ogórki z musztarda - 2944 przepisów (strona:22/197)

Sałatka ziemniaczana z sosem musztardowo-koperkowym 418

Smaczna i pikantna sałatka z sosem musztardowym i koperkiem Składniki: 5 średnich ziemniaków 1 pęczek koperku 5 kulek rzodkiewki 4 łyżki kukurydzy 1 cebula  3 kiszone ogórki 3 jajka musztarda (stołowa) i majonez sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy z łupek i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo. Do zmieników dodajemy pokrojone w kostkę(...)rzodkiewkę, cebulę, ogórki kiszone, jajka. Dodajemy też kukurydzę. Do osobnej miski dodajemy 6 łyżeczek musztardy, 4 łyżeczki majonezu, sól, pieprz do smaku i posiekany koperek.  Zalewamy sosem naszą sałatkę, mieszamy i gotowe

W Moim Magicznym Domu
Zrazy wołowe 247

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z boczkiem, kiszonym ogórkiem i cebulką. Posmarowane musztardą, dzięki czemu nabierają wyraźniejszego smaku Najlepiej pasuje do nich kasza gryczana, ale z ziemniakami smakują równie smacznie. Jako surówkę polecam tarte buraczki. Mięso po ugotowaniu jest doskonale kruche i delikatne. Zrazy będą doskonałą propozycją na odświętny

Marta Gotuje
Surówka z pora 165

pysznego mięsa do ziemniaków polecam jako dodatek surówkę z pora :-) Surówka z pora SURÓWKA Z PORA 1 biała część pora (średniego) 1 jabłko szara reneta (nieduże) 1 ogórek kiszony 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki oleju 1 łyżeczka majeranku szczypta soli Pora i jabłko myjemy, osuszamy. Jabłko obieramy ze skórki a pora z wierzchniej warstwy liści. Pora przekrawamy wzdłuż na pół(...)siekamy w drobne piórka - lekko solimy. Jabłko i ogórka kiszonego ścieramy na tarce jarzynówce. Musztardę mieszamy z olejem i majerankiem.  Wszystko razem mieszamy. Surówka z pora SMACZNEGO

peggiwkuchni
Surówka z młodej kapusty 220

Pora na młodą kapustę :) Składniki: 1 główka młodej kapusty 1 marchewka 1 biała cebula 1 kiszony ogórek ½ szklanki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka musztardy sól do smaku cukier do smaku kwasek cytrynowy do smaku(...)pęczek świeżego koperku 1 ugotowane jajko Wykonanie: Kapustę drobno poszatkować, skropić kwaskiem cytrynowym i podgotować przez kilka minut. Następnie odcedzić, wystudzić, dodać startą marchewkę, posiekaną cebulę i ogórek. Śmietanę wymieszać z musztardą, przyprawić i wymieszać z sałatką. Na koniec posypać obficie posiekanym koperkiem i obłożyć jajkiem pokrojonym w ósemki

Tradycyjna Kuchnia
Wołowe zrazy z pastą z suszonych prawdziwków 252

użyć polędwicy. To zaczynamy ;) Składniki : 500 g wołowiny  150 g wędzonego boczku 2 garście suszonych grzybów 4 ogórki konserwowe  1 średnia cebula sól, pieprz do smaku 1,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki  1,5 łyżeczki majeranku musztarda (ok 2 łyżek) mąka pszenna lub mieszanka bezglutenowa 2 liście laurowe i 4 ziarenka ziela angielskiego  łyżka masła(...)Obieramy cebulę, którą drobno siekamy po czym odcedzamy grzyby i razem z cebulą podsmażamy na maśle, aż woda odparuje. Następnie mielimy wszystko na gładką masę, dodajemy musztardę i wszystko mieszamy. Boczek i ogórki kroimy w słupki. Każdy plaster wołowiny posypujemy pieprzem i solą , rozsmarowujemy po jednej łyżeczce mieszanki grzybów z musztardą, następnie układamy pokrojony boczek i ogórek, może być

Niezły Młynek
Musztardowe Udka 139

udek z kurczaka ·        6 łyżeczek płynnego miodu ·        180 g musztardy francuskiej ·        3 łyżki musztardy sarepskiej ·        Szczypta czosnku ·        Pieprz ·        Papryka ostra(...)Sól ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        5 ogórków konserwowych ·        2 łyżki musztardy sarepskiej ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Udka kroimy

Kulinarna Chwila
Sałatka jarzynowa tzw „bałagan” 153

niej dodać dowolne warzywa według własnych upodobań Składniki 4 ziemniaki 1 jabłko 2 marchewki 1 puszka groszku 2 pietruszki (korzeń) i trochę natki 2 ogórki kiszone 1 cebula 4 jajka majonez musztarda sól pieprz Instrukcja przyrządzenia/przygotowania Obieramy ziemniaki, marchewkę oraz pietruszkę i wszystko gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie. Gotujemy jajka na twardo. Obieramy jabłko oraz ogórki

Blog kulinarny S9.PL
SURÓWKA 191

Pyszny dodatek do hamburgerów, tortilli lub po prostu dań mięsnych. Zapraszam :) SKŁADNIKI: 0,5 niedużej kapusty pekińskiej czerwona papryka czerwona cebula zielony ogórek majonez jogurt naturalny musztarda sól, pieprz WYKONANIE : Kapustę drobno siekamy, ogórka kroimy na plasterki, cebulę w piórka a paprykę w kostkę. Przekładamy do salaterki, dajemy po 2-3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego,odrobinę musztardy, przyprawiamy solą

Pani na deser
Śledzie w sosie śmietanowo-majonezowym, z koperkiem, kiszonym ogórkiem i kukurydzą 207

inaczej.  Składniki: 500 g solonych filetów śledzi 1 większa cebula 5 średnich ogórków kiszonych 1 puszka kukurydzy (około 300 g) 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 1/2 szklanki kwaśnej gęstej śmietany 2/3 szklanki dobrego majonezu (najlepszy jest domowy majonez ) 2 łyżki cukru 2 łyżki ulubionej musztardy  duży pęczek koperku Śledzie wymoczyć w zimniej wodzie, aby usunąć nadmiar soli(...)wpływem cukru zeszkliła się i puściła sok. Ogórki kiszone zetrzeć na grubej tarce jarzynowej lub drobno posiekać. Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Majonez wymieszać ze śmietaną i musztardą. Dodać cebulę, ogórki, śledzie, koperek i kukurydzę. Przyprawić pieprzem i ewentualnie solą, jeśli trzeba - dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podawać jak klasyczna

Codzienna kuchnia niecodzienna
Chłodnik po rusku – ochroszka 149

roku, Uniwersalnej Książce Kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej z 1914 roku... 500 ml schłodzonej śmietany 18% lub 24%, 500 ml schłodzonego kwasu chlebowego, 1 łyżka musztardy (u mnie sarepska), sól, cukier, 2 ogórki gruntowe, kilka rzodkiewek, 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki posiekanego(...)koperku, Jajka pokroić na ćwiartki. Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Musztardę dodać do śmietany, dokładnie wymieszać. Wlać kwas chlebowy, doprawić do smaku solą i cukrem i ewentualnie dodać więcej musztardy. Na dnie miski ułożyć ogórki, rzodkiewki, jajka, posypać koperkiem. Wlać chłodnik. Według przepisów z początków XX wieku, podać z pokrojoną w kostkę

królestwo garów
Wegańska sałatka jarzynowa 178

się czego wstydzić.  Składniki: 4 średnie ziemniaki 5 marchewek 1 pietruszka ½ selera 2 jabłka ½ kostki tofu Szczypta soli kala namak Szczypta kurkumy 1 cebula 3 kiszone ogórki  1 łyżeczka musztardy 125 g groszku (ugotowanego lub z puszki) ¾ szklanki zdrowego roślinnego majonezu Ziemniaki, marchewki, pietruszkę, seler ugotuj lub upiecz i pozostaw do ostudzenia. Wszystkie pokrój w drobną kosteczkę(...)piekarnika rozgrzanego do 180° na 10 min.  Jabłka obierz ze skórki, również pokrój w drobną kostkę, podobnie jak cebulę i ogórki.  Wszystkie składniki wrzuć do dużej miski, dodaj też groszek, majonez i musztardę. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem. Smacznego! 4 porcje

Roślinna - blog wegański
Szuba, rosyjska sałatka śledziowa 163

ogórków kiszonych 1 średniej wielkości, biała cebula 1 łyżka musztardy francuskiej 1 łyżka musztardy miodowej, słodkiej (np. Roleski) sól,pieprz do smaku szczypiorek do dekoracji Ziemniaki i jajka obieramy z łupin, skorupek. Ziemniaki kroimy w maleńką kostkę, a jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę i ogórki siekamy drobno. Śledzie kroimy i mieszamy z musztardą miodową

Ogrodnik w podróży
Roladki wołowe z sosem grzybowym 227

smakują podane z kaszą gryczaną lub kluskami śląskimi. Składniki: 1 kg wołowiny zrazowej (u mnie ligawa) 25 - 30 dag boczku wędzonego 1 duża cebula 2 - 3 ogórki kiszone 3 - 4 łyżki musztardy sarepskiej 2 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego pieprz sól sos grzybowy: 20 g suszonego prawdziwka wywar po duszeniu roladek wołowych 1/2 łyżeczki tymianku 1 ząbek czosnku(...)delikatnie pieprzem i solą. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Boczek i ogórki również pokroić w kostkę. Każdy plaster mięsa posmarować niewielką ilością musztardy, położyć na nim trochę boczku, cebuli i ogórka, zwinąć w rulon i obwiązać sznurkiem. Roladki obsmażyć z każdej strony na dobrze rozgrzanej głębokiej patelni, najlepiej z odrobiną masła klarowanego (boki powinny być dobrze przyrumienione

Kuchcik gotuje
klasyczna sałatka warzywna 187

domu, smak świąt i jeszcze smak tego co nienazwane.  składniki dla sześciu osób 5 ziemniaków 5 średniej wielkości marchewek 250 g groszku konserwowego 6-7 kiszonych ogórków 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu 5-6 łyżek naturalnego jogurtu sól, pieprz sposób przygotowania W oddzielnych garnkach gotujemy nie obrane marchewki i ziemniaki w łupinach. Obieramy przestudzone warzywa, kroimy(...)drobną kostkę i wrzucamy do miski Do miski dodajemy kiszone ogórki,  również pokrojone w drobną kostkę, oraz  odcedzamy  na sicie  konserwowy groszek. Całość mieszamy, dodajemy musztardę, jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Sałatkę odstawiamy na 30-40 minut w chłodne miejsce, aby smaki mogły się połączyć, a następnie podajemy samą lub jako dodatek do mięs

Miód i pieprz

Proponowane wyszukiwania