jeść ją łyżkami. Dlatego przygotowałam pastę. Wspaniale smakuje z chrupkim kukurydziano- jaglanym pieczywem firmy Tovago. Składniki 10 łyżek ugotowanej zielonej soczewicy 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 5 orzechów … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypół i wypełniłam plasterkami banana. Roztopiona belgijska czekolada jest zwieńczeniem całości :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej w proszku 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka dowolnych mielonych orzechów Rozgrzać patelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Wylać na patelnię i smażyć na małym ogniu, aż ciasto się zetnie, przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Krem
Chocolate Muffin Blogtyle kwiatów na raz i powiem Wam szczerze, że mogłabym przywyknąć ;) Na naszą rocznicę upiekłam tort kawowy z bananami z… Continue reading Tort czekoladowo-cynamonowy z nutellą i orzechami włoskimi
brunetkawkuchniSkładniki: biszkopt: 4 jajka 4 łyżki cukru kryształu 4 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia krem: 30 dkg orzechów włoskich 300 ml mleka 1 szklanka cukru kryształu … Czytaj dalej Rolada orzechowa
czarrna od kuchniciasto wyrośnie wyłożyć na stolnicę, zrobić wałek i ciąć kawałki ciasta, formować placuszki na które układać ser i sklejać robiąc kulę. Posmarować bułki rozmąconym jajkiem i posypać makiem, orzechami. Wstawić do gorącego piekarnika i piec ok 25 minut w temp. 185 st. NADZIANIE SEROWE 400 g białego sera 1/2 szklanki śmietanki 1/2 szklanki cukru garść rodzynek Wszystkie składniki oprócz
harrisaMasa budyniowa: 400 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy bez cukru (40 g) 250 g miękkiego masła 1/2 puszki masy krówkowej (200 g) Posypka: garść posiekanych orzechów włoskich 50 g gorzkiej czekolady, startej pokruszone resztki ciasta miodowego Przygotowanie: Ciasto miodowe: Sodę oczyszczoną rozpuścić w occie. Masło rozpuścić w garnuszku, dodać miód oraz cukier
Nastoletnie Wypiekaniesmak). Do podania polecam dodać na wierzch powidła śliwkowe lub mus jabłkowy. Świetna alternatywa dla wegan, osób nietolerujących laktozy lub po prostu ludzi lubiących smaczne i zdrowe jedzenie. Składniki: Orzechy nerkowca – 40g Kasza jaglana – 60g Syrop klonowy – 60g Wanilia sproszkowana – 2 łyżeczki (można użyć wanilii w laskach) Cynamon – 1/2 łyżeczki Płatki drożdżowe – 1 łyżka
Blendmanpyszna. Masło ucieramy na puch, dodając masę jajeczną. Dodajemy też pokruszone herbatniki i ucieramy nadal. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao, a do drugiej orzechy, Tera tylko przekładamy wafel dwiema masami i gotowe! Mniam
Lawendowe Niebomasę kakaową dokładnie miksujemy. Formujemy kulę i na papierze do pieczenia rozwałkowujemy na prostokąt. Najlepiej masę ułożyć między dwoma arkuszami papieru, wtedy nie będzie przywierać do wałka. Namoczone orzechy dokładnie miksujemy z resztą składników. Gotową masę wstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie rozsmarowujemy ją na ciemnym cieście. Całość delikatnie zwijamy w rulon i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika
Mienta blogziemnymi. Jest miękki, puszysty i delikatny wręcz idealny! Doskonały na wielkanocny stół, będzie się pięknie prezentował i smakował Post Sernik z masłem orzechowym, masą kajmakową i orzechami ziemnymi pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujepodpatrzyłam u Eweliny, tak jak ciasteczka kokosowo-czekoladowe z poprzedniego wpisu. Polecam wszystkim, którzy szukają alternatywy dla tradycyjnego brownie, a nie mogą rozstać się czekoladą :) Składniki: 2 szklanki zmielonych orzechów włoskich 1 jajko 5 łyżek mleka 3 łyżki kakao 4 łyżki miodu Białko oddzielamy od żółtka. Żółtko mieszamy z resztą składników. W innej misce ubijamy białko na sztywno i delikatnie
Chocolate Muffin Bloggalaretką. Składniki na blaszkę 43-45 x 23-25 cm (proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 2 puszki brzoskwiń 2 budynie śmietankowe z cukrem 3/4 szklanki wody
Cukiernia Pychotkigorzkiej czekolady (2 tabliczki) 2 łyżki mleka 3 łyżki masła 6 łyżek musli z rodzynkami 3 łyżki wiórków kokosowych 2-3 łyżki pokruszonych migdałów w płatkach 3 łyżki posiekanych orzechów nerkowca (mogą być dowolne inne) 1 łyżka żurawiny suszonej wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia Przygotowanie: Czekoladę połam i razem z masłem i mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej. Cały czas
Anioszek w kuchniśredni banan 175 g jogurtu naturalnego 1 łyżka suszonej żurawiny 1 łyżka rodzynek 1 łyżka kandyzowanej papai 1 łyżka orzechów włoskich 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka syropu z agawy Banana obieramy i kroimy na nieduże kawałki, polewamy sokiem z cytryny. Połowę pokrojonego banana wrzucamy
peggiwkuchniłączą w sobie słodki i słony smak. Do tego zaspokajają chęć na słodycze i uczucie głodu na długi czas. Składniki (18 sztuk): 1 szklanka suszonych daktyli 2 szklanki obranych orzechów ziemnych niesolonych, nieprażonych 2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki suszonych jagód goji 3 łyżki wody 3 łyżki pestek dyni 3 łyżki roztopionego oleju kokosowego szczypta soli łyżka wiórków do posypania
Powiedz dietom nie