Hummus skradł moje serce już dawno temu. Teraz przyszła pora na innego rodzaju pasty do pieczywa i nie tylko. Podczas pobytu w Bieszczadach, tuż przed powrotem do domu, miałam przyjemność jeść na śniadanie genialną pastę z orzeszków nerkowca. W ubiegły weekend postanowiłam sama spróbować wykonać podobną. Moja smakuje inaczej ale jest równie smaczna :) Polecam! Szybka pasta z nerkowców i pomidorów 100 g nerkowców 10 suszonych pomidorów w zalewie 2 łyżki posiekanej natki pietruszki mały ząb... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)