kalorie pozostawiają dużo do życzenia. Nie lepiej zastąpić tłuszcz pochodzący z oleju palmowego i rafinowanego cukru czymś bardziej wartościowym, ale także smacznym? Zdrowszą wersję czekoladowego kremu można przygotować z: orzechów, daktyli i kakao awokado, kakao i banana twarogu i fasoli ciecierzycy i daktyli Ostatnie połączenie jest dość ciekawe, ale zapewniam że osoba której podacie taki krem nawet się nie zorientuje
Powiedz dietom niekilka minut i wystudź na talerzu. Ciasto przekrój na pół, przełóż gęstym kremem kokosowym. Na górze umieść resztę kremu lub śmietankę kokosową/jogurt sojowy. Ułóż karmelizowane marchewki i udekoruj orzechami włoskimi
Candy Pandaskokosową, ksylitol, sól oraz sodę oczyszczoną. Dodać jajko, mleko i olej kokosowy. Całość dokładnie połączyć, a na końcu do masy wmieszać posiekaną czekoladę. Z ciasta formować kulki o wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę odrobinę spłaszczyć i z niewielkimi odstępami ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (*). Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 25 minut w 180 stopniach. (Powinny być
Di gotujetakże portugalski klasyk, także coraz częściej dostępny w polskich sklepach (seria z powyższego zdjęcia pochodzi z Lidla). To bardzo słodki dżem. W Portugalii można kupić jego odmiany z orzechami czy migdałami. Poza duetem z serem wskazany jest też do dań mięsnych (wieprzowiny) i sałatek. Figowy Figa kojarzy się nam w sumie niedobrze… z makiem A Portugalczycy z figi robią
Królestwo Deserówogniu aż kasza będzie miękka, co jakiś czas mieszając. Dodajemy słodzidło, mieszamy i przekładamy na miseczkę. Dodajemy ulubione dodatki: banana pokrojonego na plasterki, umyte brzoskwinie dowolnie pokrojone , ziarna słonecznika, orzechy – co kto lubi. Zasiadamy do stołu i delektujemy się pysznym czekoladowo-owocowym smakiem Smacznego! Artykuł Czekoladowa jaglanka pochodzi z serwisu Lamarida.pl
Lamarida.plbłonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak: - cukier kokosowy - mleko kokosowe w proszku - pasta z orzechów kokosowych 12% - olej słonecznikowy - błonnik z akacji - olej kokosowy - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5% Z czystym
Zrób to smaczniesmakował 😉 Koniecznie musicie spróbować. Składniki: 200 ml mleka krowiego 4 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu wielokwiatowego (opcjonalnie) ulubione owoce i dodatki np. banany, maliny, borówki, orzechy, gorzka czekolada Przygotowanie: Dzień wcześniej najlepiej wieczorem wlej mleko do miseczki i wymieszaj razem z nasionami chia i miodem. Odstaw do lodówki na noc. Następnego dnia pudding powinien być już
Słodka Strefaprzekładamy do gotującego się garnka z wodą. 5. Teraz szykujemy pulpeciki. Mięso mieszamy z żółtkiem, jedna łyżką bułki tartej, starta cebulą, przyprawami i natką pietruszki, formujemy małe pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Gotowe obtaczamy w mące i wrzucamy do gotujących się już kurek. Całość gotujemy około 20-25 minut. W tym czasie gotujemy także ryż według przepisu na opakowaniu
Gotowanie...to proste !dorównają! Składniki (12 niedużych batoników) 1/2 szklanki płatków owsianych górskich 1/2 szklanki suszonej żurawiny 1/2 szklanki płatków migdałowych lub posiekanych migdałów 1/2 szklanki dobrego masła orzechowego (100% orzechów) 2-3 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 białka z jaj średniej wielkości (żółtka można wykorzystać do kruchego ciasta) szczypta soli Przygotowanie W misce wymieszać suche składniki
Kulinarne Inspiracjewielu lat pieczone w mojej rodzinie ( najczęściej przez moją Mamę ) i bardzo przez nas lubiane :) W sieci pod nazwą "Krówka" znajdziecie ciasta zupełnie odmienne - najczęściej z masą kajmakową i orzechami. Moja wersja, to biszkopt na mące krupczatce, wkładka kokosowa, krem budyniowo - maślany i fajna, choć słodka polewa ( dlatego do kremu dodajemy niewielką ilość cukru ), która jest wg mnie taką kropką
Opowieści z piekarnikaUwielbiam ciasteczka z dodatkiem płatków owsianych. Po pierwsze - są zdrowsze niż inne, po drugie - błyskawicznie się je przygotowuje, po trzecie - można do nich " przemycić " nasze ulubione dodatki: czekoladę, orzechy, różne nasiona, suszone owoce itp. I naprawdę smakują! Moja dzisiejsza propozycja, to ciasteczka owsiane z dodatkiem czekolady i...bananów :). Tak tak, banany również się w nich skryły ;). Dzięki nim ciasteczka
Opowieści z piekarnikaowocami? Dzisiaj podana nieco inaczej niż zazwyczaj. Od dziś mam nową moją ulubioną! Polecam i Wam! Składniki: 3 łyżki płatków owsianych górskich, 2 łyżki płatków żytnich, garść bakali (orzechy laskowe, włoskie, pestki dyni, żurawina), łyżeczka nasion chia, pół nektarynki, 3/4 szklanki mleka Przygotowanie: Nektarynkę pokroić i plasterki. Mleko podgrzać. Zalać nim płatki, bakalie i nasiona. Odstawić na 10 minut. Dodać
Lena GotujeSeromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA Babeczki świąteczne Ciasteczka czekoladowe Ciasteczka cynamonowe CIASTA Piernik długodojrzewający Babka z likierem kawowym Śmietanowiec z galaretkami Ciasto czekoladowe z orzechami i jabłkami 3bit bez pieczenia King bez pieczenia Ciasto cappuciono Ciasto Kilimandżaro MIĘSA Schab ze śliwką Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną SAŁATKI Sałatka jarzynowa tradycyjna Sałatka z tuńczykiem Sałatka
Lena GotujeKolejna propozycja na małe, zdrowe słodkości. Smakiem przypominają Rafaello - możemy w środek włożyć łuskany orzech migdała. Składniki: 100 g kaszy jaglanej, 250 ml mleka, łyżka miodu, łyżeczka masła, szczypta soli, 5 łyżek wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia Przygotowanie: Kaszę płaukamy pod bieżącą wodą. Gotujemy w mleku około 25minut - pod koniec dodajemy masło, miód i sól mieszając często, żeby kasza
Lena Gotujezmiksowanymi owocami (banany i jagody z mlekiem kokosowym), a na wierzch dodałam chrupiące migdały i wiórki kokosowe. Kto rano się spieszy, może po prostu dorzucić garść truskawek i kilka orzechów, też będzie smacznie. Lub zalać owsiankę musem dzień wcześniej. A i co ważne – owsianka robi się praktycznie sama przez noc w lodówce, nie trzeba jej rano gotować. Wystarczy rano
Powiedz dietom nie