smaczny :) Gdy go zjedliśmy mogliśmy cieszyć się pięknym dniem na długim spacerze :) 120 g kuskusu puszka filetów z tuńczyka w oliwie 2 łyżki musztardy francuskiej sól i pieprz do smaku 2 świeże ogórki 3 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka cienkiego szczypiorku szczypta soli Kuskus przesypujemy do miski i zalewamy wrzątkiem (0,5 cm ponad poziom kaszy). Przykrywamy(...)czasie osączamy tuńczyka i kroimy ogórki które następnie mieszamy z posiekanym szczypiorkiem i jogurtem. Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy tuńczyka i doprawiamy do smaku. Podajemy z musztardą i ogórkami. Smacznego :) Artykuł Obiad w 5 minut – Kuskus z tuńczykiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta bloghamburgerowe 100 ml bulionu wołowego kawałek świeżego imbiru 1/2 łyżeczki białej gorczycy 1/2 łyżeczki ziaren kolendry łyżeczka pieprzu cytrynowego łyżeczka cayenne sól sałata rzymska 2 ogórki konserwowe pomidor malinowy czerwona cebula ketchup musztarda majonez Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)płuczemy i osuszamy. Ogórki ,pomidora i cebulę kroimy w plastry. Na płaskiej części bułki dajemy majonez ,musztardę i ketchup (po łyżeczce) ,kolejno sałatę ,kotleta ,ketchup ,cebulę ,ogórki ,pomidora ,majonez ,musztardę i górną część bułki. Spinamy patyczkami do szaszłyków
R'n'G KitchenKinii :* Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki sałaty lodowej lub mix sałat 20 sztuk pomidorków koktajlowych 10 sztuk oliwek mały ogórek gruntowy ½ papryki czerwonej 180 g sera feta Sos: 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Przygotowanie: Sałatę poszarpać, pomidorki pokroić na pół, ogórka w pół plasterki
KuchniaWeDwoje.plSmak wołowiny miesza się ze smakiem kiszonego, domowego ogórka, wędzonego (również domowego) boczku, cebuli wyrwanej prosto z ziemi obok naszego domu i musztardy - koniecznie z Czech. A do tego sos wzbogacony gęstą, prawdziwą śmietaną. Składniki na 4 rolady: 4 plastry mięsa wołowego (1 plaster od 150-200g) 2 ogórki kiszone 4 plasterki wędzonego boczku 1 duża cebula(...)przygotowania: Plastry wołowiny rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy i pieprzymy. Ogórki, cebulę i boczek kroimy na plastry, nie za cienko. Mięso wołowe smarujemy następnie z jednej strony musztardą, dodajemy plasterek ogórka, boczku i cebuli. Ilość dodanych składników zależy od wielkości plastra wołowiny. Następnie rolujemy plaster i obwiązujemy go bawełnianą nitką. Gotowe rolady najpierw obsmażamy na rozgrzanym smalcu bądź maśle
Kuchnia Pani WiosnyNONE X-NONE Robiłam te ogórki już jakiś czas temu. Później była mała przerwa, bo rodzinie się nieco przejadły. W tym roku postanowiłam znów przygotować kilka słoiczków. Ogórki z musztardą są fajne, chrupiące a za sprawą przypraw u mnie Cykoria pyszne i aromatyczne. Składniki: Ogórki około 2 kg nie podaję dokładnej ilości Baldachimy kopru Czosnek(...)ziarna ziela angielskiego u mnie Cykoria oraz po 1 listku laurowym u mnie Cykoria Zalewa: 1 litr wody 5 łyżek ulubionej musztardy u mnie Kremska 3 płaskie łyżki soli 1 szklanka cukru 1 szklanka octu Przygotowanie: Ogórki umyć małe przekroić na pół większe na cztery. Do każdego słoiczka włożyć koper, chrzan, czosnek oraz rozdzielić przyprawy. Ogórki ułożyć
W garach u Gosilubicie. Jeśli szukacie pomysłów na potrawy świąteczne, zajrzyjcie do ściągawki, którą przygotowałam ( klik ). Składniki: 500 dkg płatów śledziowych ala matias 15 marynowanych grzybków 3 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula 3 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżki octu jabłkowego kilka gałązek koperku sól, pieprz czarny do smaku olej (rzepakowy lub słonecznikowy) Przygotowanie: Płaty śledziowe namoczyć w zimnej wodzie(...)sitku i dodatkowo osuszyć ręcznikiem papierowym. Korniszony i grzybki marynowane pokroić drobno. Cebulę pokroić na małą kosteczkę, posypać solą, dodać ocet, żeby cebula zmiękła. Do cebuli dodać pokrojone ogórki, grzybki, musztardę, przyprawić solą i pieprzem. Składniki sałatki układać warstwami w słoiku*, na przemian nakładając warstwę śledzi i pozostałych pokrojonych składników. Dodać taką ilość oleju, aby zakrył sałatkę. Sałatkę
Codziennik Kuchennysałatki, około 6-8 dużych porcji): Beczka śledzi z suszonymi ziołami (550 g) marki SEKO 5 jaj 4 ziemniaki 3 buraki 4-5 ogórków kiszonych 2 łyżki musztardy francuskiej 5-6 łyżek majonezu 2 łyżki oleju lnianego szczypta soli i pieprzu 1 cebula mała 150 gram startego sera Ziemniaki(...)kroję w kostkę: buraki, ziemniaki, ogórki oraz jajka. Na dnie miski układam śledzie. Następnie smaruję całość połową majonezu. Kolejna warstwa to pokrojone ziemniaki oraz ogórki. Wierzch tej warstwy smaruję musztardą francuską. Następnie układam pokrojone buraki, które delikatnie ugniatam i smaruję majonezem. Kolejna warstwa to jajka, które posypuję startym serem. Następnie sałatkę umieszczam w lodówce na minimum godzinę
Mango PapajaCoś szybkiego i coś łatwego na kanapkę . Nie znam łatwiejszego smarowidła kanapkowego . Składniki 2 jajka 1 puszka śledzi w sosie pomidorowym 1 ogórek konserwowy 1 łyżeczka musztardy ostrej pieprz do smaku sól(...)koniecznie ponieważ śledzie są słone) Wykonanie - Ugotować jajka - Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub posiekać . - Do miseczki przełożyć śledzie ,starty ogórek, pokruszone jajka, musztardę . Zmiksować lub widelcem pognieść aż składniki połączą się . - Doprawić pieprzem . Jeśli pasta jest bardzo gęsta
Eli Gotowaniewłaśnie zapraszam na odsłonę sałatki z warzywami, mozzarellą i musztardowym sosem. 1 główka sałaty lodowej 150-200 g pomidorków koktajlowych 1 zielony ogórek tzw wąż 1 czerwona papryka 1 op. mozzarelli w zalewie Sos: 4 łyżeczki musztardy francuskiej 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka cukru sól, pieprz do smaku Umytą i osuszoną sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Pozbawioną gniazda nasiennego(...)paprykę kroimy na paseczki. Pomidorki kroimy na pół. Ogórka (jeśli jest stary obieramy ze skórki) kroimy na plasterki lub półplasterki. Warzywa łączymy ze sobą w misce. Mozzarellę osączamy z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do sałatki. Musztardę łączymy z oliwą. Dodajemy odrobinę gorącej wody, mieszamy. Sos doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Polewamy sałatkę tuż przed podaniem
Smaki Na Talerzułyżka musztardy sarepskiej sól, pieprz do smaku Ziemniaki i marchew gotujemy w łupinkach , studzimy i obieramy . Kroimy drobniutko . Kukurydzę odcedzamy z zalewy i razem z drobno pokrojonym ogórkiem , zostawiamy na sitku na godzinę ,żeby dobrze się osuszyły . Inaczej sałatka będzie nieprzyjemnie ” pływać ” . Jabłko obieramy i drobno, posiekane ,mieszamy z ogórkiem i kukurydzą . Kwas z ogórków zapobiegnie brązowieniu(...)owoców . Czosnek wyciskamy praską , cebulę kroimy najdrobniej ze wszystkich składników . Kiełbasę kroimy mniej więcej tak samo jak marchew i ziemniaki . Wszystko wkładamy do miski , dodajemy majonez, musztardę , sól,pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki, żeby składniki się połączyły . Podajemy schłodzoną . Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł ” Złota jesień ” sałatka z majonezem pochodzi
Ogrodnik w podróżypierś z kurczaka (600-700g) 2 łyżki musztardy miodowej lub francuskiej jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Dodatki: sałata pomidor cebula łyżka sosu sojowego ser camembert ogórek kiszony musztarda ketchup lub sos barbecue Bułki: Do miski wrzucamy mąkę, sól i cukier. Masło rozpuszczamy,studzimy i wlewamy do miski z mąką. Mleko z wodą lekko podgrzewamy, nie może być(...)składników-2zł Kurczak- 12zł Reszta składników do kurczaka- ok.2zł Sałata- 1,50zł Ser camembert- 4zł Pomidor-1zł Ogórek- 0,50zł cebula- 0,40zł Reszta składników- ok.2zł Ceny są oczywiście orientacyjne, bo ciężko jest rozliczyć, np. 2 łyżki musztardy :P Po zsumowaniu i ku mojemu zdziwieniu, cena jednego hamburgera wynosi 2,25zł, przy rozliczeniu na 12 sztuk
Czerwona Porzeczkaduża cebula 2 kiszone ogórki majonez 2 łyżki musztardy sól, pieprz Wykonanie : Gotujemy makaron, odcedzamy, wsypujemy do miski, następnie dodajemy mieszankę warzyw, pokrojoną w kostkę cebulę, ogórek, dodajemy majonez, musztardę, na końcu doprawiamy solą i pieprzem i wszystko razem mieszamy łącząc smaki. I sałatka gotowa :) Przedstawiam wam produkt firmy Jamar , który miałam okazję przetestować! Znakomita mieszanka warzyw idealna
W Moim Magicznym DomuSałatka śledziowa z czerwoną fasolą – składniki 0,5 kg płatów śledziowych matias (możecie użyć tych a’la matias) puszka czerwonej fasoli 2 duże cebule 5 ogórków konserwowych 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżka soku z cytryny łyżka oliwy sól pieprz Sałatka śledziowa z czerwoną fasolą – przepis: Śledzie namaczamy w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny(...)pozbyć się nadmiaru soli. Pokrojoną w drobną kostkę cebulę szklimy na patelni z odrobiną oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Śledzie , ogórki kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z musztardą, sokiem z cytryny i oliwą. Doprawiamy do smaku odrobiną pieprzu i solą – ale uważajcie bo śledzie były już słone. Smacznego! Post Sałatka śledziowa z czerwoną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ząbki czosnku (10 g) 3 łyżki oleju (30 g) opakowanie boczniaków (250 g) 2 ogórki kiszone (100 g) 2 łyżki sosu sojowego (20 g) łyżeczka cukru lub słodziku (5 g) łyżeczka musztardy (10 g) łyżka koncentratu pomidorowego (25 g) łyżeczka papryki słodkiej łyżeczka papryki wędzonej 1,5 łyżeczki majeranku pół(...)oleju . W międzyczasie kroimy boczniaki na mniejsze kawałki (najlepiej wzdłuż blaszek, tworząc długie paski) i dodajemy na patelnię i podsmażamy. Ogórki kroimy w kostkę i dodajemy je na patelnie wraz z sosem sojowym , cukrem / słodzikiem , koncentratem pomidorowym , musztardą , papryką słodką i wędzoną oraz majerankiem . Całość dobrze mieszamy i podsmażamy przez 15 min pod przykryciem. Następnie dodajemy śmietanki zahartowanej
WegePrzepisjaki sposób przygotować ją na trochę inny sposób. Tradycyjna sałatka warzywna – składniki 4 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 4 ziemniaki 4 jajka 1 mała cebula 4 ogórki kiszone 1 łyżka musztardy 2-3 łyżki majonezu sól pieprz szczypta kwasku cytrynowego łyżeczka cukru Tradycyjna sałatka warzywna – przygotowanie Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy(...)kostkę. Warzywa gotujemy do miękkości, a następnie kroimy w kostkę. Ogórki, cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, musztardą i doprawiamy do smaku solą, kwaskiem cytrynowym, pieprzem, cukrem i odrobiną pieprzu. Sałatkę przekładamy do miseczek i ładnie dekorujemy. Post Tradycyjna sałatka warzywna pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!