ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:7/197)

Szybka przystawka z jajek i ogórków 11514

talerzu albo w płaskiej miseczce układamy liście sałaty. Na nią na przemian układamy plastry jajka i ogórka, na tak zwaną „dachówkę”, aby nachodziły na siebie. Jogurt, śmietanę, majonez, musztardę i posiekany koperek mieszamy ze sobą i sosem polewamy jajka i ogórki. Całość przyprawiamy do smaku

e-PrzepisyKulinarne
Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem 541

łyżeczka musztardy chrzanowej lekko ostrej 2 czubate łyżeczki musztardy delikatesowej 2 duże łodyżki szczypiorku sól i pieprz do smaku   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z serkiem wiejskim i tuńczykiem – Wykonanie: Tuńczyka odsączyć z zalewy, podzielić na mniejsze kawałki za pomocą widelca. Jajka ugotować na twardo (zobacz wpis: Jak ugotować jajka na twardo? ). Pokroić jajka w drobną kostkę. Ogórki konserwowe lub kiszone również pokroić w drobną kosteczkę. Szczypiorek posiekać. Tuńczyka wrzucić do miseczki, dodać pokrojone jajka, ogórki oraz część szczypiorku. Kolejno dodać obie musztardy oraz pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Na koniec dodać serek wiejski wraz ze śmietanką i delikatnie wymieszać. Wierzch sałatki posypać resztą szczypiorku. Smacznego! Polecam również wypróbować takie przepisy jak: Sałatka wiosenna

Kulinarne Przeboje
Mini tortilla z piersią kurczaka w cieście naleśnikowym 255

obydwóch stron na złoty kolor. W międzyczasie sałatę i pomidory umyć. Sałatę rozerwać na mniejsze kawałki. Pomidory i ogórki pokroić w plasterki. Placki tortilli przeciąć na pół. Każdy półplacek posmarować sosem duńskim (lub czosnkowym). Następnie na jednym boku ułożyć sałatę, ogórka, pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki usmażone piersi z kurczaka. Zwijanie tortilli rozpocząć od tej strony, gdzie(...)łyżki majonezu 1 mały ogórek konserwowy 1-2 łyżeczki musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz odrobina curry Ogórka bardzo drobno posiekać. Do miski dodać ogórka, majonez, musztardę, sok z cytryny. Wszystko ze sobą połączyć. Przyprawić solą, pieprzem oraz curry - do smaku. * SOS CZOSNKOWY : 2 ząbki czosnku 4 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki majonezu ewentualnie sól, pieprz Czosnek

Ugotować
Rolada buraczkowa ze śledziami 157

buraki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju 4-5 czubatych łyżek mąki pszennej szczypta gałki muszkatołowej sól Nadzienie: 250 g serka śmietankowego 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 ogórki kiszone 1/2 cebuli 1/2 dużego jabłka 1 mały pęczek szczypiorku 3 filety śledziowe w oleju pieprz, sól Wykonanie: Ciasto: Buraki razem ze skórką szorujemy pod bieżącą wodą(...)myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Śledzie osuszamy z oleju i każdego śledzia kroimy wzdłuż na 3 paski. Serek śmietankowy wykładamy do miski i mieszamy z majonezem oraz musztardą. Następnie dodajemy pokrojone ogórki, jabłko, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Rolada: Wystudzone ciasto rozwijamy i równomiernie rozsmarowujemy na nim przygotowane nadzienie, a na nadzieniu

Kuchnia MagdaLeny
Rolada buraczkowa ze śledziami 157

buraki 1/2 szklanki mleka 1 łyżka oleju 4-5 czubatych łyżek mąki pszennej szczypta gałki muszkatołowej sól Nadzienie: 250 g serka śmietankowego 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy 2 ogórki kiszone 1/2 cebuli 1/2 dużego jabłka 1 mały pęczek szczypiorku 3 filety śledziowe w oleju pieprz, sól Wykonanie: Ciasto: Buraki razem ze skórką szorujemy pod bieżącą wodą(...)myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Śledzie osuszamy z oleju i każdego śledzia kroimy wzdłuż na 3 paski. Serek śmietankowy wykładamy do miski i mieszamy z majonezem oraz musztardą. Następnie dodajemy pokrojone ogórki, jabłko, cebulę oraz szczypiorek. Wszystko mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą. Rolada: Wystudzone ciasto rozwijamy i równomiernie rozsmarowujemy na nim przygotowane nadzienie, a na nadzieniu

Kuchnia MagdaLeny
1541. Surówka z kapusty pekińskiej 249

ogórek zielony 3 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu klonowego 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz zioła prowansalskie 4-5 łyżek oliwy Kapustę poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w paseczki.Miód, sok z cytryny, musztardę oliwę i przyprawy wymieszać.Dodać po pokrojonych warzyw i razem wszystko wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Ogórki w zalewie musztardowej 289

Sezon ogórkowy w pełni więc u mnie też w kuchni królują ogórki. Do marynaty wybrałam musztardę francuską, a Wy dodajcie taką jaką lubicie, jej intensywność decydująco wpłynie na smak ogórków, miłośnikom łagodnych smaków polecam musztardę stołową lub sarepską. Składniki: - 1 i 1/2 kg ogórków gruntowych  - koper - zioła, cząber, oregano, tymianek Marynata: - 3 szklanki wody(...)szklanka octu 10% - słoik musztardy francuskiej 180 ml - 3 łyżki miodu, ja użyłam spadziowego 1. Ogórki myjemy, osuszamy i kroimy na ćwiartki, układamy w słoikach razem z koprem lub wybranymi ziołami. 2. Łączymy wszystkie składniki zalewy, doprowadzamy do wrzenia, studzimy. Przestudzoną zalewą musztardową zalewamy słoiki z ogórkami, zakręcamy i pasteryzujemy 10-12 minut

Apetyczna babeczka
SAŁATKA Z PIECZONYM INDYKIEM 151

SKŁADNIKI: 20 dag pieczpnego indyka 6 Ogórków  własnej roboty w musztardzie Natka pietruszki(...)cebuli Mix Sałat 10 dag tartego sera sos 3 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1 łyżka naturalnego jogurtu    SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Pieczone mięso kroję w kostkę. Ogórki w musztardzie własnej roboty siekam w kostkę. Następnie dodaję ser. Kolejne siekam natkę pietruszki. Następnie dodaję mix sałat oraz pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaję pieprz i sól

Gotowanie Patki
Rolady w modrej kapuście 224

Nieco uproszczona wersja rolad.     Składniki: -plastry karkówki -1/4 główki czerwonej kapusty -czerwona papryka -cebula -ogórki kiszone -musztarda -5 dkg masła -sól, pieprz, słodka papryka -cytryna    Kapustę kroimy na spore kawałki i sparzamy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 5 minut. Odsączamy i skrapiamy sokiem z cytryny.    Paprykę, marchew i ogórki kroimy(...)słupki a cebulę w piórka.    Plastry karkówki delikatnie rozbijamy, przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smarujemy musztardą.    Na plastrach układamy marchew, ogórek, paprykę i cebulę. Zwijamy rolady i spinamy.    Na patelni roztapiamy masło i obsmażamy rolady.    Rolady zdejmujemy a na patelnię wrzucamy kapustę i pozostałe, pokrojone warzywa. Mieszamy, doprawiamy do smaku

Maminek kulinarny
Zrazy z karkówki 211

więc postanowiłam odtworzyć ten przepis.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Zrazy z karkówki składniki: 5 plastrów karkówki musztarda dijon 2 duże ogórki kiszone 1 duża cebula(...)adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: "ca-pub-4596016726727942", enable_page_level_ads: true }); Zrazy z karkówki wykonanie: Karkówkę solimy i pieprzymy i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Smarujemy musztardą dijon. Ogórka kroimy w cienkie paseczki, a cebulę w piórka. Układamy po równo na mięsie. Zawijamy zrazy i związujemy nitką. Podsmażamy na rumiano na patelni. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nalewamy troszkę

Delusional Trine
Domowy Hamburger jak z McDonald's 210

Klasyczny h amburger z Mc Donald's to jedna z najpopularniejszych i naj częściej kupowanyc h kanapek w restauracji. Charakteryzuje go porcja mięsa wołowego, warzywa, takie jak: ogórek konserwowy, cebula oraz dodatek musztardy i ketchupu , całość oczywiście otula gładka bułeczka . P roste, nieskomplikowane składniki tworz ą wyjątkowy, tradycyjny i cha rakterystyczny smak pop ularnego hamburgera. Uwielbianego przez wielu klasycznego hamburgera(...)się "skurczy"). Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, ogórki w plasterki. Bułeczk i przekrawamy wzdłuż ( możemy je podpiec na patelni). Na dół wykładam y po rcje wołowiny , a na nią kilka plasterków ogórka (w oryginalnym hamburgerze z najdziemy jedynie jeden plasterek ) , posypujemy cebulką . Górną część bułeczki smarujemy od spodu ketchupem oraz musztard ą (po ok. 1 łyżecz ce) i kładziemy

Słodka Strona
Hot dogi 158

dogi z cebulką prażoną, sałatką z ogórków, keczupem, musztardą i majonezem, w rozciętej bułce przywędrowały do Polski na początku lat dziewięćdziesiątych ubiegłego wieku, tuż po zakończeniu reglamentacji mięsa. Reglamentacja mięsa , sprzedaż mięsa na kartki (drugi okres systemu kartkowego), trwała od 28 lutego 1981 roku, do końca lipca 1989 roku. Od kwietnia 1981 roku na kartki sprzedawane były również przetwory(...)chrupkości można było zapomnieć. O jakości parówek już nie wspomnę. Oczywiście były również sprzedawane hot dogi składające się tylko z bułki, parówki i sosu (majonez, musztarda). bułka*, parówka, majonez, keczup, musztarda, sałatka szwedzka z ogórków, cebulka prażona, Bułkę przekroić wzdłuż na pół, nie rozcinając do końca z jednego dłuższego brzegu. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na kilka

królestwo garów
Ogórki w zalewie musztardowej. 131

zimę lub wekujemy jako konserwowe. Dziś polecam wam inny przepis. Ogórki wychodzą pyszne, najlepiej smakują jako dodatek do obiadu. Co nam trzeba? 3kg ogórków-mogą być lekko przerośnięte Zalewa: 1,5 litra wody 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki soli 5 łyżek musztardy- u mnie sarepska Przyprawy: na każdy litrowy słoik ziele angielskie- 2 kuleczki(...)razem z przyprawami do wyparzonych słoików. Przygotowujemy zalewę: wodę, ocet, cukier, sól i musztardę należy zagotować i wymieszać. Studzimy. Zalewamy każdy słoik, zakręcamy i pasteryzujemy około 10 minut (maksymalnie). I już! Smacznego! ps. mozna zrobić w mniejszych słoiczkach, wtedy przyprawy na pół. Przy większej ilośći ogórków wszystko przemnażamy razy posiadaną ilość. Share 0 Tweet 0 Save 1 1 Shares

Latosiowydom
Parówki po szwedzku 203

musztardą nie ma nic wspólnego. Ja miałem gotowy, ale bardzo łatwo wykonać to samemu. Składniki: - jakieś parówki - ziemniaki - Bostongurka lub - ogórki gruntowe - cebula - sól - ocet - cukier - musztarda Wykonanie: Ogórki i cebulę bardzo drobno kroimy. Ocet podgrzewamy i rozpuszczamy w nim cukier i sól. Proporcje, 1,5 szklanki octu, szklanka cukru, łyżka soli. Zalewamy tym ogórki. Wszystko(...)być w miarę gęste. Właściwie jak ostygnie, to będzie już gotowe. Jeszcze tylko wymieszać z odrobiną musztardy. Ziemniaki gotujemy, a następnie tłuczemy. Parówki podsmażamy. Podajemy jak na obrazku

Kryzysowa Książka Kucharska
Ogórki w zalewie musztardowej 371

gruntowych liście laurowe ziele angielskie pieprz ziarnisty Do zalewy: 1,5 litra wody 1,5 szklanki octu 10% 5 płaskich łyżeczek soli 8 czubatych łyżeczek musztardy stołowej 0,45 kg cukru Przygotowanie: Ogórki płuczemy w wodzie i obieramy ze skórki.  Kroimy je na ćwiartki i wkładamy do słoików. Do każdego słoika dodajemy 2 ziarna ziela angielskiego, liść

Mechanik w kuchni

Proponowane wyszukiwania