orzechy - 16941 przepisów (strona:604/1130)

Lody kajmakowe – tylko 2 składniki! 4588

czasami jest potrzebny krótszy czas chłodzenia, więc np. po 12h można już sprawdzić, czy lody są OK). Lodów nie trzeba mieszać podczas chłodzenia. Podawać w wafelkach, z sosem karmelowym, orzechami, bitą śmietaną lub innymi ulubionymi dodatkami :) Smacznego! :) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na domowe lody: domowe lody bananowe domowe lody Kinder Bueno The post Lody kajmakowe – tylko

Kulinarne Przeboje
Najlepszy krem ze świeżych pomidorów 176

minut, aż pomidory będą bardzo miękkie i zaczną się rozpadać. Blendujemy na gładki krem, doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cynamonu. Krem możemy podać z kwaśną śmietaną, pesto bazyliowym, prażonymi orzechami lub ze śmietanką kokosową (wtedy będzie wegańskie). *,** – jeśli nie macie świeżego majeranku i oregano, to wtedy dodajcie po ½ łyżeczki suszonych ziół. Post Najlepszy krem ze świeżych pomidorów pojawił się

ladykitchen
Ciasto kokosowo- kajmakowe 227

szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto jest słodkie, ale nie zapychające. Na pewno nie pogardzi nim nikt z Waszej rodziny czy znajomych. U mnie zniknęło raz dwa, co mnie osobiście

Kuchnia w czekoladzie
Mięsne kulki z serem na sposób włoski - bez glutenu, low-carb 172

wymieszaj jajeczno serową masę z mięsem. Dodaj cebulkę i wymieszaj wszystko jeszcze raz. Blachę do pieczenia wyłóż papierem, papier najlepiej dodatkowo natłuścić. Z masy mięsnej lepimy małe kuleczki (wielkości orzecha) i układamy na papierze. Pieczemy kuleczki ok 25 minut. Podczas pieczenia ze środka wytopi się nieco sera, tworząc sosik do klopsików, Pycha. Tak wyglądają moje kulki bezpośrednio po wyjęciu

Marta próbuje
Letnia sałatka z arbuzem, truskawkami i labneh 160

mojej ukochanej The Lebanese Kitchen Sandry Hage . Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż kawałek soczystego arbuza, a jak dodacie do niego słodkie truskawki, kremowy serek i chrupiące orzechy.. to robi się pięknie! :) Powiem Wam, że robienie zdjęć w ogrodzie to duża frajda! Choć akurat trafił mi się na zdjęcia mało letni dzień - nieźle wiało

Chilli Czosnek i Oliwa
Super Krówka, czyli wegańskie i bezglutenowe cukierki w zdrowej wersji :) 219

produkuje dodatkowo fantastyczne kremy (na chwilę obecną jeden wariant smakowy, ale już wiem, że asortyment wkrótce się powiększy o nowe smaki). Krem orzechowo-kakaowy łączy w sobie smak krówek, orzechów i mlecznej czekolady. Cechy takiego kremu są takie same jak cukierków, natomiast smak - nieco podobny i niebiańsko przepyszny! Ale o tym w oddzielnej notce już niedługo. Będzie dostępna TUTAJ

Zdrowie na języku :P
Smaki Japonii - foto skrót z podróży, cz. 1 160

ryż ze śliwką Umeboshi (to małe czerwone), grillowane ryby, marynowane warzywa, Tamagoyaki ( omlet japoński). Kioto – Chawan Mushi: zupa na bazie custard (sos angielski) z krewetką, grzybami, ciastkiem ryżowym mochi, orzechami ginkgo. Restauracja Ume no Hana. Taki widok pięknych ryb można zobaczyć, przechodząc obok restauracji w Tokio, pływają sobie w zbiorniku bez żadnej ochrony. Jeśli zainteresowała Was taka podróż, zapraszam wkrótce

Kuchcik gotuje
Kokosowa owsianka 162

tego z puszki. Składniki na 1 porcję: 4 łyżki płatków owsianych 2 łyżki wiórków kokosowych 1 szklanka mleka kokosowego 1 łyżka syropu klonowego Do podania: ulubione owoce, orzechy, roztopiona ciemna czekolada. Do małego rondla wsyp płatki owsiane, wiórki kokosowe, zalej mlekiem i zamieszaj. Wstaw na średni ogień, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj przez 2-3 minuty. Gotową owsiankę

Roślinna - blog wegański
Mini serniczki a'la Snickers 300

puder 3/4 szklanki, masło orzechowe 5 łyżek, jajka 3 szt, mąka ziemniaczana 1,5 łyżki, karmel: cukier 1 szklanka, woda 1/4 szklanki, masło 5 dag, śmietanka 100 ml, dodatkowo: orzechy ziemne do dekoracji, Sposób przygotowania: Ciasteczka miksujemy w malakserze lub rozdrabniamy ręcznie. Masło rozpuszczamy, następnie łączymy z ciasteczkami, mieszamy do połączenia. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki

kulinarne odsłony pati
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MIĘSEM MIELONYM 138

czarnuszką ser koryciński z ziołami prowansalskimi ser koryciński z czubrycą i kozieradką ser koryciński z chili i oregano ser koryciński z kminkiem ser koryciński z żurawiną ser koryciński z orzechami włoskimi ser koryciński z bazylią ser koryciński z bazylią z płatkami czosnku ser koryciński z oregano ser koryciński z pieprzem kolorowym" Składniki na zapiekankę: (ilość proporcji ulega zmianie w zależności

Zrób to smacznie
LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 226

wystarczy, że złapie lekko temperaturę i nabierze koloru, na koniec dodaj ugotowany makaron z ziołami.  Przemieszaj aż składniki się połączą  Danie na talerzu posyp płatkami miałowymi lub orzechami pinii i ...gotowe.  Proste, smaczne i zdrowe, a makaron warzywny to fajna alternatywa dla niejadków, wzbogacenie smaku i fajny kolorowy akcent, każdej potrawy.        Zachęcam

Farmażony
Fit nutella, czyli mus czekoladowy z awokado 139

przełożyc do blendra, dodać resztę składników i wszystko dokładnie zblendować na gładką masę. Jeśli masa będzie za mało słodka, dodać więcej miodu. Mus można podawać w formie deseru z orzechami lub owocami, bądź smarować nim pieczywo czy też podawać z racuszkami.  SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Ślimaczki z burakiem 129

sobie upiekłem… Jeśli nie wiecie jak go upiec, to wejdźcie na mój wpis „ jak upiec buraka „ lub użyjcie gotowanego. Burak bardzo dobrze komponuje się z orzechami włoskimi i pestkami dyni. Jeśli je macie, to koniecznie je dodajcie. Artykuł Ślimaczki z burakiem pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Fit-pulpeciki w sosie warzywnym – przepis 174

ilość, innym mniejsza, jednak musi się w tym daniu znaleźć, ponieważ odpowiada za jego charakter. 1 jajko do pulpetów + jajka „do posadzenia” młode ziemniaki – ja wybrałam takie malutkie, jak orzechy włoskie 2-3 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: 1. Mięso wymieszałam, wbiłam jajko, dodałam pół pęczka drobno posiekanego koperku oraz przyprawy i wyrobiłam na jednolitą masę. 2. Z masy zrobiłam małe

Kate's Kitchen
Wegańskie bezglutenowe ciasto marchewkowe 185

lepsze. I tym razem było nie inaczej. Wstawienie migdałów w miejsce zwykłej pszennej mąki zdziałało cuda, a ciasto nabrało przyjemnej marcepanowej głębi. Próbowałam dodawać do tego ciasta kilka rodzajów orzechów i myślę, że migdały odpowiadają mi tutaj najbardziej. Aby piękny pomarańczowo-słoneczny dysk nie stracił swojego koloru proponuję użyć migdały blanszowane (ja zalałam je gorącą wodą i samodzielnie zdejmowałam

Roślinna - blog wegański