orzechy - 16941 przepisów (strona:608/1130)

Domowa chałwa 204

miodu i wymieszać całość łyżką. Powinna powstać masa o konsystencji plasteliny. W razie potrzeby dolać miodu. Teraz można również naszą chałwę wzbogadzić o aromat waniliowy lub dowolne orzechy, migdały lub bakalie. Ja pominęłam te dodatki. Sezamową masę przełożyć do pudełka lub formy wyłożonej folią spożywczą. Dobrze podociskać i schłodzić w lodówce kilka godzin, a najlepiej całą noc. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Zdrowy deser na śniadanie 135

jedzenia go dodałam do niego krem orzechowo - kakaowy Super Krówka .  Jest to krem 100% naturalny słodzony cukrem kokosowym, oprócz niego zawiera mleko kokosowe w proszku, pastę z orzechów laskowych 12%, olej słonecznikowy, proszek kakaowy o obniżonej zawartości cukru 5%, masło shea, gumę arabską (błonnik z akacji, emulgator: lecytyna słonecznikowa. Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych, a produkty mogą spokojnie

kruche babeczki
Fit deser jogurtowo brzoskiwniowy 145

łyżek jogurtu greckiego 1 brzoskwinia 2-3 łyżeczki dżemu (u mnie Naturalnie Owocowy o smaku owoców leśnych od Stovit) 2 łyżki ulubionych bakalii (u mnie morwa biała i posiekane orzechy włoskie) W pucharku układamy warstwę płatków, na nią połowę jogurtu, pokrojona w kostkę brzoskwinia, reszta jogurtu, którą posypujemy bakaliami i polewamy dżemem. Ja swój deser dodatkowo udekorowałam listkami mięty

Cynamonowe szczęście
Domowe falafele ze świeżego bobu 164

się kleić po ściśnięciu. W razie potrzeby możesz dodać ciut więcej mąki. Przykryj misę folią spożywczą i odstaw do lodówki co najmniej na godzinę. Uformuj falafele w kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz w sezamie. W rondelku rozgrzej grubą warstwę oleju (na 3/4 wysokości falafela). Możesz włożyć kawałek chleba, aby upewnić się, że olej jest dość gorący. Falafele smaż partiami

Chilli Czosnek i Oliwa
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 532

rodzynków klika kropel zapachu migdałowego Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną i cukrem. Dodajemy żółtko i szybko zagniatamy po czym wkładamy do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkujemy

Różne smaki w kuchni
Tarta z jabłkami i polewą migdałowo-miodową 129

szkl. mąki pszennej   100 g  cukru 200 g masła paczka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia jajko i żółtko Krem: 25 g mielonych orzechów włoskich 25 g cukru 25 g masła 25 g mąki jajko 2 łyżki bułki tartej Polewa: 80 g miodu 50 g śmietany 20 g masła 80 g posiekanych migdałów łyżeczka mąki Przygotowanie

Różne smaki w kuchni
Lody jagodowo-śmietankowe 136

Moim faworytem jest solony karmel, ale jak zobaczę ciekawy smak to zawsze chętnie spróbuję. Ostatnio banan z curry, awokado albo sorbet z czerwonych buraczków.  Niedawno odkryłam Lodziarnię pod Orzechem z Baborowa - mistrzów branży! Na targach Sweet Expo w tym roku zgarnęli wszystkie możliwe nagrody w swojej (tzn. lodziarskiej) kategorii. Nigdy wcześniej w żadnej lodziarni nie kupiłam 4 gałek tylko

bistro mama
Fasolka szparagowa z kurczakiem i czosnkiem 151

przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 300 g fasolki szparagowej 500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki syropu klonowego łyżka sosu sojowego pół garści orzechów pinii pieprz i sól do smaku olej kokosowy do smażenia Przepis 1 Fasolkę oczyszczamy, gotujemy i odstawiamy na bok. 2 Pierś z kurczaka kroimy w drobne paski. Czosnek kroimy

Kuchnia Bazylii
suszone warzywa -dehydrator 125

trybów pracy jest w stanie również zatrzymywać ciepłe powietrze w środku, pozostajać tym samym energooszczędne. Dehydrator można użyć do przygotowania takich potraw jak: owoce warzywa zioła przyprawy grzyby nasiona orzechy mięso nabiał Wysuszone produkty, możemy śmiało wykorzystywać jako zdrowe i sycące przekąski. Poza tym, możemy stosować je jako składnik w gotowaniu, pieczeniu, przy przyrządzaniu sosów, zup, pizzy, deserów czy też

w mojej kuchni
Przepis #57 FIT sernik na zimno z masłem orzechowym ( z jogurtu greckiego) 290

ogniu. Bardzo powoli wlewamy do ubitej piany z masłem orzechowym. Całość przelewamy na schłodzoną masę jogurtową. Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Wierzch ciasta posypałam jeszcze drobno posiekanymi orzechami nerkowca by smak był jeszcze bardziej orzechowy. Deser jest bardzo lekki i puszysty a do tego mało kaloryczny! Smacznego

Health-Fit-Life
Kruche ciasteczka orkiszowo-słonecznikowe z porzeczkami 153

proszek do pieczenia i cukier muscovado. Wszystko razem wymieszać. Dodać miękkie masło i połączyć z suchymi składnikami. Jajka ubić lekko, wlać do reszty składników i wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko je spłaszczać i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12-15 minut.  Tych ciasteczek nie trzeba niczym dosładzać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lody bananowo-orzechowe 167

Kolejna wersja pysznych domowych lodów na bazie bananów. Wystarczy do zamrożonych bananów dodać masło orzechowe. Masło orzechowe może być kremowe jak również z kawałkami orzechów, wszystko zależy jakie lubimy i oczywiście jeśli damy to z kawałkami to będą wyczuwalne w lodach. składniki: 5 średnich dojrzałych bananów 3-4 łyżki masła orzechowego Banany obrać ze skórki i pokroić w grubsze plasterki

Monia miesza i gotuje
Sałatka śledziowa z tuńczykiem, łososiem, czarną fasolą i selerem 162

powstała z tego, co miałam w zapasie. Zaręczam, że jest wyjątkowa i pyszna. Kryje w sobie moje ulubione smaki. Wędzonego łososia na przykład. Składniki seler sałatka duży słoik (  Orzech  ) puszka kukurydzy puszka czarnego groszku puszka groszku pół czerwonej cebuli 4 jaja filety a la'matjas – ile chcecie łosoś sałatkowy wędzony puszka tuńczyka w zalewie majonez świeży koperek świeży

Z Kuchni Do Kuchni
Chleb owocowy 167

Hej! Czy lubicie chleb samodzielnie pieczony? A chleb owocowy z dużą ilością ziaren? My bardzo, więc piekę go dość często. Jest wyśmienity z wędliną, nabiałem czy

Tylko pysznie
Czekoladowe trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze 130

ziemniaków, mieszamy. Dodajemy resztę składników, mieszamy do uzyskania jednolitej masy, którą schładzamy około godzinki w lodówce do momentu, aż będzie zwarta, ale nie twarda. Z masy formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego, odstawiamy na 10 minut. Liofilizowane truskawki rozdrabniamy blenderem na pył, mieszamy z cukrem pudrem do uzyskania truskawkowego pudru, o różowej barwie. W truskawkowym pudrze obtaczamy dokładanie każdą uformowaną wcześniej

NiePieprz.pl