orzechy - 16941 przepisów (strona:579/1130)

Prosty chleb pszenny z orzechami arachidowymi 119

dziś widzicie wyglądają pysznie, smakują wybornie i rewelacyjnie chrupią pod zębem a to za sprawą orzeszków arachidowych które zmiękną trochę w chlebie i są rewelacyjne. Prosty chleb pszenny z orzechami arachidowymi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym 332

sposób dosłodzą nam ciacho. Jeśli banany nie rozgnieciecie na idealna miazgę, to w fakturze babeczek widoczne i wyczuwalne będą fragmenty owoców. Jak dla mnie idealnie tutaj komponowałyby się jeszcze orzechy włoskie i laskowe, więc następnym razem na pewno je dodam Muffinki nie są bardzo słodkie, jeśli więc nie jesteś na diecie i lubisz słodkie rzeczy, możesz dodać dodatkowy cukier. Jeśli

Mieszam w Garnku
Włoskie cantuccini 178

trzcinowego 5 gramów proszku do pieczenia 50 gramów posiekanych migdałów * 50 gramów migdałów w całości * skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli * - migdały w przepisie można zastąpić różnymi rodzajami orzechów Wykonanie: Wszystkie składniki umieść w misce, wymieszaj i zagnieć ciasto. Ciasto przełóż na blat obsypany mąką i uformuj je w wałek (o długości blaszki do pieczenia). Rozgrzej piekarnik do temperatury

Garniec Magalie
Pomidorowe risotto z krewetkami 145

którego można dodać wszystkie ulubione składniki a efekt będzie zawsze pyszny. Tym razem zakupiłam krewetki argentyńskie i postanowiłam je umieścić właśnie w risotto. Do tego pomidory suszone i orzechy a efekt jest znakomity, polecam. Zasmakujcie we włoskim daniu. Pomidorowe risotto z krewetkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makowiec z orzechami i rodzynkami 155

uratowane, a raczej przekształcone z rolady na zwykły placek z masą makową, więc nic się nie zmarnowało 🙂 I mimo […] Artykuł Makowiec z orzechami i rodzynkami pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta snickers na szybko 450

Ekspresowe ciasto – bardzo słodka tarta z mnóstwem orzechów i kajmakową masą. W smaku przypomina mi batona Snickers. Tarta wygląda bardzo apetycznie i zdecydowanie przypadnie do gustu wszystkim łakomczuchom 🙂 Czas wykonania: 1 h ( + czas chłodzenia) Ilość porcji: 10 – 12 kawałków Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej 100 g masła 3 łyżki cukru pudru 1 żółtko

KuchniaWeDwoje.pl
Fit muffiny z marchewki i płatków owsianych 142

tutaj  w którym dowiecie się dlaczego warto jeść płatki owsiane. Będziesz potrzebować na 12 muffinek marchewka - 2 szklanki startej płatki owsiane - 2 szklanki mąka pszenna - 2 łyżki orzechy włoskie - 100 g masło - 2 łyżki jajko - 2 szt mleko - 1 szk biała czekolada - 50 g Etap I - Marchewka Zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach Etap II - Płatki owsiane

Wylizany Rondel
Chleb zmieniający życie - bez mąki 138

mieć pewność co jesz. Będziesz potrzebować Płatki Owsiane - 1 i 1/2 szklanki Siemię lniane - 3/4 szklanki Nasiona słonecznika -1 szklanka  Nasiona Chia - 2 łyżki Babka płasznika - 4 łyżki Orzechy lub migdały -/ 65g  Sól morska - 1 łyżeczka Syrop klonowy - 1 łyżka Olej kokosowy - 3 łyżki Woda -350 ml Keksówka blender do zblendowania płatków owsianych Etap I - suche składniki Połowę

Wylizany Rondel
Świąteczne ciasteczka z konfiturą w dwóch wydaniach (bez cukru) 158

przetwory. Całość naprawdę jest bez cukru - nawet przypudrowane są zmielonym ksylitolem :) Orkiszowo - migdałowe ciasteczka z domową konfiturą (bez cukru) 170 g mąki orkiszowej razowej 85 g zmielonych migdałów lub orzechów 80 g ksylitolu 1/3 łyżeczki ekstraktu ze stewii w proszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka  domowe powidła

FitKot
Śledzie z rodzynkami i orzechami włoskimi 167

uwielbiam, tymczasem podaję przepis na pyszne, aromatyczne i chrupiące śledzie. Polecam je serdecznie bo warto je spróbować, miłośnicy śledzi nie mogą przejść obok nich spokojnie. Śledzie z rodzynkami i orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
A’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy z sosem balsamicznym 153

łyżki oliwy+ 1 łyżeczka miodu/syropu klonowego+ sól, pieprz – mieszamy) Komosę ryżową i soczewicę czerwoną gotujemy zgodnie z instrukcjami na opakowaniach. Odcedzamy i studzimy. Paprykę kroimy w kosteczkę. Orzechy nerkowca prażymy chwilę na suchej patelni (uważając, by ich nie przypalić) i siekamy na kawałeczki, 20g nerkowców odkładamy do dekoracji. Ząbki czosnku przeciskamy i wraz ze wszystkimi składnikami mieszamy w misce

Be Fit Be Strong
Ciasto pietruszkowe 177

pietruszki 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli Polewa orzechowa 80 g masła 100 g miodu 60 ml mleka 120 g posiekanych orzechów włoskich  Płatki mieszamy z rodzynkami i zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z miodem. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Wsypujemy mąkę z proszkiem

Cynamonowe szczęście
Ciasto batatowo - kokosowe 128

syropu daktylowego 2 łyżki ksylitolu 4 łyżki mąki kokosowej 1/4 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie) 1/4 szklanki orzechów włoskich posiekanych 1/3 szklanki wiórków kokosowych do posypania Ziemniaki zetrzeć na tarce, włożyć do miski i dodać mąkę i przyprawy, a następnie jajka i resztę składników (można też ubić jajka

FitKot
Wieniec drożdżowy z makiem 142

masła 300 ml ciepłego mleka Lukier: ½ szklanki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny 1-2 łyżki wrzątku Masa makowa: 300 g niebieskiego maku 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki miodu 1 łyżeczka cynamonu kilka kropli aromatu migdałowego kilka kropli aromatu pomarańczowego ½ szklanki cukru pudru 2 całe jajka 30 g rozpuszczonego

Food Square
Domowa masa makowa - prosta i szybka 147

zatem nie zwlekaj z jej przygotowaniem! Składniki: 200 g mielonego maku 180 - 200 ml mleka 200 ml miodu - 3 łyżki 100 g rodzynków 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki mielonych orzechów laskowych lub migdałów 2 łyżki smażonej skórki pomarańczowej (z tego przepisu) 2-3 łyżki Amaretto, rumu lub olejku rumowego/migdałowego 30-40 g masła cukier waniliowy (z  tego przepisu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!