owocowe - 2000 przepisów (strona:76/134)

Naleśniki migdałowe light 92

Mąka pszenna została zastąpiona pełnoziarnistą i mielonymi migdałami, a mleko krowie napojem również z migdałów. Jako dodatek wybrałam dżem borówkowy i jabłka, ale sprawdzi się tu każda inna kombinacja owocowa

Milion Smaków
Koktajl z owoców leśnych 92

Orzeźwiający, owocowy koktajl na dobry początek dnia. Zdrowa i smaczna przekąska, której słodyczy nie uzyskujemy zbędnym cukrem, ale samymi owocami i odrobiną ksylitolu dla przełamania kwaśnego smaku kefiru. Poza sezonem do koktajlu idealnie nadają się gotowe mrożonki owoców leśnych

Milion Smaków
Owoce zapiekane pod bezową pierzynką 107

Deser idealny w sezonie owocowym. Połączenie świeżych, kwaskowych czerwonych porzeczek i jagód oraz truskawek ze słodką bezą to istne niebo w gębie. Rozpływająca się w ustach kompozycja, w szczególności konsumowana na ciepło, sprawia, że mamy ochotę zatrzymać się w szalonym tempie dnia codziennego, usiąść gdzieś na chwilkę i pomarzyć

Milion Smaków
Donna Hay "Szybko, świeżo, prosto" - kilka słów o książce 174

SZYBKO - znajdziemy w nim przepisy na dania dla osób zabieganych - m.in. przepisy na szybkie makarony, frittatę, grillowane i pieczone mięsa, zupy, tortille czy sałatki, a dodatkowo propozycję szybkich owocowych deserów, musów, lodów czy nawet ciast. Drugi dział - ŚWIEŻO - klasyczne dania w nowej, świeżej odsłonie - np. sałatka Cezara czy caprese, burger, stek, makarony, pieczone kurczaki,  pieczone mięsa, jajka na grzankach

Plate of Joy
ZUPA WIŚNIOWA Z FRANCUSKIMI KLUSECZKAMI 111

Zupa z wiśni zawsze kojarzy mi się z latem ... i słońcem :)  Gotowałam ją zawsze, kiedy miałam dostęp do świeżych wiśni, bo z takich jest najlepsza. Ponieważ taka owocowa zupa "chodziła" za mną już jakiś czas postanowiłam ugotować ją sobie z wiśni drążonych ze słoika.  Delikatna, wręcz aksamitna z dodatkiem domowych francuskich kluseczek  w pełni zaspokoiła mój apetyt

Walijskie Pichcenie
Panna cotta kawowa 158

stężenia (najlepiej na całą noc). Aby ułatwić wyłożenie deseru do góry dnem na talerzyk, należy zanurzyć naczynko na sekundę w gorącej wodzie. Deser podawać z bitą śmietaną, musem owocowym, likierem bądź karmelem.   Przepis z którego czerpałam inspiracje jest TUTAJ Pochodzi z bloga  poszukiwaniasmaku.blogspot.com . Serdecznie polecam

Kuchenne aromaty
Czerwony koktajl owocowy 114

Owocowe smoothie to napoje idealne na takie dni jak dzisiaj. Piękna, słoneczna pogoda, pyszny napój i odpoczynek w ogrodzie. Czy to nie brzmi idealnie? Dla mnie tak!  Składniki : * banan * garść czerwonych winogron * garść mrożonych truskawek lub malin * szklanka soku pomarańczowego lub 2 soczyste pomarańcze * opcjonalnie kilka listków świeżej mięty Przygotowanie : Wszystkie składniki naszego koktajlu miksujemy. Jeśli przeszkadzają Wam skórki

Magiczne Życie Marty
Letni bigos z młodej kapusty w zestawieniu ze świeżym szpinakiem 153

czas na zdrowe odżywianie i zgubienie paru kilogramów :-) Dzięki Kasi zostałam zainspirowana i zmotywowana do diety punktowej (strażników wagi) Tak więc dziś na śniadanko 2 paróweczki za 4pkt + herbata owocowa bez cukrów, słodzików i miodu. Na lunch 2 kawałki wędzonego halibuta  + jabłko i 2 nektarynki co daje w sumie 8pkt, a na obiad letni bigos z młodej kapusty + świeży

upichcona
Koktajl z bananem, melonem i kiwi 117

Dzień dobry! Wracam do Was dzisiaj z kolejną porcją prostego i sycącego koktajlu owocowego. Tym razem połączenie słodkiego, dojrzałego banana, soczystego melona i lekko kwaskowego kiwi. Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Zielony koktajl 127

Często na drugie śniadanie robię sobie jakiś koktajl. Bardzo je lubię. Często są to wersje owocowe, ale najczęstszym dodatkiem do nich jest natka pietruszki. Zresztą świeżą zieleninę staram się dodawać do wszystkiego, zawsze można przemycić dzięki temu trochę dobroci witaminowych.  Składniki: 1 dojrzały banan, 1 pomarańcza, 1/2 zielonego jabłka, garść szpinaku baby, duży pęczek natki pietruszki, kefir/jogurt odtłuszczony

Plate of Joy
Galaretka marchewkowa 148

Czas na marchewkowy podwieczorek. Nasza propozycja to pyszna galaretka przygotowana ze świeżo wyciśniętego soku z marchewek. Intensywna w smaku, mocno marchewkowa, zdecydowanie lepsza niż kupne galaretki owocowe, choć mniej słodsza J Czas przygotowania 5 minut + kilka godzin chłodzenia Ilość porcji: 2-4 Składniki: 1 litr świeżo wyciskanego soku z marchewek 4-5 łyżeczek żelatyny Listki mięto do ozdoby Żelatynę umieszczamy

Kolizje Smaków
Musli z brzoskwiniami 112

musli z brzoskwiniami i jogurtem. Zadbajmy dla siebie samych, żeby szybkie śniadanie też ładnie wyglądało. I od razu będziemy mieć lepszy humor :) Potrzebujemy: Wysoką szklankę Garść musli lub granoli owocowej 4 połówki brzoskwiń z puszki (jak nie mamy świeżych np.zimą) 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka otrębów 1 łyżka suszonej żurawiny Brzoskwinie musimy pokroić na drobne kawałki. W wysokiej

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Ptasie mleczko 356

mleczko. 4 jajka 250 g masła roślinnego 1,5 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego (15 g) 0,5 litra mleka 3 łyżki żelatyny 2 czubate łyżeczki kakao galaretka owocowa truskawki lub maliny na wierzch Mleko wymieszać z żelatyną. Gotować do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Pozostawić do ostygnięcia. Białka utrzeć na pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i masłem roślinnym

Bullio
Koktajl bananowo-gruszkowy z ciasteczkami 165

Gęsty, owocowy, pyszny i bardzo zdrowy. Do tego chrupiące ciasteczka i kokos. Składniki (5 - 6 porcji): 2 banany 1 gruszka 1 jabłko 1 pomarańcza 2 szklanki mleka lub mleka migdałowego 5 łyżek pokruszonych ciastek  + na dekoracje 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki syropu daktylowego lub daktyli         Opis syropu daktylowego <klik> 'czipsy kokosowe' do posypania

Pora na pora i pomidora
Wiosna w Jung & Lecker 96

Domtalhof Eimermann Niska stonowana kwasowość, pięknie zrównoważone. Dominują aromaty cytrusowe. Finisz łagodny, pikantny. Idealne na ciepłe wieczory. Orzeźwiające i bardzo przyjemne. Riesling Bremmer Calmont 2013 z winnicy Franzen Przyjemnie owocowe z dobrą kwasowością. Wyczuwalne słone akcenty. Doskonałe do grillowanych owoców morza, białego mięsa, jagnięciny i twardych serów. Savignon Blanc trocken 2013 z winnicy Domtalhof Eimermann Klasyczne Savignon Blanc ze sporą

królestwo garów