pół zielonej papryki łyżka majonezu LIGHT! 2 łyżki jogurtu naturalnego 0% drobno posiekany ząbek czosnku świeże zioła: koperek, oregano i tymianek sól pieprz Bób gotujemy w nieosolonej wodzie (solimy wodę dopiero pod sam koniec gotowania!). Paprykę kroimy w paski, ogórka w plasterki, fetę w kostkę a jaja gotujemy na półtwardo (u mnie to takie 6 i pół minuty(...)kroimy w ćwiartki. Pomidora również kroimy w ćwiartki. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy drobno posiekany ząbek czosnku oraz koperek. Doprawiamy solą i pieprzem (nie przesadzamy z solą bo w sałatce znajduje się również feta). Na talerzu układamy: rukolę, ogórka, paprykę, ugotowany i obrany bób, ser feta, pomidory i jajka. Na końcu polewamy wszystko sosem czosnkowym. Posypujemy świeżymi ziołami
Mango Papajaząbek czosnku 4 małe cebulki razem ze szczypiorkiem (dymka) 200 g serka wiejskiego ziarnistego 500 ml kefiru 2 łyżki usiekanego koperku do smaku sól, pieprz Link do filmu z przygotowania : Chłodnik z kefirem Przygotowanie: Obrane ogórki ścieram na tarce o grubych oczka, umytą rzodkiewkę również ścieram na tarce o grubych oczkach. Czosnek drobniutko kroję, cebulkę razem ze szczypiorkiem drobno(...)kroję, koperek siekam. Dobrze schłodzony kefir wlewam do miski lub garnka i roztrzepuję energicznie trzepaczką, tak żeby kefir się spienił. Następnie do kefiru dodaję wszystkie składniki na chłodnik, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam. Chłodnik jest gotowy, podaję go dobrze schłodzony. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia Gotujezasmakuje, a co najważniejsze najedzą się :) ponieważ sałatka jest dość syta zważywszy na ziemniaki. Składniki: 1 kg ziemniaków 300 g surowego chudego boczku 3 średnie ogórki kiszone 3 jajka 1 cebula 1 pęczek koperku 1 pęczek cebuli majonez musztarda sarepska sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki gotujemy w łupkach, studzimy, obieramy i kroimy w dużą kostkę. Boczek kroimy w kostkę
W Moim Magicznym Domukurczakiem i makaronem – Składniki: 100g makaronu w kształcie ryżu (orzo) 230g wędzonego kurczaka (u mnie wędzona pierś z kurczaka) 1 długi ogórek zielony (ok. 260g) 3 jajka 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 1 pęczek koperku 2 pełne łyżki majonezu 2 pełna łyżeczka musztardy chrzanowej pół łyżeczki czosnku granulowanego pieprz, sól do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z wędzonym(...)ugotować al dente wg opisu na opakowaniu. Przelać zimną wodą i pozostawić do ostudzenia i odsączenia. Kurczaka pokroić w kosteczkę. Ogórka też pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupki, pokroić w kostkę. Koperek posiekać. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miski. Dodać majonez i musztardę. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, wymieszać. Smacznego
Kulinarne PrzebojeSurówka , która składa się z dresingu śmietanowo-koperkowego wymieszanego z sałatą, rzodkiewkami, ogórkiem i kukurydzą, stanowi idealny dodatek do grillowanych/pieczonych mięs i warzyw. Serdecznie polecam :). Przepis
Przepisy AleksandryMIZERIA Z RZODKIEWKĄSkładniki:- 1 zielony ogórek- pół pęczka rzodkiewki- sok z 1/3 cytryny- 180ml śmietany 18%- 400ml kefiru- 2 łyżki poszatkowanego koperku- 2 łyżki poszatkowanego szczypiorku- 1 łyżeczka lubczyku otartego- 3 łyżki cukru- 2 łyżki przyprawy "Kucharek"- pół łyżeczki pieprzu czarnego mielonegoSposób przygotowania:Obieramy ogórka i trzemy na dużych oczkach tartki. Rzodkiewkę myjemy, odcinamy końce i również trzemy
Mentor Smakuwarzyw. Jeżeli mamy sok od ogórków kiszonych ,to można dolać. Całość gotować jeszcze 5 minut i posypać natką pietruszki lub koperkiem. Ogórkowa gotowa i można podawać. Osobno podać dla chętnych śmietanę. Ogórkowa z ogórków kiszonych i świeżych ma ciekawy delikatny smak, jest łagodniejsza od zwykłej ogórkowej
Kulinarny karnet Christopherapietruszki i koperku sól, pieprz do smaku Remulada duńska do polania sałatki Wykonanie : Wszystkie warzywa myjemy, sałatę drobno szarpiemy,dodajemy szczypiorek,oliwki, kapary, pietruszkę, koperek,pokrojoną w paseczki lub kostkę polędwicę,ser camembert, paprykę i ogórka.Pomidorki przecinamy na pół. Wszystko ze sobą mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, przed podaniem polewamy remulada, lub dowolnym sosem majonezowym
Sama słodycz i szczypta chiliProsta sałatka ,szybka i dobra na spotkanie ze znajomymi lub jako lekkie danie na kolację. 1 główka sałaty 3 pomidory 1 świeży ogórek 1 papryka 1 mała cebula 4-5 rzodkiewek koperek 1/3 szkl.jogurtu naturalnego 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz papryka w proszku szczypta przyprawy indyjskiej chaat masala rzeżucha do posypania ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Sałatę myjemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżeczki octu winnego sól morska, pieprz ziołowy bazylia 1 duża marchewka ½ jabłko 1 cebula ½ pora 1 duży ogórek kiszony (opcjonalnie) Sok z ½ cytryny (opcjonalnie) Koperek lub natka pietruszki Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
MintTasteplasterki. Gotować 10 minut. Następnie wyjąć piersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze, ogórka szklarniowego pokrojonego w kostkę i posiekany koperek. Dodać majonez, wymieszać. Dodać tyle majonezu żeby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego. Dziękuję Gosia, sałatka pycha
Kuchnia Pokoleńfamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Twarożek z rzodkiewką i ogórkiem Składniki: Ser twarogowy półtłusty – 250g Rzodkiewki – 10 sztuk Ogórek – 1 sztuka Szczypiorek – 3 łyżki posiekanego Koperek – 2 łyżki posiekanego Jogurt naturalny – 2 łyżki Sól, pieprz Wykonanie: Warzywa myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem, jogurtem i serem. Doprawiamy
Kuchnia Bon Appetitbrokuły * 300g pieczarek * 2 łyżki oliwy z oliwek * łyżeczka vegety * łyżeczka curry * łyżeczka papryki słodkiej * szczypta pieprzu * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 ogórki gruntowe * 2 pomidory * sos czosnkowy * świeży koperek do posypania sałatki Przygotowanie : Brokuła ugotować al dente bądź sparzyć. Przygotować tak jak lubimy. Pieczarki pokroić w plastry, usmażyć na oliwie z przyprawami i wystudzić. Wszystkie
Magiczne Życie Martyekspresowym tempie przez moją córkę..i z dostępnych w lodówce składników. 1 puszka kukurydzy słoiczek papryki konserwowej 10-15 dkg polędwicy drobiowej kawałek kapusty pekińskiej ogórek zielony pomidor ogorek korniszon sól, pieprz koperek majonez Kukurydzę odcedzić z zalewy.Kapustę poszatkować, pozostałe warzywa pokroić.Wszystkie składniki połączyć doprawić.Wymieszać z majonezem
Moje domowe kucharzeniezapraszam pyszną zieloną sałatkę SAŁATKA z BOBEM i KASZĄ PĘCZAK Składniki: 100 g kaszy pęczak 100 g zielonego groszku 1 duża garść bobu 1/2 pęczka koperku 1-2 ząbki czosnku 3-4 ogórki małosolne sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Kaszę i bób gotujemy w oddzielnych naczyniach. Jeśli używamy mrożony groszek także go gotujemy. Ogórki kroimy
Bon appetit mon amieśrodku upieczone, skórka chrupiąca, kiełbaski sa w sumie bez nadmiaru tłuszczu bo sporo zbednego wyciekło do patelni podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 ząbki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dać soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięurządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca, dawno tak pysznych frytek nie jadłam podałam z sosem jogurtowym: rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięczasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końca pieczenia talarki są w środku mięsiste, skórka chrupiąca podałam z sosem jogurtowym:rzodkiewki 4 sztuki, pół ogórka zielonego, 4 zabki czosnku, pół pęczka koperku zmiksowac w rozdrabniaczu, wymieszać z jogurtem greckim 250 ml, do smaku dac soli, cukru, sok z cytryny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięrzodkiewki, szczypiorku i ogórka z aromatycznymi paluszkami krabowymi i delikatnym makaronem ryżowym. Składniki: 200 g makaronu ryżowego opakowanie paluszków krabowych 250 g mała puszka kukurydzy 1 ogórek 4 rzodkiewki pół czerwonej papryki pęczek koperku pęczek szczypiorku kilka liści sałaty pekińskiej 3 łyżki słoneczniku 5 łyżek majonezu sól, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania: Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem, pozostawiamy
Podróż w kulinariaprzykryły buraczki. Chwilę pogotować. W między czasie posiekać liście i łodyżki botwinki i wrzucić do gotujących się buraczków. Ugotować do miękkości. Całość wystudzić. Rzodkiewkę i obranego ogórka zetrzeć na tarce warzywnej, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Ostudzoną botwinę doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dodać wszystkie warzywa i wlać maślankę, wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na minimum godzinę
na moim stole...Jajecznica z cebulką, koperkiem i pietruszka, w towarzystwie surówek. 1. Ogórek, cebula i maślanka. 2. Marchew, por, biała kapusta, czerwona papryka
ClauditteMissCookingPieprz · Koperek/szczypiorek Wykonanie: Umyj wszystkie warzywa i od rzodkiewek odetnij to co niejadalne Zetrzyj rzodkiewkę i ogórka na tarce na najmniejszych oczkach Posiekaj koperek lub szczypiorek Ser rozbełtaj widelcem i dolej 3 łyżki śmietany Dodaj po kolei warzywa i wszystko wymieszaj Troszkę popieprz i posól Wstaw
Bonapetit2xM