zrumienią i przewracamy na drugą stronę, powtarzamy smażenie. Skrapiamy sokiem z cytryny i smażymy jeszcze po minucie z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i wykładamy na pudding z chia. Orzechy drobno siekamy i prażymy wraz z łyżeczką miodu i solą na patelni. Wykładamy na na banany. Dekorujemy roztopioną czekoladą i chipsami bananowymi. Smacznego! Artykuł Kokosowe chia z karmelizowanymi bananami
Be Fit Be Strongśniadanie, do pracy, z jogurtem i owocami - najlepsza! :) Składniki: pół szklanki płatków żytnich szklanka płatków owsianych górskich łyżka kakao, dwie garści orzechów i rodzynek (mieszane: włoskie, laskowe, migdały), 5-6 daktyli, dwie duże łyżki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki (prócz daktyli) mieszamy razem. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na 20 minut - po 10 minut należy przemieszać. Odstawiamy do ostygnięcia
Lena Gotujebardzo prosty, że nawet nie będę Wam tego opisywać :) Składniki: -60 g płatków gryczanych -70 g twarogu chudego -150 g arbuza (bez skórki) -20 g orzechów nerkowca Wartości odżywcze: 443 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzukolendra i kurkuma nadadzą kaszy nie tylko bardziej zdecydowanego, hinduskiego charakteru, ale też podniosą wartości zdrowotne całej potrawy. Do tego słodkie i pikantne zarazem pieczone warzywa, świeży szpinak, garść orzechów i pyszne, odżywcze danie gotowe. Składniki na 4 porcje: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej + 1 szklanka wody garść sułtanek/rodzynek (niesiarkowanych) około pół łyżeczki nierafinowanej soli i przyprawy do gotowania
Even Better Foodjogurty -4 żółtka -200 g masła masa -2 budynie śmietankowe+3 szklanki soku z pomarańczy -ok 300 g powideł bez cukru -4 białka -dodatki do posypania (u mnie orzechy i rodzynki) Przygotowanie: 1. Budyń gotujemy na soku pomarańczowym i odstawiamy do ostygnięcia. 2. Mąkę, jaja, jogurty, masło, proszek mieszamy i ugniatamy ciasto (pamiętajcie posypać lekko mąką stolnice aby nie przywarło
Zdrowie i pysznie na talerzumlekiem, cukrem i olejem. Suche składniki połączyć z mokrymi. Na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę oraz pistacje. Z ciasta formować (zwilżonymi dłońmi) kulki o wielkości małego orzecha włoskiego i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki.) Piec
Di gotujeNormalnie super kozak deserek! 😍😎 Dzięki Get-fit 😘 od których otrzymałam przepyszny krem z orzechów laskowych, dzięki czemu moje placuszki były obłędne w smaku!😵 Tak jak wspominałam w poprzednich postach, ruszają dla Was specjalne 👉RABATY! Na razie dla stacjonarnych klientów z Lublina i okolic na hasło zdrowo by Katarzynka otrzymacie w sklepie 5 % rabatu na zakupy
Zdrowie i pysznie na talerzupuszka słodzonego mleka kondensowanego 200 g płatków owsianych 100 g kokosu 50 g rodzynek 50 g żurawiny 150 g dowolnych nasion (ja dałam: len, sezam i słonecznik) 50 g orzechów (u mnie nerkowca) 50 g ryżu dmuchanego (ja dałam dmuchaną kaszę jaglaną – nie ma większego znaczenia które dacie, ważne, żeby fajnie chrupało) Chyba jeszcze nigdy napisanie instrukcji przygotowania
CiastkozercyKremu Ferrero Rocher chyba nikomu nie muszę polecać. Każdy już na pewno zna to idealne połączenie serka mascarpone z Nutellą, czekoladą i orzechami laskowymi! Jeśli jednak nie mieliście okazji na degustację tego kremu, to koniecznie sami zróbcie i przekonajcie się jak uzależniający jest ten smak :). Krem Ferrero Rocher polecam
Słodki Pomysłłyżki erytrytolu ) Masa: - 2 opakowania budyniu bez cukru śmietankowego - mleko do ugotowania budyniu Krem: - 1 śmietanka 30% - 1 saszetka fix śmietany - dodatki na wierzch wedle uznania (u mnie orzechy włoskie, polewa kakaowa) Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na biszkopt miksujemy do połączenia składników (maślanka musi być w temp. pokojowej). Tortownicę ( 22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i pieczemy
Zdrowie i pysznie na talerzu100g wiórek kokosowych 5 łyżek cukru trzcinowego /miodu/syropu z agawy (wg gustu i smaku) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego (nie aromatu) Dodatkowo: około 50 sztuk migdałów (u mnie migdały i orzechy laskowe ) około 100g wiórek kokosowych do obtaczania Opcjonalnie: 30g masła (**) Migdały/orzechy należy zblanszować (zalać wrzątkiem, pomoczyć przez kilka minut) i obrać z brązowej skórki (łatwo schodzi). Wiórki kokosowe
Di gotujebardzo pysznym i zdrowym syropem z daktyli, który polecam, jako alternatywę dla cukru. Można oczywiście dosłodzić całość syropem klonowy lub miodem. Składniki: otręby owsiane, jogurt naturalny, maliny, żurawina, orzechy pecan, morele, banany, słonecznik, winogrona, syrop z daktyli Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy otręby, na otręby nakładamy jogurt naturalny, na jogurt kładziemy pozostałe składniki. Kolejność zależy od wyobraźni. Kiedy
Smaki Przyprawy i Kolorypłatkach owsianych, ryżu czy kaszy perłowej, posiada także bardzo dużą ilość żelaza, niacyny i tiaminy. Z powodzeniem zastępuje kasze, makarony i ziemniaki. SKŁADNIKI : kasza kuskus rukola jajko (opcjonalnie) mieszanka orzechów suszone pomidory i oliwki w oliwie ziołowej SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Jest to bardzo szybka potrawa! ;) Kuskus zalewamy wrzątkiem zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Chwila i jest gotowy. Pozostałe składniki dobieramy
wege i kropkaryżu polecany jest sportowcom ze względu na zawartość gamma-oryzanolu, która działa antyoksydacyjnie na komórki mięśniowe i wątrobowe podczas intensywnego wysiłku fizycznego. SKŁADNIKI: garść rukoli pomidor gruszka kilka orzechów włoskich garść uprażonych pestek słonecznika świeżo mielona sól i pieprz łyżka oleju ryżowego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ilość składników dobieramy według uznania. Doprawiamy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy olejem ryżowym. Sałatka bardzo
wege i kropkareguł, które określałyby ilość składników mających do takiej miski trafić, ani proporcji, w jakich powinny być one dobierane. Znajdziecie tu surowe, gotowane i pieczone warzywa, zielone liście i zioła, orzechy i nasiona, kasze, ryż i bataty, tofu, jajka czy chude mięso lub owoce morza. Główną ideą, stojącą za taką formą podania jedzenia było umieszczenie wielu odżywczych, różnorodnych i kolorowych produktów
Even Better Food