Przepis na : kolacja
Składniki Jajko 5 sztuk Pierś z kurczaka 2 średniej wielkości Bulion do ugotowania kurczaka Ogórek konserwowy 2-3 sztuki Musztarda 1 pełna łyżeczka Szczypiorek 1 pęczek Sól do smaku Pieprz do smaku Majonez 2-3 łyżki Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Obrane ze skorupek zetrzeć na tarce o średnich oczkach, zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Kurczaka ugotować w […] The post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Uwielbiam wszelakie smarowidła do chleba :) Pyszne !!! Pozdrawiam
Bardzo lubię takie pasty, ale jedyną jaką robiłam, to z makreli (uwielbiam!). Muszę się w końcu zmobilizować o spróbować zrobić inne :)
Ale rewelacja! Ja do tej pory robiłem same jajko ze szczypiorkiem, nie wpadłem na to aby dodać kurczaka! W ogóle fajny blog i ląduje w obserwowanych! :)
Zapraszam do siebiehttp://www.gotujebochce.blogspot.com
Zazwyczaj robię pasty jajeczne albo z rybą, koniecznie muszę spróbować z kurczakiem, dziękuję za przepis :)
brzmi bardzo smacznie. Uwielbiam pasty jajeczne,ale z dodatkiem mięska nigdy nie probowałam. Pozdrawiam:)
Dziękuję :) Przy przenoszeniu na nową domenę się majonez zgubił :D