gotowy ze słoiczka ok. 2-3 łyżeczek - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki jogurtu greckiego lub innego gęstego jogurtu, jeśli nie liczycie kalorii możecie dodać śmietanę 18 % - 2 ogórki kiszone - 2 łyżeczki musztardy - rzeżucha - pieprz 1. Ogórki drobno kroimy, dobrze wyrośniętą rzeżuchę ścinamy nożyczkami. Chrzan obieramy i ścieramy na drobnej tarce. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy. Gotowy sos można
Apetyczna babeczkasłynnego gulaszu węgierskiego. Inna teoria mówi, że przepis ten powstał w Słowacji, która wtedy była częścią Austrowęgier. Wersja słowacka jednak w gulaszu poza mięsem składa się głównie z musztardy i ogórków kiszonych, bez dodatku papryki. Niezaleźnie od jego pochodzenia to danie jest już na dobre wpisane w polską tradycję kulinarną... i dobrze. To jedno z moich ulubionych dań
Milion SmakówWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bagietki, croissanty, brioche to najczęściej spożywane pieczywo przez Francuzów. Najczęściej serwowane jest z dodatkiem dżemu lub nutelli. Ja mam dzisiaj
Marta GotujePost Domowe hamburgery z kotletem wołowym i serkiem topionym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Pasta jajeczna z wędzoną makrelą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne PrzebojePost Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojejajek wielkanocnych. Składniki: 200 ml majonezu może być domowy 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 12% 5 małych marynowanych borowików , podgrzybków lub maślaków 2 średnie ogórki konserwowe najlepiej domowe garstka rzeżuchy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu pieprz biały jajka ugotowane(...)twardo Przygotowanie: Grzyby marynowane i ogórki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy też posiekaną rzeżuchę. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę, chrzan i musztardę. Dodajemy przygotowany sos do pokrojonych grzybów i ogórków. Całość doprawiamy pieprzem, możemy sos ewentualnie delikatnie posolić. Odstawiamy sos na kila godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przekładamy sos tatarski do miseczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjajek wielkanocnych. Składniki: 200 ml majonezu może być domowy 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 12% 5 małych marynowanych borowików , podgrzybków lub maślaków 2 średnie ogórki konserwowe najlepiej domowe garstka rzeżuchy 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu pieprz biały jajka ugotowane(...)twardo Przygotowanie: Grzyby marynowane i ogórki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski, dodajemy też posiekaną rzeżuchę. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę, chrzan i musztardę. Dodajemy przygotowany sos do pokrojonych grzybów i ogórków. Całość doprawiamy pieprzem, możemy sos ewentualnie delikatnie posolić. Odstawiamy sos na kila godzin do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przekładamy sos tatarski do miseczki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwołowina, nie ma co ukrywać, że są także o wiele tańsze w przygotowaniu. Choć zrazy wołowe uwielbiam, to i drobiowym nie można niczego odmówić. Dobrze natarte musztardą z akcentem z ogórka, kiełbasy, papryki, cebuli i suszonych pomidorów - rozpływają się w ustach! W tym roku, obok zrazów wołowych, zagoszczą na naszym świątecznym stole. Jeśli przygotowuję zrazy z obydwóch rodzajów mięsa, gotuję(...)ręcznikiem. Przeciąć wzdłuż, tworząc po dwa plastry mięsa. W miejscach, gdzie mięso jest grubsze, rozbić je lekko tłuczkiem. Każdy kawałek mięsa oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Paprykę pokroić na paski, ogórka przeciąć na 4 części wzdłuż, podobnie kiełbasę. Cebulę pokroić w piórka, kawałki suszonych pomidorów odcedzić z zalewy. Tak przygotowane składniki - po jednym kawałku papryki, ogórka i kiełbasy
Moje Qulinariaziemniakami czy innymi dodatkami wedle upodobań. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Jednak najlepszym mięsem jest oczywiście mięso wołowe. Składniki: 8 plastrów wołowiny 2 ogórki kiszone Plaster boczku 3 cebule 8 łyżeczek musztardy sarepskiej Sól i pieprz 1 łyżka mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego Wykałaczki Sposób przygotowania: Wołowinę rozbijamy tłuczkiem na cienkie plastry, które doprawiamy solą(...)pieprzem. Plastry wołowiny smarujemy musztardą. Następnie przy jednym boku układamy słupek boczku, kawałek kiszonego ogórka oraz ósemkę cebuli. Bardzo dokładnie zwijamy zrazy i spinamy wykałaczką na środku. Wszystkie zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Przysmażone zrazy przekładamy do żeliwnego garnka. Na tym samym oleju co smażyliśmy zrazy, smażymy pokrojoną cebulę w piórka. Kiedy cebula
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnemusztardy chleb tostowy razowy ( bądź bułki ) Wykonanie Ugotowane jajka ścieram na tarce o drobnych oczkach , kiedy jajka mam starte , do jajek dodaję szprotki , pokrojonego ogórka, cebulkę , majonez , musztardę , kapary , doprawiam wszystko według uznania i bardzo dokładnie mieszam tak aby nasze składniki dobrze się połączyły , i odstawiam na 30 minut do lodówki . Jak nasza pasta się(...)tosterze , ale także można popiec na patelni, kiedy mamy podpieczone wszystkie tosty które będą mam potrzebne , wyciągamy naszą pastę z lodówki i wykładamy pastę , można także na wierzch położyć ogórka kiszonego , i gotowe go podania . Smacznego
Mój Smakszybko znikają z półmiska. Jajka w sosie tatarskim – Składniki: 8 jajek 200 ml majonezu 2 łyżki gęstej śmietany 18% 5-6 marynowanych grzybków 2-3 ogórki konserwowe 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka chrzanu sól, pieprz Wykonanie: Grzybki i ogórki pokroić w drobną kostkę. Majonez wymieszać z musztardą, chrzanem i śmietaną. Doprawić do smaku. Wstawić do lodówki
Pasja SmakuSkładniki na 8 sztuk: -8 plastrów wołowiny o grubości 1 cm. -2 kiełbasy śląskie -1 duża cebula -4 duże ogórki kiszone -8 łyżeczek musztardy sarepskiej -sól -pieprz -majeranek -16 wykałaczek -2 łyżki margaryny do smażenia Sposób przygotowania: Kiełbasę śląska kroimy w plasterki grubości 3 mm. Plasterek przekrawamy na pół. Przesmażamy na patelni. Cebulę i ogórki kroimy w małą(...)kosteczkę. Wołowinę myjemy. Rozklepujemy za pomocą tłuczka uważając by nie przedziurawić mięsa. Smarujemy musztardą, solimy i pieprzymy. Kładziemy płaską łyżeczkę ogórków, cebuli i podsmażonej kiełbasy. Zawijamy roladę uważając by farsz nie wyleciał ze środka. Zabezpieczamy z dwóch stron za pomocą wykałaczek. Rolady podsmażamy z każdej strony na margarynie. Następnie dodajemy wody. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Dusimy pod przykryciem
Magia jedzenia.