rozdrobnionej wę dzonej ryby (u mnie dorsz) mała (200g) puszka kukurydzy 1/2 woreczka ugotowanego brązowego ryżu 4 pokrojone w paseczki ogórki konserwowe 2 ugotowane, starte na oczkach jajka majonez (ilość wg uznania) pieprz szczypiorek lub koperek Wykonanie: W salaterce układamy warstwowo: połowę wędzonej ryby cienką warstwę majonezu ryż kukurydzę resztę wędzonej ryby ogórki konserwowe cienką warstwę majonezu
Walijskie Pichcenietheme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Wiosenna sałatka z kaszy jaglanej Składniki: Kasza jaglana – 100g Ogórek zielony – 1 duży Awokado – 1 sztuka Seler naciowy – 2 łodygi Orzechy włoskie – 40g Olej z orzechów włoskich – 3 łyżki Sól, pieprz Koperek Sok z ½ cytryny Wykonanie: Kaszę jaglaną przepłukać, a następnie ugotować w lekko osolonej wodzie z 1 łyżką oleju(...)orzechów włoskich. Gdy kasza przestygnie dodać do niej pokrojonego ogórka, seler naciowy i awokado. Całość skropić obficie sokiem z cytryny i olejem z orzechów włoskich. Dodać uprażone i posiekane orzechy, posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem
Kuchnia Bon AppetitSkładniki: 100 gr białego ryżu pęczek rzodkiewek 1 średni ogórek 170 gr tuńczyka z puszki (kawałki w oliwie) 1 pęczek koperku 4 łodygi selera naciowego 2 łyżki kiełków rzeżuchy 2 łyżki soku z cytryny 400 gr kukurydzy z puszki sól, pieprz Sposób wykonania: Ryż gotujemy na sypko. Rzodkiewki i ogórka kroimy w małą kostkę a selera w pół
Qchnia po prostuobchodzimy walentynki we trójkę... :-) Składniki: - 200g łososia wędzonego w cienkich plastrach - 2-3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 ząbek czosnku - zielony ogórek (kawałek) - sól, świeżo mielony kolorowy pieprz - chili z młynka opcjonalnie (gdy lubimy pikantne dania, świetnie pasuje) - koperek - rukola Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, lekko posolić, wymieszać z jogurtem naturalnym. Łososia pokroić w kostkę, dorzucić do jogurtu, dodać świeżo(...)długie paski (np. obieraczką do warzyw). Na talerz wyłożyć cienkie plastry ogórka (można je wymieszać z chili i dopiero wówczas wykładamy), obok ułożyć kilka listków rukoli, na nich ułożyć łososia wymieszanego z jogurtem (świetnie sprawdza się do tego metalowa obręcz, można użyć takiej w kształcie serca). Posypać koperkiem i grubo mielonym kolorowym pieprzem. Można podawać z pieczywem, ale nie jest
Smaczne Zdrowesałatka jest świetnym pomysłem na kolacje, drugie śniadanie w pracy czy nawet jako danie na wieczorne spotkanie z gośćmi. Jest bardzo uniwersalna, można wymieniać składniki, można dodać dodatkowo no. ogórka, paprykę, pietruszkę, ananasa. Sałatka z wędzonym kurczakiem na pewno zasmakuje każdemu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z wędzonym kurczakiem – Składniki 400 g wędzonego filetu z kurczaka puszka kukurydzy(...)wypróbuj m. in. sałatkę z tuńczykiem bądź sałatkę z surimi . Sałatka jest uniwersalna i można dodać do niej inne ulubione składniki np. ryż, drobny makaron, ogórek kiszony bądź świeży, ale również paprykę bądź koperek. Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem pochodzi z serwisu To musisz wiedzieć
To Musisz Wiedziećzasadzie sos można zrobić samemu, my użyliśmy gotowca, bo mieliśmy pod ręką. Kotlety wyszły nieziemsko soczyste i aromatyczne. Do tego ziemniaki z wody, z koperkiem i przesmaczna surówka z cebuli i kiszonego ogórka. Składniki 2 kotlety schabowe różowa sól himalajska pieprz czarny mielony 4 łyżki sosu czosnkowego np. Folwark 4 łyżki mąki 1 jajko 50 ml mleka 4 łyżki bułki
R'n'G Kitchenpstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba po grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem SERNIKI Sernik z łezką Sernik śmietankowy Sernik z łezką na czekoladowym spodzie Sernik z musem brzoskwiniowym Seromak świąteczny Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie CIASTECZKA
Lena Gotujechleba tostowego, lub innego miękkiego chleba. Polecam dla każdego kto lubi smak wędzonej ryby :) Składniki: * wędzony pstrąg * 1 łyżka twarogu * pół puszki kukurydzy * 4 ogórki kiszone * pół cebuli * sól, pieprz * pół łyżeczki suszonego koperku * 1/6 łyżeczki chili * 1/6 łyżeczki papryki w proszku * 4-5 łyżek serka fromage frais (można zastąpić jogurtem greckim, philadelphią lub gęstą śmietaną) * 4 jajka Jajka(...)ryby rozdrobnić w rękach aby usunąć wszystkie ości. Mięso z pstrąga mieszamy ręką z przyprawami, tak aby powstała masa podobna do pasty. Do pstrąga dodajemy posiekanego w drobną kostkę ogórka oraz cebulę. Jajka kroimy w drobną kostkę i również dodajemy do pasty. Na sam koniec dodajemy twaróg, fromage frais oraz kukurydze. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą
Klasyka Gotowaniaorganizmowi. Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajek – składniki 2 puszki tuńczyka (najlepiej w sosie własnym) 4 jajka 4 ogórki konserwowe puszka kukurydzy w puszce 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała czerwona cebula pieprz sól koperek do dekoracji Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajek – przygotowanie Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia, obieramy(...)skorupki i kroimy w kostkę. Ogórka, cebulę kroimy w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy w misce z majonezem, jogurtem naturalnym i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy udekorowane świeżym koperkiem. Post Sałatka z tuńczyka, kukurydzy i jajek pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kminek, liść laurowy, lubczyk, papryka, pieprz Kapusta włoska - cytryna, cząber, gałka muszkatołowa, kminek, kolendra, liść laurowy Marchew - bazylia, cytryna, estragon, kolendra, mięta, pieprz, natka pietruszki Ogórki - chrzan, cytryna, cząber, czosnek, estragon, gorczyca, kolendra, koperek, koper włoski, mięta, pieprz, natka pietruszki, szczypior, ziele angielskie Pomidory - bazylia, cytryna, czosnek, estragon, koperek, majeranek, papryka, pieprz, natka pietruszki, rozmaryn, szczypior Soczewica - curry, cynamon
Zasmakuj Kuchnisoli. Ugotowane ziemniaki odcedzamy, ugniatamy tłuczkiem do ziemniaków. Kaszankę można doprawić solą oraz pierzem świeżo mielonym. Kaszankę podajemy na gorąco z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem razem surówką z czerwonych buraczków lub kiszonym ogórkiem. Smacznego
kgwjanczewopora z części jasnozielonej 2 zielone długie liście pora 2 małe ziemniaki kawałek kalarepki 5 zielonych cebulek (gruby szczypior) po kilka gałązek natki pietruszki i koperku (najlepiej z łodygami) 1 cukinia 1/2 świeżego ogórka 2 garście mrożonego lub świeżego groszku (absolutnie nie może być z puszki!) 300 ml białego, lekkiego wina 1 łyżka brązowego cukru sól, pieprz z młynka Warzywa
Kuchnia Prezydentowejcebula, por, czosnek, - krzyżowe: kapusta biała, włoska, czerwona, brukselka, pekińska, brokuł, kalafior, kalarepka, jarmuż, - liściaste: wszystkie gatunki sałaty, seler naciowy, zielona pietruszka, rzeżucha, koperek, cykoria, szpinak, zioła, - dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórek, melon, kawon, - psiankowate: pomidor, papryka, bakłażan, - inne: fasolka szparagowa, groszek zielony, koper włoski, szparagi, - owoce świeże: jabłka, cytryny, grejpfruty, kiwi i pomarańcze(...)świeżo przygotowywanych, - surówek warzywnych i surowych zup warzywnych np. gazpacho, - warzyw gotowanych w małej ilości wody lub na parze i w postaci zup, - warzyw kiszonych : kapusta, ogórki, - wywarów z ziół , warzyw i owoców suszonych oraz świeżych, - kompotów z zalecanych owoców, - owoców surowych lub w postaci surówek: jabłka. grejpfruty, kiwi, suszone śliwki i morele
IzaGotujeSmacznego! Składniki Krackebrod 12g świeżych drożdży 250ml wody 230g mąki żytniej razowej 80g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka kminu lub kminku Dodatki -zielony ogórek, chrzan, wędzona makrela, -marynowany śledź, śmietana 18%, koperek, ale także -szynka, musztarda, pomidor, -żółty ser i konfitura Sposób przygotowania Drożdże rozpuścić w letniej wodzie. Do miski wsypać pozostałe składniki i wymieszać. Dolać wodę
W kuchni wieczoremśniadanie - w łaśnie tak smakuje wiosna! Składniki: 1-1 ½ kostki Bio Tofu naturalnego Polsoja 4-5 łyżek migdałowej śmietanki 1 pęczek rzodkiewek 3-4 małe ogórki gruntowe 3 cebulki dymki ½ czerwonej papryki szczypiorek, koperek sól, pieprz do smaku Pokruszone tofu oraz śmietankę delikatnie zmiksuj za pomocą ręcznego blendera – masa nie ma być idealnie gładka, chodzi tylko o połączenie składników
Roślinna - blog wegański