orzechy - 16941 przepisów (strona:603/1130)

Orzechowo-czekoladowe kalorie 218

laskowych 200g maki szczypta cynamonu i soli 50g cukru 125g masla 1 jajko masa 200g gorzkiej czekolady 70g mleka 270g smietany 2 jajka bita smietana do dekoracji Wykonanie:Mielone orzechy wymieszac z maka, sola, cynamonem i cukrem. Wbic jajko, dodac maslo pokrojone w wiorki. Wyrobic ciasto. Uformowac kule, zawinac w folie spozywcza i odstawic do lodowki na 2 godziny.Foremke

Przysmaki Karolki
Czas na cukinie - mini zapiekanka 272

tymiankiem. Doprawiamy sola i pieprzem.Jajko i smietane ubijamy, doprawiamy sola i pieprzem.4 jednoosobowe foremki do zapiekania smarujemy maslem. Na dno ukladamy polowe cukini, na nia kruszymy gorgonzole i orzechy. Przykrywamy reszta cukini i zalewamy calosc masa jajeczna. Posypujemy migdalami.Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez okolo 20 minut. Gora powinna byc ladnie zarumieniona.Podajemy gorace.Smacznego

Przysmaki Karolki
Kilka wspomnien i malinowy deser 128

Zrodlo: Maxi cuisine N°59 czerwiec/lipiec 2010Uwagi: Pierwotny przepis podaje by deser zrobic w wysokich szklankach, ale jak dla mnie bylo to troche niewygodne. Ciezko bylo sie przebic przez orzechy i dotrzec na dno szklaneczek. Ja osobiscie nie lubie jesc takich deserow warstwami, lubie gdy na lyzeczce znajduje sie po trochu z kazdej warstwy. Nastepnym razem zrobie ten deser

Przysmaki Karolki
Czas pomyslec o swietach 158

lyzeczki mielonych gozdzikow, 0,5 lyzeczki kardamonu 1 lyzeczke cynamonu 1 plaska lyzke kakao 1 jajko wykonanie:Make laczymy z proszkiem do pieczenia, przyprawami i kakao. Dodajemy posiekane orzechy wloskie.W rondelku podgrzewamy miod i smalec i mieszajac czekamy az sie rozpuszcza. Gdy mieszanka ta przestygnie dodajemy do niej make z przyprawami. Mieszamy. Dodajemy jajko i wszystko znow dokladnie mieszamy

Przysmaki Karolki
Roladki z zielonym nadzieniem 159

indyka z nadzieniem szpinakowym składniki: 4 sznycelki z indyka 2 łyżki mrożonego szpinaku 3 łyżki śmietankowego serka kremowego typu almette 2 łyżki parmezanu  1 łyżka uprażonych i zmielonych orzechów nerkowca sol, pieprz szczypta ostrej papryki 1 cebula do sosu olej do smażenia wykonanie: Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą na pastę. Sznycelki z indyka rozbijamy, doprawiamy solą. Pastę szpakowo

Przysmaki Karolki
Szparagi. Łosoś. Boczek wędzony. 182

składniki 4 filety z łososia 4 łyżki oleju Kujawskiego ze smakiem z dodatkiem czosnku sól 4 plastry boczku wędzonego na szparagowe pesto/pure 500 g zielonych szparagów 1/4 szklanki uprażonych orzechów pinii 1/4 szklanki startego parmezanu sok z cytryny olej Kujawski ze smakiem z dodatkiem czosnku sól, pieprz wykonanie: Szparagi myjemy i pozbawiamy ich twardych końcówek. Gotujemy około 3 minuty

Przysmaki Karolki
Zapiekany camembert 102

Cześć :)Dzisiaj chcę Wam zaproponować szybkie i pyszne danie :) Ser z chrupiącymi orzechami, aromatycznym czosnkiem, a wszystko skąpane w słodkim miodzie, czy to może źle smakować? :)Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Marchewkowe cupcakes z kremem ananasowym i kwiatami z ananasa 178

Karotek.Co przygotowałam poprzednio? piernikowe cupcakes z marchewką muffinki choinki z likierem jajecznym pączki  z konfiturą marchewkowo-pomarańczową Tym razem również postawiłam na marchewkę i przygotowałam babeczki z marchewką i orzechami włoskimi oraz krem na bazie śmietany i mascarpone z ananasem, a całość udekorowałam kwiatami zrobionymi również z ananasa. Musiało być pysznie prawda? I tak właśnie było! Zapraszam! Czytaj więcej

Pora coś zjeść
Praliny orzechowe 145

takich składników, na jakie mamy ochotę. Każdy doskonale wie, że wiele smaków, połączeń składników nie ma dostępnych w sklepach.Na szczęście można je stworzyć samodzielnie! Prezentuję Wam pralinki orzechowe z orzechów włoskich i migdałów, z nutką kawy i wiśniówki.Idealnie sprawdzą się jako dodatek do kawy, ale też miły jadalny prezent.Zapraszam!Inspiracja - książka Praliny i trufleCzytaj więcej » Ten i więcej przepisów

Pora coś zjeść
Sernik z kajmakiem i Snickersami 9097

polecam mój ostatni wypiek, czyli prosty i smaczny sernik z kajmakiem i Snickersami! Sernik został upieczony w okrągłej formie o średnicy 24cm. Składniki Składniki na spód: Ciasteczka owsiane z orzechami 300g (użyłam ciastek Bonitki) Cukier waniliowy 1 opakowanie Masło 80g Masa sernikowa: Twaróg 1kg, mielony Cukier 1 szklanka Budyń […] The post Sernik z kajmakiem i Snickersami appeared first

Kulinarne Przeboje
Domowe trufle czekoladowe 113

Dziecinnie proste.. domowe pralinki! Same szykowanie ich sprawi Ci ogromną radość :-) Ilość trufli: około 30 sztuk wielkości małego orzecha włoskiego

AniaGotuje.pl
Domowa czekolada-jak zrobić czekoladę 224

najprostszy przepis jaki może być. Potrzebujecie masło z kakaowca, dobrej jakości kakao, coś do posłodzenia, np. miód lub cukier brzozowy (ksylitol)…Lubicie smakowe czekolady to proponuję chili, wanilię, orzechy czy suszone owoce. Tłuszcz kakaowy jest bardzo twardy. Najlepiej rozpuścić go w kąpieli wodnej, dodać kakao, coś do posłodzenia, wymieszać i wylać do małej foremki. Czekolada zastygnie w temperaturze pokojowej

codojedzenia
Nasiona chia 143

Zawiera duże pokłady błonnika, który wspomaga układ pokarmowy a także przyczynia się do prawidłowego wypróżniania. Kupując w sklepie nasiona chia musimy zwrócić uwagę na alergeny takie jak: gluten, sezam, orzechy ziemne. Osoby, które mają problemy z jelitami bądź są uczulone na gluten powinny wyeliminować ze swojej diety szałwię hiszpańską . Ponadto nasion chia powinno się stosować nie więcej niż 20 gram

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Degustacja w TGI Fridays w Warszawie 146

desery... DESERY Double chocolate fudgy brown - brownie wypiekane ze 100 % ciemnej czekolady oraz świeżo parzonego espresso, serwowane na ciepło z lodami waniliowymi, ciepłą polewą czekoladową i karmelową oraz kruszonymi orzechami New York cheescake - kremowy, domowy sernik na słodkim, kruchym cieście polany musem truskawkowym Moca mud pie -  mrożony mus czekoladowo – migdałowy z lodami kawowymi w czekoladowym kruszonym cieście. Całość polana

Kulinarne przygody Gatity
Przepis #67 Bezglutenowa FIT rolada z kremem czekoladowym 160

łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu - 20 g słodzika lub cukru Masa - 100 g namoczonych daktyli - 1 banan - 3 łyżeczki kakao Polewa - 40 g gorzkiej czekolady - posiekane orzechy - 2 łyżeczki lub dowolna inna posypka Wykonanie Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy słodzik/cukier oraz po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę oraz proszek do pieczenia

Health-Fit-Life