nasze zdrowe śniadanie lub kolację. Zajadamy ją na pieczywie, ze świeżym ogórkiem czy pomidorem lub kiszonkami, szczególnie kiszonymi ogórkami, bakłażanami i papryką. Pastę z tuńczyka przygotowuję jeszcze na kilka sposobów: dodaję do twarogu i tuńczyka świeże pomidory lub passatę, koncentrat dodaję do pasty kiszone ogórki dodaję jajka ugotowane na twardo dodaję warzywa konserwowe, np. fasolę lub groszek dodaję(...)zamiast twarogu serek wiejski lub majonez. Pasta z tuńczyka poleca się na śniadanie, na kanapki, z dodatkiem koperku i warzyw. Wspaniała, kremowa, domowa. Składniki: 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub sosie własnym, u mnie w oleju 250g twarogu półtłustego 2 łyżki serka wiejskiego, majonezu lub jogurtu naturalnego 2 suszone pomidory z zalewy w oleju posiekane sól, pieprz
Zasmakuj Kuchnikostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno cebulą i suszonymi ogórkami. Majonez mieszamy ze śmietaną i chrzanem, dodajemy sól i pieprz do smaku oraz łyżeczkę cukru. Mieszamy i zalewamy śledzie z cebulką. Na wierzchu układamy papryczki przekrojone na pół i dekorujemy koperkiem
Gotowanie jest łatwedelikatna, kremowa pasta na kanapki, która równie dobrze sprawdzi się jako nadzienie do faszerowanych jajek. Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (np. rzodkiewkę, ogórka itd.). Jeśli spodobał się Wam ten przepis, to może również zechcecie wypróbować taką pastę: Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – przepis @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right(...)dodać do jajek. Doprawić do smaku solą i pierzem, wymieszać całość. Koperek lub szczypiorek posiekać drobno, dodać do pasty jajecznej i ponownie wymieszać. Podawać na kanapki lub jako farsz do faszerowanych jajek. Smacznego! Poniższy przepis jest wersją podstawową, którą możecie wzbogacić o swoje ulubione składniki (np. rzodkiewkę, ogórka itd.). Jeśli spodobał się Wam ten przepis, to może również zechcecie wypróbować
Kulinarne Przebojeminor-bidi;} Jest to wariacja na temat sosu tzatziki – wersja szybsza i bez koperku, którego czasami brakuje w kuchni. Sos ten robi się piorunem i równie szybko znika. Świetnie smakuje ze wszystkimi rodzajami mięsa grillowanego. Ma świeży ogórkowo-czosnkowy smak. Składniki: 2 średniej wielkości ogórki gruntowe – lub 1 długi ogórek 2 ząbki czosnku 1 – 1,5 opakowania gęstego jogurtu
Ze smakiem bez glutenukolejny plus... nie jest to drogie danie. Najlepiej pulpeciki smakują z ogórkiem kiszonym ale równie dobrze z mizerią, kapustą kiszoną, marchewką z porem lub każdą inną surówką. Składniki: pierś z kurczaka 2 szt. (cztery połówki ) ryż 1 torebka jajka 2 szt. papryka słodka, koperek suszony, vegeta, pieprz bulion warzywny koncentrat pomidorowy mąka pszenna śmietana
Kuchnia Vikicebuli 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka ostrej musztardy 1. Ziemniaki, ogórki i paprykę pokroić w kosteczkę, kabanosy w plasterki, cebulę posiekać. 2. Dodać majonez, jogurt i musztardę. Dokładnie wymieszać. 3. Doprawić do smaku - u mnie: sól, pieprz, czosnek, papryka ostra, papryka słodka, koperek
Kto ugości moich gości?delikatnie wyciskamy z kapusty sok. Odstawiamy na pół godziny. Dodajemy łyżkę oleju i koperek i jeszcze raz mieszamy. Gotowe. Taką surowkę możemy doprawić sokiem z cytryny, sosem vinegret lub majonezem. Jesli zostanie surówka z poprzedniego dnia wystarczy dotrzeć do niej jedną marchewkę lub kawałek kiszonego ogórka a już mamy cos innego. Jako dodatki mmożemy użyć też szczypiorku, cebulki, konserwowej kukurydzy
prawdziwe jedzenieSzef Kuchni - kto pokona Mistrza?" Jak najbardziej spodobało mi się wyzwanie i podjęłam je. Składniki: pieczarki 10 sporych szt Mięsko mielone( szynka wieprzowa którą najlepiej samemu zmielić) 500 g ogórek kwaszony 3 szt jajo 1 szt sól i pieprz do smaku ser gouda 200 g do posypania pieczarek)"Charakterystyczny, śmietankowy smak i wyrazisty zapach Goudy posiada wielu zwolenników(...)ziemniaki młode 1 kg koperek do posypania ziemniaczków Krok 1 Pieczarki myjemy i małym nożykiem wydrążamy środki, delikatnie posypujemy solą. Krok 2 Szyneczkę opłukujemy pod wodą, kroimy na mniejsze kawałki i mielimy.Zmielone mięsko przekładamy do miski, wbijamy jajo i dodajemy sól i pieprz.Wsypujemy pokrojone pieczarki ( to co zostało wykrojone z pieczarek). Krok 3 Ogórki wyjmujemy z gara( miałam
Różowa kuchniadodać jeszcze kawałki marynowanej czerwonej papryki, a przed podaniem udekorujcie je świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Do ozdabiania półmisków użyłam jajek marynowanych, na które przepis znajdziecie tutaj . Składniki na rolmopsy: 6 grubych, mięsistych matjasów (solonych filetów śledziowych) 3 średnie cebule 3 łyżki musztardy francuskiej 2 ogórki konserwowe lub 6 malutkich korniszonów wykałaczki ZALEWA: 125 ml octu z jabłek
Rozpustne gotowaniewersja kotleta na lekki obiad. Jako dodatek idealnie nada się mizeria z ogórków i ziemniaki. Można również placki jeść jedynie z dodatkiem kwaśnej śmietany. SKŁADNIKI 100 g kaszy jaglanej 1 duża cukinia 1 średnia marchewka 2 jajka 40 g otrębów owsianych natka pietruszki (wg uznania) koperek (wg uznania) 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki mąki ziemniaczanej do smaku sól
Passions hobbies lifekroimy w kostkę, przekładamy do garnka, zalewamy wywarem, gotujemy do miękkości warzyw. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do zupy, gotujemy przez kilka minut. Zupę zagęszczamy mąką rozrobioną w zimnej wodzie, dodajemy śmietanę, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany koperek
Bajeczna Kuchniatwardo puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łodygi selera naciowego 5 ogórków konserwowych - Ja dodałam z chilli 20 dag sera żółtego w kawałku 3 łyżki jogurty naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki musztardy ja dodałam Ostrej Angielskiej sól, pieprz 2 łyżeczki pietruszki 2 łyżeczki koperku Sposób przygotowania: 1. 2. 3. 4. 5. Wszystkie składniki
Gotowanie Patkiminut. Następnie z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Ogórki i pomidory pokroić na krążki. Warzywa wymieszać wszystkie razem. Przygotować zalewę z podanych składników. Do każdego słoika dodać obrany ząbek czosnku, 4 ziarenka pieprzu, 3 ziarenka ziela angielskiego i 1 gałązkę suszonego koperku. Wypażone słoiki napełnić mieszanką warzywną i zalać gorącą zalewą,tak aby warzywa były całkiem
Przepisy i porady kulinarneryż, gotować 10 min. Na patelni rozgrzać masło, zetrzeć na dużych oczkach ogórki i czosnek. Dusić chwilkę. Dołączyć do zupy. Gotować 8 min pod przykryciem. Po tym czasie zestawić z ognia. Zostawić pod przykryciem aby ryż zmiękł. Na koniec przyprawić przyprawami do smaku, dodać pietruszkę, koperek i obrane mięso z korpusa bez skóry. . Ja lubię jeszcze dodać łyżkę gęstej
pieprzny smaczek