walce z nadciśnieniem. Składniki: 250 g mąki pszennej 1/4 szklanki bardzo zimnej wody 1/4 szklanki oleju rzepakowego cukier waniliowy 1 żółtko jaja kaczego 300 g orzechów ziemnych (ja dałam pół na pół solone i nie) 360 g cukru 100 ml wody 100 g masła 100ml śmietany kremówki Wszystkie składniki na ciasto łączymy że sobą. Owijamy
Malinowe Pocałunkityle czasu, a kasza wypije całą wodę, można jej jeszcze dodać. Po 15min. dodaję łyżkę mleka, trochę cynamonu, mieszam i od razu zdejmuje z garnka. Ozdabiam owocami, bakaliami, orzechami i polewamy miodem. Voilà! Jesienna kasza gotowa do spożycia :) może nie należy do najszybciej przygotowywanych śniadań, ale spójrzcie na do z innej strony... nie trzeba jej mieszać, więc przez 15min
Kitchens Alphabetaromat i mieszamy lub miksujemy. Mąkę i proszek wsypujemy do miski i ugniatamy. Z ciasta formujemy długi spłaszczony wałek, dzielimy na pół i wykrawamy prostokąciki. Smarujemy ciasto białkiem, układamy orzechy i ponownie smarujemy. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut 180 stopniach, w trakcie możemy przewracać ciasteczka aby się nie spaliły od spodu. Dietetyczne waniliowe
Czarnawisienkaustawiamy na średni płomień i co jakiś czas mieszamy. Cukier zaczyna się karmelizować a cała masa brązowieje i gęstnieje. Po niecałej godzinie uzyskamy przepyszna masę krówkową. Dodajemy do niej orzechy i żurawinę i dokładnie mieszamy. Na folię spożywczą posmarowaną olejem wykładamy gęstą masę i szerokim nożem wyrównujemy wierzch. Kiedy masa zastygnie odklejamy folię i smakołyk kroimy na kawałki
prawdziwe jedzenieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wspaniałe ciasto z dodatkiem jabłek, rodzynek i orzechów. Wierzch polałam dodatkowo roztopioną czekoladą. Jest miękkie, puszyste i wilgotne w środku. Jego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i nie potrzebujemy do jego zrobienia nawet miksera. Często gości na moim stole, polecam Post Ciasto jabłkowe z bakaliami pojawił się poraz pierwszy
Marta GotujeWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Owsianka zapiekana w piekarniku z bananem i karmelizowanymi orzechami ziemnymi. Pyszna i zdrowa propozycja na śniadanie. Przepis podejrzałam w programie „Pyszne 25″ Ani Starmach. Zachęcam do wypróbowania. Post Zapiekana owsianka z karmelizowanymi orzeszkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujektóra wersja bardziej wam przypadła do gustu, pozdrawiam Składniki na tortownice o średnicy 24 cm 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cynamonu 2 szklanki mąki pszennej 10 dag posiekanych orzechów lub migdałów łyżeczka sody oczyszczonej 2/3 szklanki oleju 4 jajka litrowy słoik prażonych jabłek jeśli nie macie to kilogram jabłek Wykonanie: Wszystkie sypkie składniki mieszamy ze sobą dodajemy olej
ciastkarnia na kruchym spodzieIlość porcji: około 10 Czas przygotowania: 10 minut + 35 minut pieczenia Składniki: Szklanka otrębów owsianych Szklanka otrębów pszennych Szklanka otrębów żytnich Szklanka wiórków kokosowych ½ szklanki migdałów w całości ½ szklanki orzechów sojowych ½ szklanki pestek słonecznika pomieszanych z pestkami dyni 4 łyżki miodu 1 łyżka oleju Szczypta soli ½ szklanki rodzynek 160g - 2 opakowania tropical mix w składzie:* 48g - 30% płatki kokosowe
Kolizje SmakówSernik na zimno z borówkami. Ciasto bez pieczenia z serka mascarpone, śmietany kremówki i borówek. Blaszka o wym. 25cm x 25cm. Składniki Spód ciasta: Ciasteczka owsiane z orzechami 420g Masło 125g Krem: Śmietana kremówka 30% 660ml Żelatyna 30g (4 łyżki) Woda gorąca, 120ml Mascarpone 750g Cukier 250g Mus borówkowy: Borówka amerykańska 500g Cukier puder 2 […] The post Sernik
Kulinarne PrzebojeDzisiaj popisowa przystawka mojego męża. Carpaccio ma ciekawy smak, głównie za sprawą świetnej zalewy. Polecam :-) Składniki: pół kg niedużych, dokładnie umytych buraków (ze skórką) garść uprażonych orzechów ziemnych garść uprażonych ziaren słonecznika duża garść rukoli 6 łyżek sosu sojowego pół szklanki oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę sok z 1 cytryny sól pieprz Przygotowanie: Buraki kroimy
Kulinarny Pamiętnikogniu. Studzimy. Mąkę łączymy z sodą. 2 jajka ubijamy z 3 łyżkami cukru najlepiej mechanicznie, dodajemy rozpuszczoną czekoladę z tłuszczem, mieszamy na wolnych obrotach, dodajemy mąkę, łączymy, dodajemy posiekane orzechy, mieszamy masę czekoladową za pomocą silikonowej łyżki. Przygotowanie masy serowej: 1 jako ubijamy z 3 łyżkami cukru. Budyń mieszamy z sodą i mąką ziemniaczaną. Do ubitego z cukrem jajka dodajemy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Granola to domowa mieszanka bakalii. Podstawą są płatki owsiane, a resztę składników możecie dowolnie skomponować (u mnie z orzechami, migdałami, morelami, żurawiną i rodzynkami). Wszystko pieczone do chrupkości z miodem, oprócz suszonych owoców, które dodaje na sam koniec pieczenia. Nie ma nic lepszego niż domowe musli, te sprzedawane
Marta Gotujeraczej z ciężkimi chlebami czy bułkami, ale okazało się, że nadaję się również do takich smakołyków :) Składniki na blachę ciastek: 160 g mąki żytniej typ 1850 100 g mielonych orzechów włoskich lub laskowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3-4 łyżki miodu lub ksylitolu 100 g masła 1 jajko M/L Przygotowanie: Ze wszystkich składników zagnieść gładkie ciasto. Powinno być miękkie
Ze smakiem i z pasjąciasta. Wstawiłam na noc do lodówki. Dzisiaj przygotowałam mus. Odkroiłam spory kawałek ciasta, dzięki temu powstała buźka i ogonek rybki. Całość przyozdobiłam lentils i m&m's z orzechami
Przepisy Aleksandry