ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:185/434)

Sałatka warzywna z ryżem 108

sałatkę, znajdą się w każdym domu. Szast, prast i gotowe ;) Składniki: 100 g ryżu 3 jajka 1 mały słoiczek kukurydzy 1 mały słoiczek groszku konserwowego 3 ogórki kiszone 1/2 małej czerwonej papryki 1/2 małej pomarańczowej papryki 1/2 małej żółtej papryki 1 pęczek natki pietruszki 1 garść czarnych oliwek 2 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ryż gotujemy na sypko. Jajka

R'n'G Kitchen
Najlepsze sycące kanapki – top 10 przepisów 252

panierce – można zrobić w domu wg. tego przepisu albo kupić gotowe w Biedrze i podgrzać garstka roszponki lub innej sałaty (umytej i osuszonej) kilka plasterków pomidora kilka plasterków ogórka kiszonego Przepis na kanapkę z krewetkami w panierce shrimp po boy Pieczywo nacinamy, ale nie przekrawamy na pół, żeby nadzienie nie wypadało. Każdą kanapkę smarujemy sosem tatarskim, skrapiamy kilkoma kroplami

Ugotowane pozamiatane
Wołowe zrazy zawijane - w sam raz na świąteczny obiad. 141

posmakiem, oprócz kaszy można podawać je również z ziemniakami z wody, kopytkami lub kluskami śląskimi. Składniki potrzebne do przygotowania wołowych zrazów zawijanych: 4 plastry wołowiny „zrazowej”, 1 ogórek kiszony, 1 cebula, łyżka musztardy, 2 -3 grzybki suszone, 1 łyżka mąki, sól i pieprz do smaku, 2 listki laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, łyżeczka majeranku, olej do smażenia. Sposób

Gotuj Się Kto Może
Sałatka z brokułem i sosem czosnkowym 164

oddzielnie i dopiero na talerzu dozować dowolną jego ilość.  Składniki: różyczki średniej wielkości brokuła mała puszka (210 ml) kukurydzy kilka ogórków z zalewy musztardowej (lub korniszony, ogórki kiszone , konserwowe ) 1 słoik selera konserwowego 200 g żółtego sera twardego mały pęczek rzodkiewek Sos: słoiczek sosu czosnkowego 1 ząbek czosnku śmietana gęsta szczypta soli pieprz ¼ łyżeczki imbiru mielonego Wykonanie

Kuchnia u Krysi
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z TUŃCZYKIEM I OGÓRKIEM KISZONYM 123

PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-12 Składniki: 4 duże ziemniaki, opakowanie tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju), 3 średnie ogórki kiszone, duża garść posiekanego szczypiorku, 5 jajek, 1/2 mniejszej cebuli czerwonej, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Ziemniaki gotuję do miękkości w mundurkach z dodatkiem soli. Studzę, obieram ze skórki, kroję

JejKuchnia
Rolada z szynki 125

dzięki temu rolada idealnie stężała i bez problemu się kroiła. Przepis ze strony Winiary.pl     Rolada z szynki   Składniki:   9 plastrów szynki wieprzowej 2 ogórki kiszony 4 pieczarki marynowane 2 plastry papryki marynowanej 200g serka naturalnego homogenizowanego 2 łyżki majonezu 1 łyżka żelatyny + pół łyżeczki przyprawy: sól, pieprz łyżka posiekanego koperku   Wykonanie

Smak mojej kuchni
Wiejska sałatka z ziemniakami i boczkiem 418

tuńczykiem... Macie dość monotonii? Na ratunek przychodzi wiejska sałatka z boczkiem i ziemniakami:). Nowość, którą warto wprowadzić na imprezowy stół. 4 spore ziemniaki 250g boczku wędzonego 5 ogórków kiszonych 4 jajka 1/2 pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sól, pieprz 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Jajka gotujemy na twardo. 2. Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy

Szefowa kuchni
Szybka surówka z kapusty z majonezem babci Basi 204

którą bardzo lubimy. Łatwa i szybka , a smakuje wyśmienicie. Polecam ! Składniki -podaję orientacyjnie wg potrzebnej ilości : pół główki kapusty świeżej, pomidor duży lub 2 średnie, 2 – 3 ogórki kiszone lub świeże ( ewentualnie w occie ) koperek lub szczypiorek, majonez Winiary ( ilość wg uznania ), sól, pieprz, szczypta cukru,   Sposób przygotowania : Kapustę drobno poszatkować , włożyć do naczynia i posolić. Pozostawić

Pysznosci Babci Basi
Tradycyjna Warzywna 94

tylko. U mnie w rodzinie każdy ją uwielbia. Nie dodaje groszku zielonego. Dodaje majonezu Kieleckiego.  SKŁADNIKI: 3 Marchewki 2 Pietruszki 3 Ziemniaki 1 Seler 1 Jabłko 3 Ogórki Kiszone 1 Cebula 3 Jajka  3 łyżki  Majonezu Kieleckiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Warzywa gotuję. Następnie czekam aż wystygną. Kroję w kostkę. Jabłko obieram i kroję w kostkę.  Jajka

Gotowanie Patki
Warstwowa sałatka z tuńczykiem 348

wykładamy na pieczywo. Układane kolejno w arst wy dodają całości atrakcyjności i oryginalnego wygląd u. 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 3 ogórki kiszone 100g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 jajka 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek, oddzielamy białka od żółtek i osobno kroimy w drobną kostkę. 2. Tuńczyka

Szefowa kuchni
Sałatka z kolorowym makaronem 653

Składniki: 200g kolorowego makaronu, świderki, puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić

W kuchni u Moniki
Szybkie hot-dogi 117

bułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup  Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem

Camilla w kuchni
szybkowar-pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem... 151

Składniki: mięso mielone 75 dag, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cebula 2 średnie, ogórki kiszone 4 średnie, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1,5 szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz a'la Strogonow 141

przepisie jest robiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego.   Smacznego!!!   Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem, pokroić w paski o grubości

Passion of Cooking