ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:13/197)

SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z KUKURYDZĄ I GROSZKIEM 232

zdjęcia. Także moja sałatka "niewyględna" ale za to jaaaaaka dobra!  Składniki: kilka płatów mięsistych matiasów 2 ziemniaki 1 małe jabłko kukurydza konserwowa groszek konserwowy 2-3 konserwowe ogórki majonez musztarda sól pieprz zielenina Wykonanie: Śledzie moczyć w zimnej wodzie ok. 3-4 godziny. Po wymoczeniu pokroić w kostkę lub paski.  Ziemniaki obrać i ugotować, pokroić w dużą(...)kostkę. Ogórki konserwowe w mniejszą. Cebulę i jabłko pokroić dość drobno. Kukurydzę i groszek odcedzić. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Dodac majonez, odrobinę musztardy, pieprz, ew. sól i posiekaną zieleninę. Ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce

Walijskie Pichcenie
Kanapka z pastrami 198

kanapka z tym rodzajem mięsa. Taką kanapkę możecie złożyć z dowolnych składników, Wasza inwencja twórcza w tym wypadku nie zna granic :) Składniki ciemne pieczywo żytnie plaster żółtego sera ogórki piklowane musztarda pastrami -> tutaj przepis na pastrami Kanapka z pastrami – przepis Klasyczna kanapka składa się z delikatnie podpieczonego pieczywa żytniego. Jednak możecie tutaj wykorzystać dowolne jakie lubicie. Jedną(...)sera żółtego. Wybierzcie taki jak lubicie. Może być „wyrazisty” ser żółty. Na serze układamy pokrojone w plasterki ogórki piklowane i przykrywamy całość drugą kromką pieczywa. Bardzo często pastrami spotykane jest również na przykład z kapustą kiszoną. Zamiast musztardy możecie wykorzystać również sos barbecue. Po prostu zróbcie kanapkę ze składników, które lubicie. Smacznego! Artykuł Kanapka z pastrami pochodzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z włoskiej kapusty 183

Składniki : połowa małej główki kapusty włoskiej 1 ogórek majonez, musztarda sól, pieprz, cukier, sok z cytryny Przygotowanie : Kapustę pokroić drobno i posypać solą, lekko ucisnąć i pozostawić na 10-15 min. Obranego ogórka pokroić w kostkę i dodać do wyciśniętej kapusty, pokropić sokiem z 1/3 cytryny Posypać do smaku pieprzem i cukrem, dodać majonez ( ok. łyżki) zmieszany z łyżeczką musztardy

Proste Potrawy
Tłuczone ziemniaki z ogórkami konserwowymi i jajkami 235

pokroić w drobną kostkę. Gorące, odcedzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub ugnieść tłuczkiem do ziemniaków na puree. Do gorącego puree z ziemniaków dodać majonez, musztardę, posiekany szczypiorek i koperek, łyżkę zalewy ze słoika z ogórkami oraz przyprawy(...)sól, pieprz, paprykę, pieprz cayenne). Dokładnie wymieszać. Do tłuczonych ziemniaków z przyprawami dodać pokrojone jajka oraz ogórki konserwowe i całość wymieszać. Ewentualnie doprawić jeszcze solą, pieprzem, musztardą i zalewą z ogórków do smaku. Ziemniaki podawać na ciepło, bezpośrednio po przygotowaniu, lub na zimno - jako sałatkę. SMACZNEGO!  Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duży (widoczny na zdjęciach

Gospodyni Miejska
Sałatka z fetą i ostrym sosem 189

sałat 200 g sera feta 2 nieduże czerwone cebule 200 g pomidorków koktajlowych 1 duża brzoskwinia lub nektarynka kawałek ogórka kilka oliwek 2 łyżki słonecznika łuskanego 2 łyżki pestek dyni Sos: 4 łyżeczki musztardy 5 łyżeczek miodu 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki sosu chilli 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżeczka ulubionych ziół Przygotowanie: Wszystkie składniki na sos wymieszać

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z tuńczykiem i dodatkami na chleb + filmik 149

posta. Ta pasta jest bezglutenowa . (a przepis wymyślił mój tata) * * * Składniki na jedną miseczkę: 1 puszka tuńczyka w oliwie 1 cebula 2 płaty papryki konserwowej 2 ogórki kiszone 2-3 łyżeczki musztardy sól i pieprz Wykonanie: 1. Do miski wrzucamy tuńczyka wraz z oliwą i rozdrabniamy widelcem. 2. Cebulę, plastry papryki i ogórki drobno siekamy, dorzucamy do tuńczyka(...)mieszamy. 3. Na końcu dodajemy 2-3 łyżki musztardy, trochę soli i pieprzu, mieszamy i pasta gotowa. Najlepiej smakuje schłodzona, ale co bardziej głodni mogą zajadać od razu, najlepiej ze świeżym chlebkiem z masłem. Smacznego :-) Poniżej zapraszam na filmik

Kawa z mlekiem
Sałatka z ogórków w zalewie musztardowej 183

Sałatkę z ogórków z musztardą robię pierwszy raz. Jakoś nie mogłam znaleźć odpowiedniego  dla mnie smaku musztardy. Szukałam i szukałam, aż znalazłam! Bardzo łagodna, kremowa, a zarazem podkreślająca smak zalewy. Nadałam sałatce trochę pikanterii dodając ostrą papryczkę 👌🙂 Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(...)www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); -2 kg ogórków -2 duże cebule (350 g) -marchewka 350 g Zalewa: -5 szklanek wody (1 szklanka = 250 ml.) -1 szklanka octu 10% -1 szklanka cukru -3 płaskie łyżki soli -5 łyżek musztardy łagodnej (u mnie kremowa firmy Develey ) przyprawy do słoika: liście laurowe, ziele angielskie, pieprz czarny

Kulinarne przemyslenia
Sos remoulade - prawie fit 214

Remoulade to sos rodem z kuchni francuskiej. Baza sosu to olej, ocet winny, żółtko i musztarda (tradycyjne składniki na majonez) plus dodatki: zioła jak pietruszka, koperek lub estragon, kapary, sardele i ogórki konserwowe. Idealny do panierowanej lub pieczonej ryby, owoców morza, potraw z jaj, zimnych mięs, rostbefu, frytek, hot-dogów, czy po prostu kanapek. Nie tylko podnosi smak potraw(...)łyżki posiekanych ogórków konserwowych Wykonanie: posiekać koperek, kapary i ogórki konserwowe pokroić w drobną kosteczkę wymieszać majonez z jogurtem greckim, dodać posiekane kapary, ogórki i koperek. Doprawić do smaku musztardą, solą i pieprzem przed podaniem schłodzić w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Śledzie po kaszubsku z odrobiną porto 213

dziś polecam małe co nieco ze śledziem. Nic skomplikowanego :) Składniki : 3 płaty śledziowe 2 cebule 3 średnie ogórki konserwowe 3 łyżki koncentratu pomidorowego 5 śliwek suszonych 3 łyżki żurawiny, mogą być rodzynki łyżeczka mielonej słodkiej papryki 3 łyżki porto 2 łyżki musztardy(...)oleju sól, pieprz, cukier, majeranek Przygotowanie: Słone płaty wymoczyć, cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju Dodać do niej żurawinę, pokrojone w grubą kostkę ogórki, paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy oraz porto - chwilę smażyć do połączenia składników Doprawić do smaku solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru i szczyptą majeranku Sos wystudzić, całość przełożyć do słoja układając warstwami śledzie

Proste Potrawy
MAŚLANA BUŁKA Z KURCZAKIEM 167

pyszną Maślaną bułkę z pieczonym filetem z kurczaka. Robi sią ją szybko a smakuje rewelacyjnie, Polecam i Smacznego :) SKŁADNIKI:   Bułka 4 okrągłe bułki maślane 12 plastrów ogórka zielonego Musztarda do posmarowania np. Miodowa 4 liście sałaty Masło do posmarowania Mięso 1 filet z kurczaka podwójny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej(...)plastry. Bułkę maślaną, przekrajam wzdłuż. Połówki smaruję masłem i smażę na rumiano na suchej, nagrzanej patelni. Następnie studzę. Smaruję środek bułek musztardą. Na jednej(dolnej) połowie kładę liść sałaty, a następnie plaster mięsa i plastry ogórka świeżego. Kanapkę zawijam w folię spożywczą,aluminiową lub wkładam do lunch boxu. Zabieram do pracy albo jem w domu. Smacznego

Gotowanie Patki
Zrazy z mięsem mielonym 301

Zrazy z mięsem mielonymSkładniki:(na 5 sztuk)- 5 kawałków karkówki- 0,5 kg mięsa mielonego - słoik musztardy- 3-4 ogórki kiszone- mąka do obtoczenia mięsa- 2 cebule- kostka rosołowaSposób przygotowania:1.Kawałki karkówki myjemy i tłuczemy na cienkie kotlety. Mięso mielone przyprawiamy pieprzem solą i dzielimy je na  5 części i z każdej formujemy "kulkę". Ogórki kroimy w paski. Bierzemy karkówkę i smarujemy ją sporą ilością musztardy. Na środek kładziemy 2-3 paski ogórka i "kulkę" mięsa mielonego. Zawijamy karkówkę i obtaczamy w mącę tak jak na zdjęciu : 2. Nastawiamy piekarnik na 180 C. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy zrazy ( do 10 minut). Następnie wykładamy je na blachę. Obieramy

Gotuj Z Muzyką
Śledzie z marynowanymi grzybkami 216

kcal 120 g filetów śledziowych solonych 60 g grzybów marynowanych pół małej cebuli 2 łyżki majonezu light łyżeczka musztardy pieprz mały ogórek konserwowy WYKONANIE: 1. Śledzia moczymy w zimnej wodzie ok pół godziny. Odsączamy i kroimy w drobną kostkę. 2. Cebulę i ogórka drobno kroimy. 3. Grzybki odsączamy z zalewy i drobno siekamy. 4. Majonez łaczymy z musztarda i pieprzem(...)Tłuszcze Węglowodany Filety śledziowe a'la Matjas 176 120 12.36 13.92 0.48 Grzyby marynowane 26 60 1.2 0.12 5.04 Cebula (świeża) 16 40 0.44 0.04 3.06 Musztarda 22 20 1.04 1.08 2.1 Ogórek konserwowy 11 50 0.2 0.05 2.5 Majonez light 289 60 0.78 30 3.18 Podsumowanie

Atlas Smaków
Obiad na upały – chłodnik ogórkowy z Dijon 206

charakteru nadaje mu musztarda Dijon. Lekko kwaskowy, lekko ziołowy – bez oczywistej dominanty smakowej. Prosty, szybki i pyszny chłodnik z ogórka podałam z grillowanymi grzankami z chleba na zakwasie, posmarowanymi tradycyjną francuską musztardą, żeby jeszcze bardziej podbić jej smak w zupie. Ogórki myjemy – połowę obieramy, zostawiamy kilka plasterków na później, do dekoracji, a resztę kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy(...)chleba smarujemy musztardą Dijon, nakładamy na każdą po plastrze sera i po dwa plastry gotowanej szynki. Zamykamy ‘czystą’ kromką, skrapiamy z wierzchu oliwą i grillujemy do rozpuszczenia sera. Porcje zupy dekorujemy plasterkami ogórka. Skrapiamy zupę dobrą mocną oliwą, posypujemy posiekanym koperkiem, grubym szczypiorem i płatkami chili, dla koloru. Podajemy od razu. SKŁADNIKI 2 porcje obiadowe 500g ogórków długich 300g

Karo in the Kitchen
Grillowane roladki z boczku 159

boczek wszystko na co przyjdzie nam ochota, ja najbardziej lubię podaną poniżej kombinację smaków. Grillowane roladki z boczku boczek duński w plastrach papryka ser żółty pieczywo tostowe musztarda cebula ogórek świeży lub korniszony Wszystkie składniki nadzienia pokroić w paski, ułożyć na plastrach boczku, posmarowanych odrobiną musztardy i zawinąć w roladkę. Spiąć wykałaczką i ułożyć na ruszcie. Piec do zrumienienia. Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Roladki z kurczaka z musztardą gotowane na parze 307

przygotowanie czegoś zdrowego na obiad Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka (ok 500 g) 4 łyżki musztardy rosyjskiej (jeśli lubicie na ostoro jeśli nie to zwykłej musztardy) 1/3 papryki 1 ogórek kiszony 1/2 małej cebuli kilka pasków żółtego sera zioła prowansalskie sól Dodatki 3 ziemniaki garść marchewki baby carrots garść fasolki zielonej ciętej łyżka masła W posiadaniu mam garnek(...)pół ale nie przecinamy do końca i rozbijamy je. Paprykę kroimy w paski, cebulę w drobną kostkę a ogórka kiszonego rozkrawamy wzdłuż na ćwiartki. Rozbite piersi smarujemy musztardą układamy po 2 kawałki ogórka, kilka pasków papryki, posypujemy cebulą i układamy na końcu paski żółtego sera. Jak na zdjęciu poniżej. Całość zawijamy i spinamy wykałaczkami. Do wrzucamy pokrojone

Piekielna Kuchnia Pati

Proponowane wyszukiwania