ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:9/197)

Sałatka z sera z ogórkami konserwowymi 112

konserwowych, 3 – 4 łyżki majonezu, łyżka musztardy (u mnie francuska), sól, pieprz świeżo zmielony, Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odsączyć. Ser zetrzeć na tarce o grubych otworach. Jajka posiekać. Groszek odsączyć. Połączyć groszek z serem, ogórkami i jajkami. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Połączyć groszek z serem, ogórkami i jajkami. Dodać(...)majonez i musztardę. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem

królestwo garów
OCTOWE ROLMOPSY 181

stole. W tym roku w moim menu znajdą się też te octowe rolmopsy, z warzywami- pyszne   Składniki: 6 filetów śledziowych solonych czerwona papryka 1 czerwona cebula 3 ogórki octowe musztarda marynata octowa: 2 szkl wody 2 szkl octu 7 łyżek cukru łyżeczka soli 1 cebula 2 liście laurowe 3 ziela ang 6 ziaren pieprzu kolorowego Wykonanie: Śledzie moczymy(...)zalewą zalać płaty śledziowe. Odstawić na noc. Na drugi dzień pokroić ogórki i paprykę w paski. Osączyć śledzie z marynaty, posmarować cienką warstwą musztardy,na każdym płacie ułożyć cebulę z marynaty, paprykę i ogórka, zwinąć , spiąć wykałaczką

Z Majeczką w kuchni
Pasta z makreli wędzonej i jajek 181

jajek – Składniki: 1 wędzona makrela – ok. 230 g 5 jajek 1 mała cebula – ok. 60 g 3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe – ok .150 g 3 czubate łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy delikatesowej łagodnej sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypiorek lub koperek do oprószenia pasty (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasta z makreli wędzonej i jajek(...)Makrelę obrać dokładnie z ości i skóry, a następnie podzielić na mniejsze kawałki lub rozgnieść widelcem. Cebulę obrać, pokroić w bardzo drobną kosteczkę. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Dodać do pasty z makreli majonez, musztardę oraz pieprz i sól do smaku. Całość wymieszać. Dodatkowo można pastę oprószyć świeżo posiekanym szczypiorkiem. Smacznego! ;-) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Pasta z makreli

Kulinarne Przeboje
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem i ogórkiem 264

długie plastry boczku wędzonego 4 małe ogórki kiszone musztarda 1 cebula mąka do obtoczenia sól, pieprz słodka papryka olej do smażenia 1 szklanka bulionu ziele angielskie liście laurowe PRZYGOTOWANIE Mięso kroimy na 4 plastry. Rozbijamy cienko tłuczkiem. Solimy, pieprzymy i smarujemy musztardą. Kładziemy plastry boczku i ogórki. Zwijamy i spinamy wykałaczkami.  Doprawiamy jeszcze solą, pieprzem i papryką

Moje Kuchenne Rewelacje
Strogonow z kurczaka / Chicken Stroganoff 115

odrobiną musztardy i koncentratu pomidorowego. Fantastycznie smakuje z ziemniakami i zestawem surówek. Naprawdę polecam, smacznego:) 500-600 g piersi z kurczaka, 300-400 g pieczarek, duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, ok. 1/4 szklanki kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego, 2 szklanki bulionu drobiowego lub wody, 1-2 łyżeczki musztardy (lub do smaku), łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 małe ogórki kiszone(...)następnie dodać drobno posiekany czosnek. Wrzucić mięso, zalać całość bulionem lub wodą, tak, by płyn lekko zakrywał składniki. Doprawić, dodać musztardę i koncentrat. Dusić na małym ogniu, do miękkości składników. Pod koniec gotowania dodać pokrojone w kostkę ogórki oraz śmietanę lub jogurt, rozmieszany uprzednio z niewielką ilością gorącego sosu. Jeśli sos jest za rzadki, zagęścić go mąką rozmieszaną

Lekcje w kuchni
Wołowe hamburgery w fioletowej domowej bułce 92

łyżka sosu teryaki 1 cebula około 100 ml wody (może być gazowana) sól, pieprz olej do smażenia Ponadto 9 plastrów żółtego sera ogórki kiszone 1- 2 awokado garść rukoli cykoria czerwona czerwona cebula keczup majonez musztarda Wykonanie Zaczyn W misce mieszamy wszystkie składniki na zaczyn i odstawiamy na 30 minut. Bułki Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych(...)hamburgery po około 5 minut z każdej strony. Burger Bułki przekrawamy na pół, spód każdej smarujemy keczupem i układamy kolejno: plastry ogórka kiszonego, liście cykorii i rukoli, plaster sera, gorący hamburger, krążki cebuli, plaster awokado, majonez i musztardę. Przykrywamy wierzchem bułki, spinamy patyczkiem lub … nożem do steków! Smacznego

Tajemnice Smaku
Sałatka z pieczonym kurczakiem, serem i musztardą 255

sałatka z pieczonym mięsem z kurczaka, żółtym serem, pomidorem i ogórkiem. Wyrazistego smaku nadaje dodatek musztardy. 1 pieczony filet z kurczaka 3 pomidory 200 g żółtego sera 1 ogórek 1 łyżka musztardy stołowej WOM Parczew 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 2 łyżki natki pietruszki Mięso z fileta kroimy w kosteczkę. Ja wykorzystałam mięso, które zostało mi po upieczeniu kurczaka. Pomidory(...)obranego ogórka i ser kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekana natka pietruszki. Dodajemy majonez i musztardę. Wszystko mieszamy ze sobą, odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły

VioletoweKucharzenie
Sos tatarski 180

gramów zielonego groszku  150 gramów pieczarek marynowanych  300 gramów jogurtu naturalnego typu greckiego  1 łyżka stołowa majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 ząbek czosnku  pieprz, sól, cukier do smaku  Wykonanie: Ogórki i pieczarki pokrój w drobną kosteczkę. Groszek odsącz na sitku, posiekaj drobno szczypiorek oraz czosnek. Wszystkie elementy wymieszaj w misce, dodaj majonez, musztardę

Garniec Magalie
Kanapki ze sztuką mięsa wołowego 271

ustach wołowina z gotowania rosołu w towarzystwie chrzanu lub musztardy, do tego ogórek. Proste i pyszne. Idealne do zabrania do pracy lub na piknik. SKŁADNIKI (1 kanapka) 2 kromki chleba kilka plastrów gotowanej wołowiny z rosołu – np. antrykotu lub rostbefu 1 ogórek małosolny pokrojony w plasterki. Przepis na ogórki małosolne. musztarda Dijon WYKONANIE Kromki chleba smarujemy musztardą. Układamy

OstryKęs
Ogórki w musztardzie 980

Kolejna propozycja ogórków na zimę, ogórki w musztardzie co roku muszą znaleźć się w mojej piwnicy. Składniki: około 2 kg ogórków listki laurowe ziele angielskie Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 3 płaskie łyżki soli 5 łyżek musztardy Zalewę zagotować i wystudzić. Do każdego słoika włożyć po listku laurowym i 2 ziarenka

talerz przyjemności
Śledzie w sosie tatarskim z groszkiem i marynowaną cebulką 171

matiasów, sok z 1/2  cytryny , 1/2 puszki groszku konserwowego, 1/2 słoiczka cebulki marynowanej, 2,5 łyżki  śmietany  18%, 1/2 szklanki majonezu, 1 łyżeczka musztardy, 2  ogórki  konserwowe, 1/2 słoiczka marynowanych  pieczarek , sól , pieprz . PRZYGOTOWANIE: 1. Śledzie moczę kilka godzin we wodzie. Następnie osuszam i skrapiam obficie sokiem z cytryny.  2. Ogórki konserwowe oraz marynowane pieczarki kroję w bardzo drobną kosteczkę. Majonez mieszam ze śmietaną, musztardą oraz odrobiną soli i pieprzu. Dodaję pokrojone pieczarki i ogórki. Dokładnie mieszam. Sos odstawiam na godzinę w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.  3. Cebulkę i groszek odsączam z zalewy. Warzywa oraz śledzie dodaję do przygotowanego sosu tatarskiego. Dokładnie mieszam i wykładam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowe hod-dogi 194

letniej wody 10 gram świeżych drożdży 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 1 jajko Dodatkowo: 4 parówki z szynki Ketchup markowy z pieprzem Roleski Musztarda chrzanowa Roleski Cebulka prażona Rafex Ogórki konserwowe Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy obydwie mąki, dodajemy sól, cukier oraz drożdże wymieszane z letnią wodą, wszystko mieszamy i zagniatamy gładkie ciasto. Odstawiamy pod przykryciem(...)stopni. Upieczone bułki studzimy na metalowej kratce. Parówki podgrzewamy w wodzie, ogórki kroimy w plasterki, bułki lekko nacinamy wzdłuż. Parówki umieszczamy w bułkach, po bokach układamy plasterki ogórków, polewamy musztardą, ketchupem, posypujemy prażoną cebulką

Bajeczna Kuchnia
Roladki schabowe pieczone w szynce 205

ogórka konserwowego musztarda (u mnie Primavika ) sól, pieprz 1 szkl bulionu  śmietanka 30% mąka 1. Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z 1 strony musztardą. Na brzegu ułożyć paprykę i ogórka. Zwinąć w roladkę.  2. Każdą roladke zawinąć duży w plaster szynki lub w boczek. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dołożyć surowe pieczarki. Podlać(...)serem żółtym. 5. Wyjąć roladki, resztę przelać do rondelka, dolać troszkę śmietanki 30%, zagęścić mąką. Ewentualnie doprawić do smaku. Ja podałam je z ryżem i pysznymi Piklami z ogórków firmy Orzech . To kolejny produkt tej firmy, który bardzo pozytywnie mnie zaskoczył wspaniałym smakiem. Nie za ostre, nie za kwaśne, lekko chrupiące - po prostu przepyszne! Mogę nawet zaryzykować stwierdzeniem

Kto ugości moich gości?
Sałatka à la hot dog z parówkami i prażoną cebulą 143

dogowa z parówką, grzankami, ogórkiem konserwowym i prażoną cebulką. Hot dog przemieniony w formę sałatki. Nowoczesna sałatka. Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 ogórki konserwowe 1 słoik sałatki obiadowej w zalewie octowej 6 parówek drobiowych dobrej jakości 4 czubate łyżki prażonej cebulki kawałek chrupiącej bagietki SOS SAŁATKOWY 2 łyżki pikantnej musztardy 2 łyżki majonezu Kielecki 1 łyżka kwaśnej śmietany(...)zimną wodą i otrzep z nadmiaru wody. Połowę sałaty poszatkuj nożem na mniejsze części. Ogórki konserwowe pokrój na plasterki. Sałatkę ze słoika odciśnij i odcedź z zalewy, jeśli nitki kapusty są długie, poszatkuj ją drobniej. Użyłam takiej sałatki obiadowej w zalewie octowej z ogórkiem, zielonymi pomidorami, papryką i marchewką. Parówki włóż do rondelka z wrzątkiem i gotuj 3 minuty

ProstePesto.pl
Sałatka z brokułem i pieczonymi ziemniakami 227

Pyszna sałatka, która idealnie sprawdzi się również jako lunch do pracy czy lekki obiad. Składniki: brokuł 4 duże ziemniaki pół ogórka szklarniowego papryka czerwona dwie garście kiełków na patelnię mała cebula czerwona olej lub oliwa łyżka octu balsamicznego łyżeczka musztardy ząbek czosnku zioła dalmatyńskie, sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy i kroimy w grubszą kostkę. Smażymy na patelni na złoto(...)następnie odsączamy z tłuszczu i ostudzamy. Kiełki również podsmażamy. Brokuł dzielimy na różyczki, gotujemy al dente w posolonej wodzie, również ostudzamy. Ogórka kroimy w talarki, paprykę w paseczki, cebulę w piórka. Dwie łyżki oliwy mieszamy z octem, musztardą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawami. Wszystkie składniki mieszamy z tak przygotowanym sosem

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania