Orzechowa szarlotka pachnąca cynamonem , na super kruchym cieście rodem z Linzu, otulona jędrnymi, duszonymi na maśle jabłkami, z chrupiacą pianką, od dzisiaj stała się moim numerem jeden na liście jesiennych ciast. Co bym o niej nie napisała, i tak nie odda rozkoszy podniebiena.Taka jest pyszna. Przepis ciutkę zmieniony od Dorotki) Składniki na orzechowe kruche ciasto: 250 g zmielonych na drobną mączkę orzechów włoskich, laskowych ( u mnie mączka z migdałów ze skór... czytaj dalej...
Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mmmm, połączenie orzechów i jabłek zawsze jest niezawodne. :)
@Inspirowane Smnakiem: to polaczenie sprawdzilo sie w 100%:-)@Bo(ro)n Appetit: kuszace i pysznie smakujace)@Justyna B.; szczerze polecam, nawet na elegancka kolacje9@Viola: dziekuje slicznie za mile slowa! Milo mi goscic Cie!
Dziękuję za przepis, właśnie wyjęłam jeszcze ciepły z piekarnika, jest przepyszny! :)
Szarlotka wygląda bardzo pysznie, aż ślinka cieknie patrząc na zdjęcie:-)Pozdrawiam