczę, mandarynki, kiwi obieramy i kroimy na większą kostkę. Ze śliwek usuwamy pestkę i również kroimy. Winogrona przekrawamy
Smaki EwyAperol to włoski aperitif - gorzkawy likier rodem z Padwy. Drinkom nadaje interesujący gorzkawy posmak, a z sokami owocowymi orzeźwia i pobudza apetyt. Ponoć wpływa także dobrze na trawienie. Włosi twierdzą, że to afrodyzjak - ale dla nich chyba wszystko jest afrodyzjakiem. Dlaczego Marzyciel? Nie wiem, ale sącząc tego drinka nieco się rozmarzyłem. Składniki: Aperol
Smaki EwyOrzeźwiający, owocowy, intensywnie ziołowy dzięki dodatkowi angostury drink. Angostura to tajemniczy koncentrat rozmaitych ziół stosowany jako dodatek barmański. Polecam zwolennikom trunków kwaskowych i raczej wytrawnych. Ładny kolor, leśny zapach - coś w sam raz na tęsknotę za ciepłymi wiosennymi popołudniami. Składniki: Gin 50 ml Cherry brandy 20 ml Angostura ok. 30 kropli Grenadina 15 ml Sok z 1 cytryny Zimna woda
Smaki Ewyzapraszam Was na 7 sprawdzonych przepisów - proste, smaczne, bardzo pomidorowe :-) KONCENTRAT POMIDOROWY (PRZECIER) Ketchup pomidorowo-śliwkowy Suszone pomidory w oliwie Orientalny ketchup z mango Chutney pomidorowo-brzoskwiniowy Ketchup warzywno-owocowy Dżem pomidorowy z lawendą i limonką Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćKochani odkryłam niedawno pyszna herbatkę dla dzieci..i powiem szczerze, że nie tylko dla dzieci. Miś Puchatek to aromatyczna, owocowa i naturalna herbatka dla dzieci, która zawiera w swoim składzie kochane przez najmłodszych żelki. Herbatka nie wymaga słodzenia, choć ja użyłam trochę miodku jak na Kubusia Puchatka przystało... Skład herbatki to hibiskus, jabłka, skórka pomarańczy, płatki róży, kwiaty nagietka, żelki
Z Kuchni Do KuchniPyszny! Zdrowy, łatwy w przygotowaniu zielony koktajl owocowo-warzywny z ziarnami. Dla każdego freak'a zdrowego odżywiania :) Składniki: 100 g szpinaku seler naciowy, 2 łodygi pomarańcza sok z połowy cytryny pół awokado mleko roślinne nasiona chia po łyżce siemienia lnianego, wiórków kokosowych, mielonego ostropestu plamistego mięta, kilka listków opcjonalnie - kiwi Wykonanie: Nasiona chia moczymy w mleku ryżowym, pozostałe składniki przekładamy
Taste Of My Dayangielsku: +385992459227. Przeczytaj więcej o : Mój Zestaw "NA ZDROWIE" Domowych Przetworach Sokoterapii 14- dniowej diecie warzywno-owocowej
IzaGotujeKoktajle owocowe to idealna i szybka forma deseru na upalne dni. A przy tym są porządną dawką witamin i składników odżywczych. Jako, że sezon jagodowy trwa zaproponuję Wam dziś koktajl jagodowo- bananowy. Koktajl jest bardzo pyszny, pożywny i orzeźwiający. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,4 kg jagód, 1 banan, 0,5 l kefiru lub jogurtu naturalnego
Passion of Cooking