łyżeczki octu winnego sól morska, pieprz ziołowy bazylia 1 duża marchewka ½ jabłko 1 cebula ½ pora 1 duży ogórek kiszony (opcjonalnie) Sok z ½ cytryny (opcjonalnie) Koperek lub natka pietruszki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
MintTasteplasterki. Gotować 10 minut. Następnie wyjąć piersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze, ogórka szklarniowego pokrojonego w kostkę i posiekany koperek. Dodać majonez, wymieszać. Dodać tyle majonezu żeby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego. Dziękuję Gosia, sałatka pycha
Kuchnia Pokoleńfamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem Składniki: Ser twarogowy półtłusty – 250g Rzodkiewki – 10 sztuk Ogórek – 1 sztuka Szczypiorek – 3 łyżki posiekanego Koperek – 2 łyżki posiekanego Jogurt naturalny – 2 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, jogurtem i serem. Doprawiamy
Kuchnia Bon Appetitbrokuły * 300g pieczarek * 2 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka vegety * łyżeczka curry * łyżeczka papryki słodkiej * szczypta pieprzu * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 ogórki gruntowe * 2 pomidory * sos czosnkowy * świeży koperek do posypania sałatki Przygotowanie : Brokuła ugotować al dente bądź sparzyć. Przygotować tak jak lubimy. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na oliwie z przyprawami i wystudzić. Wszystkie
Magiczne Życie Martyekspresowym tempie przez moją córkę..i z dostępnych w lodówce składników. 1 puszka kukurydzy słoiczek papryki konserwowej 10-15 dkg polędwicy drobiowej kawałek kapusty pekińskiej ogórek zielony pomidor ogorek korniszon sól, pieprz koperek majonez Kukurydzę odcedzić z zalewy.Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa pokroić.Wszystkie składniki połączyć doprawić.Wymieszać z majonezem
Moje domowe kucharzeniezapraszam pyszną zieloną sałatkę SAŁATKA z BOBEM i KASZĄ PĘCZAK Składniki: 100 g kaszy pęczak 100 g zielonego groszku 1 duża garść bobu 1/2 pęczka koperku 1-2 ząbki czosnku 3-4 ogórki małosolne sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę i bób gotujemy w oddzielnych naczyniach. Jeśli używamy mrożony groszek także go gotujemy. Ogórki kroimy
Bon appetit mon amieśrodku upieczone, skórka chrupiąca, kiełbaski sa w sumie bez nadmiaru tłuszczu bo sporo zbednego wyciekło do patelni podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 ząbki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dać soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięurządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam podałam z sosem jogurtowym: rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końca pieczenia talarki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym. Składniki: 200 g makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy
Podróż w kulinariaprzykryły buraczki. Chwilę pogotować. W między czasie posiekać liście i łodyżki botwinki i wrzucić do gotujących się buraczków. Ugotować do miękkości. Całość wystudzić. Rzodkiewkę i obranego ogórka zetrzeć na tarce warzywnej, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ostudzoną botwinę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać wszystkie warzywa i wlać maślankę, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum godzinę
na moim stole...Jajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingPieprz · Koperek/szczypiorek Wykonanie: Umyj wszystkie warzywa i od rzodkiewek odetnij to co niejadalne Zetrzyj rzodkiewkę i ogórka na tarce na najmniejszych oczkach Posiekaj koperek lub szczypiorek Ser rozbełtaj widelcem i dolej 3 łyżki śmietany Dodaj po kolei warzywa i wszystko wymieszaj Troszkę popieprz i posól Wstaw
Bonapetit2xMDalsza część przekąsek - na imprezę I nie tylko :) Zapraszam Składniki:łosoś z koperkiem pomidory koktailowekiełbasa suszona- lub podsuszanaogórkijajka na twardooliwki nadziewanekrakersydip
Smaki Edytybarszczu). Wyszło przepyszne! Spróbujcie koniecznie, bo upały nadchodzą! :) Składniki (na ok. 4-5 porcji): 800 g jogurtu greckiego 4-6 szt. rzodkiewek 1 długi ogórek 4 małe buraczki (lub 2 duże) 2 łyżki posiekanego koperku ok. 200 ml kefiru ok. 150 ml koncentratu buraczanego Dodatkowo: jajka na twardo (mniej więcej 1 na porcję) kilka łyżek posiekanego koperku Wykonanie: Buraczki obieramy(...)buraczki aby ostygły. Ogórek i rzodkiewki myjemy. Ogórek obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Solimy i odstawiamy. Rzodkiewki ścieramy na tarce i również solimy. Po kilkunastu minutach warzywa odciskamy z nadmiaru wody. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach. W garnku umieszczamy jogurt grecki, kefir, starte warzywa i koperek. Mieszamy. Dolewamy koncentrat barszczu i mieszamy
MyCookBook.plłyżeczki, natka pietruszki 1 pęczek, jajka 1 sztuka "XL", bułka tarta 1 szklanka, mąka ziemniaczana 2 łyżki, olej rzepakowy - ile potrzeba, ogórek gruntowy 3 średnie, jogurt naturalny 200 ml, Party Dip Czosnkowy Prymat 1 opakowanie, koperek 1 łyżka fasolkę żółtą obrać, ugotować w nie solonej wodzie, wylać na durszlak, kalafior różyczki ugotować w nie solonej wodzie, wylać na durszlak, pałką(...)ściągnęła masę na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety o grubości 1,5-2 cm, odkładać na ręcznik papierowy obrane gruntowe ogórki obrać ze skórki, utrzeć na tarce grubsze oczka, wsypać party dip czosnkowy, wlać jogurt, dodać posiekany koperek i wszystko wymieszać, kotlety podawać z dipem - kotlety są obłędnie smaczne na ciepło i zimno a z dipem smakują wybornie.......... SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięspore kawałki, cukinię w plastry grubości ok 1 cm, a pieczarki na pół. Ale skoro robimy grilla jako dodatek proponuję świeże warzywa - pokrojony w plastry ogórek i pomidor, doprawiony solą, pieprzem i świeżym koperkiem :) Na patyczki do szaszłyków nadziewamy naprzemiennie warzywa i mięso. Tak przygotowane szaszłyki pieczemy na ruszcie z każdej strony, do momentu, aż mięso się zarumieni, a warzywa
Taste Of My Dayśniadanie gotowe. 1-2 sałaty masłowe pęczek małych listków botwiny pęczek szczypiorku pęczek rzodkiewek 5 jajek ugotowanych na twardo 1 duży ogórek 3 średnie pomidory 1 jogurt grecki sól pieprz ( jak ktoś lubi koperek do posypania ) Wszystkie składniki myjemy. Sałatę i botwinę osuszyć o porwać na mniejsze kawałki. Rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki. Pomidory
Jemy Pijemypuszka kukurydzy (po odsączeniu 285g) 3 duże ziemniaki (ok. 400g) 2 marchewki (ok. 300g) 3 jajka 3 ogórki konserwowe (ok. 200g) 460g filetów śledziowych a’la Matjas w oleju (350g po odsączeniu) sól, pieprz do smaku pęczek szczypiorku i koperku kilka łyżek majonezu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka leśna polana ze śledziami – Wykonanie: Marchew i ziemniaki ugotować(...)Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Tortownicę o średnicy 21-22 cm wyłożyć folią spożywczą. Na samym dnie poukładać dość ciasno pieczarki, nóżkami do góry. Następnie posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Na to wyłożyć marchewkę. Rozsmarować warstwę majonezu, lekko dogniatając warstwy. Posypać solą i pieprzem. Następnie wyłożyć śledzie, cienką warstwę majonezu, kukurydzę (odsączoną z zalewy), cienką warstwę majonezu oraz ogórki
Kulinarne Przebojeogórkiem – ogórek ma działanie moczopędne, więc unikniecie tak częstego w upały zastoju wody w organizmie. No przecież nikt z nas nie lubi uczucia „paróweczkowych paluszków” – po czwarte: są w nim nasiona szałwii hiszpańskiej – bogactwo kwasów Omega-3 – po piąte: jest czosnek – działający przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Dodatkowo wzmacnia nasz układ immunologiczny – po szóste: świeży koperek z własnej(...)oprócz fermentowanego mleka- www.zpm-dominik.pl) 2 średnie ogórki gruntowe 2-3 ząbki czosnku Nieduża garść kopru ogrodowego 1 łyżka szałwii hiszpańskiej (chia) Sól do smaku Przygotowanie: Nasiona chia najpierw moczyłam kilka godzin. Gdy napęczniały, wymieszałam je z kwaśnym mlekiem. Ogórki gruntowe oraz czosnek starłam na tarce o małych oczkach, a koperek drobno posiekałam i dodałam do miksu szałwiowo-mlecznego
Kate's Kitchen