Pyszne delikatny tatar śledziowy to kolejna propozycja z udziałem filetów śledziowych. Szybki do wykonania, niezwykle prosty i smaczny. Można przyrządzić go z dodatkiem octu z białego wina, a podać w towarzystwie pieczywa. Mniam!Potrawa wolna od glutenu.Ilość porcji: 3Składniki:4 filety śledziowe a’la matjas3 korniszony1 czerwona cebulaKilka gałązek koperkuświeżo mielony pieprzłyżka oliwyFilety płuczemy z zalewy i próbujemy. Jeśli nie są mocno słone to nie ma potrzeby moczenia ich w wodzie. W przypadku kiedy... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...