orzechy - 16941 przepisów (strona:592/1130)

Czekoladowy serniczek cynamonowy z patelni 118

Dodać mąkę, kakao i cynamon, białko ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z serem. Wyłożyć na patenię i smażyć po 10 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem i orzechami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Imprezowe mielone 128

małe mięsne kuleczki sprawdza się na rodzinnych imprezach. Idealnie smakują z sosem meksykańskim. 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki zasmażonych warzyw Orzech ( klik) Sól Pieprz 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia  Sos salsa meksykańska jako dip - Folwark  (klik) Cebule kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Dodajemy do mięsa. Czosnek przeciskamy przez

VioletoweKucharzenie
Lebkuchen 172

zrobić mikserem. Na początku ciasto powinno wyjść lejące, należy je więc przykryć ściereczką i odstawić do całkowitego przestygnięcia, wtedy zgęstnieje. Z takiego ciasta łatwo da się uformować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, powinno ich wyjść ~30 sztuk. Ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem, w odstępach, bo ciasteczka prawdopodobnie sporo urosną. Kulki można lekko spłaszczyć z wierzchu. Piec w temperaturze

Przepysznik - BLW i nie tylko
Szarlotka z papierówek 286

połowy laski wanilii. Gotową piankę wyłożyć na jabłka. Można zostawić ją w takiej formie, albo posypać kruszonką. Mój przepis na kruszonkę: 150g zimnego masła 100g mąki pszennej 50g zmielonych orzechów włoskich 50g cukru kokosowego albo 4 łyżki syropu klonowego Wszystkie składniki trzeba szybko zagnieść. Ciasto na kruszonkę powinno mieć konsystencję mokrego piasku, to znaczy musi dać się zbić w kulkę

Przepysznik - BLW i nie tylko
Ser pleśniowy, gruszka i orzechy włoskie 144

propozycja na prostą przystawkę z wykorzystaniem ciasta francuskiego. Też jest ser i owoc, smakują jednak zupełnie inaczej niż te poprzednie. paczka ciasta francuskiego ser gorgonzola lub inny pleśniowy gruszka orzechy włoskie sok z cytryny olej Gruszkę obrać i pokroić w kostkę. Ja zamoczyłam ją w soku z cytryny, żeby nie ściemniała. Ser pokroić

Polska Zupa
Cynamonowy tort bezowy z orzechami 126

Tort dla bezowych łakomczuchów i miłośników cynamonu. Słodka cynamonowa beza przeplata się a lekko kwaskowymi powidłami śliwkowymi, chrupiącymi orzechami i kremową masą z wanilią. Iście jesienne połączenie. Przepis z bloga mojewypieki.com po moich modyfikacjach. Składniki: bezy: 240g białek (6 od jajek L lub 7 od jajek M) 250 g drobnego cukru lub cukru pudru czubata łyżka

Pyry na Gaz
Bułki maślankowe rzucane z orzechami włoskimi 144

leciutkie, pyszne, łatwe w wykonaniu i bardzo szubko znikają ha ha. Ale wszystkie bułki u mnie za szybko znikają, lubimy je. Zapraszam na buły śniadaniowe. Bułki maślane rzucane z orzechami włoskimi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Letnia sałatka z serem pleśniowym, gruszką, orzechami włoskimi z dodatkiem dressingu malinowego 179

Sałatka z dressingiem malinowym? Czemu nie ! :-) Do tego idealnie pasują wszelkiego rodzaju sery, orzechy włoskie i gruszka. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Muffinki orzechowe 196

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapraszam na muffiny mega orzechowe. Są pyszne i świetnie się prezentują, dodatkowo posypka z pokruszonych orzechów pasuje idealnie. Polecam na kinder party albo do niedzielnej kawki Post Muffinki orzechowe pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Biały pleśniak z brzoskwiniami i likierem 189

margaryny 3 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 żółtka 2 łyżki cukru Beza: 4 białka 2/3 szklanki cukru Szczypta soli Dodatkowo: 250 g dżemu brzoskwiniowego Orzech  (KLIK) 5 łyżek likieru kokosowego CANARI  (klik) Na stolnicy siekamy margarynę z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i cukier. Zagniatamy na jednolitą gładką masę. Ciasto dzielimy

VioletoweKucharzenie
Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami 328

sera i marynowanych pieczarek. Całość tworzy spójny i apetyczny smak. 5 ziemniaków 1 puszka kukurydzy 2 pory (biała część) 150 g żółtego sera 50 g ryżu 15 marynowanych pieczarek Orzech  (klik) 5 łyżek majonezu Sól Pieprz Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę.  Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż

VioletoweKucharzenie
MINI PAVLOVA Z LEMON CURD – ( torcik bezowy z kremem cytrynowym ) 163

minut. Gotowy krem przecieramy przez sitko, a następnie studzimy i zajadamy! Ps. w lodówce krem gęstnieje. CAŁOŚĆ: Wysuszone bezy oblewamy wystudzonym lemon curd i posypujemy np. ulubionymi orzechami

Ostra na Słodko
Pierogi z mięsem i orzechami 142

które lubi chyba każdy. Przepis na to ciasto jest zdecydowanie moim ulubionym. Świetnie się rozwałkowuje i gotuje,a przy tym jest cieniutkie i miękkie. Tradycyjny farsz mięsny wzbogaciłam dodatkiem orzechów i odrobiny cynamonu, dzięki czemu zyskały nowy smak. Składniki: (na około 40szt) Ciasto: 300g maki pszennej tortowej żółtko

Pyry na Gaz
Grillowana Pierś z Kurczaka w Rewelacyjnej Marynacie z Pieczonymi Marynowanymi Ziemniaczkami i Spaghetti z Cukinii z Pesto alla 270

początku a suchej i rozgrzanej patelni rumienię orzeszki pinii. Liście bazylii siekam, część wkładam do moździerza i rozcieram. W trakcie rozcierania dodaję na przemian drobno starty parmezan, posiekany czosnek, orzechy, bazylię. Na końcu dodaję odrobinę oliwy z oliwek, próbuję, solę, ewentualnie dolewam jeszcze oliwy jeśli pesto jest zbyt suche albo zbyt gęste. Pesto można przechowywać w lodówce kilka

Blondynka Gotuje

Proponowane wyszukiwania