Składniki: 200g kolorowego makaronu, świderki, puszka kukurydzy (285g po odsączeniu), 1 wędzone udko kurczaka (300g), 1/2 czerwonej świeżej papryki, 1/2 żółtej świeżej papryki, 1/2 cebuli, 2 większe ogórki kiszone, garść natki pietruszki, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, a po ugotowaniu przelać zimną wodą i pozostawić na durszlaku do całkowitego ostygnięcia. Kukurydzę odsączyć. Mięso odzielić
W kuchni u Monikibułka paluch 4 szt · parówki 4 szt · ogórki kiszone 3-4 szt · kapusta pekińska · keczup Bułki przekrawamy na pół, do środka wkładamy po jednej parówce i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do momentu, aż bułeczki lekko zarumienią. Następnie układamy pokrojoną drobniutko kapustę pekińską oraz pokrojone w plasterki ogórki. Całość polewamy keczupem
Camilla w kuchniSkładniki: mięso mielone 75 dag, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cebula 2 średnie, ogórki kiszone 4 średnie, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1,5 szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą
W Mojej Kuchni Lubięprzepisie jest robiony z wołowiny, ale można go również przygotować z mięsa wieprzowego. Smacznego!!! Składniki: 1kg polędwicy wołowej, 0,5 kg pieczarek, 4 duże cebule, 6 ogórków kiszonych, 1 słoik papryki konserwowej (250ml), 6 łyżek koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, olej do smażenia, 2 łyżki mąki Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć ręcznikiem, pokroić w paski o grubości
Passion of Cookingwoda z cytryną sałatka (sałata rzymska, pomidor, ogórek kiszony, koperek, pietruszka sos "vinegrette", czyli woda z sokiem z cutryny i przyprawy) czipsy jabłkowe Obiad: - leczo Przekąska: - czipsy z buraka i selera :) Kolacja: - ogórko-kapuśniak (więcej już nie ma, a szkoda) - jabłko - smoothies z selera naciowego, ogórka, szpinaku i jabłka - kilka ogórków - grapefruit Poszalałam z tą kolacją
pyszne zdrowościkolei jak już są miękkie,ale nie rozgotowane - najpierw ziemniaki a następnie marchew, pietruszkę i seler. Składniki: 3 pietruszki 4 marchewki 1 seler 4 ziemniaki 3 - 4 jajka ogórki kiszone (według uznania u mnie ok. 350-400 g) 1 puszka groszku majonez musztarda sól pieprz Wykonanie: Warzywa ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić. Jajka ugotować
Mama Gotujeschabu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki papryki chilli 4 krople Tabasco szczypta soli i pieprzu 2 cebule 500ml bulionu warzywnego 350g kiszonych ogórków, u mnie przecier ogórkowy Orzech 1 łyżka mąki 1. Plastry schabu rozbijamy i kroimy w kostkę. Mięso umieszczamy w misce, dodajemy: 2 łyżki oleju, łyżeczkę papryki słodkiej, pół
Szefowa kuchnipasty. Takie bagietki możemy podać jako imprezową przekąskę lub po prostu zamiast kanapek na kolację. Przekąska z bagietki z pastą serową SKŁADNIKI: 2 małe bagietki pęczek rzodkiewek 3 ogórki kiszone 1 papryka czerwona koperek pieprz 150 g serka śmietankowego o dowolnym smaku zielona cebulka Przygotowanie: Z bagietek odcinamy końcówki, a następnie kroimy na pół. Długim nożem wydrążamy środek
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisamym jogurtem naturalnym, nie ujmuje to ich smaku a są zdecydowanie mniej kaloryczne. Sałatka z gotowanymi pieczarkami Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 300 g pieczarek 1 puszka groszku 4 ogórki kiszone 1 czerwona cebula sól pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego Przygotowanie: Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku 5 minut. Pieczarki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: 5 jajek pół pęczka natki pietruszki łyżka majonezu kieleckiego ł yżka musztardy chrzanowej Kamis mał a łyżeczka chrzanu 2 - 3 łyżeczki wody spod ogórków kiszonych sól, pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić , obrać . Przełożyć do miseczki. Widelcem rozdrobnić na mniejsze kawałki. Natkę drobno posiekać, dodać do jajek razem z majonezem , musztardą i chrzanem, doprawić
Gaździnka warzyjedną genialną sałatkę. Wstawiam specjalnie dla Was! Pozdrawiam! Sałatka z kurczakiem i pieprzem ziołowym podwójny filet z kurczaka słoik selera marynowanego świeża czerwona papryka puszka kukurydzy 3 średnie ogórki kiszone 3 jajka 3-4 łyżki majonezu jogurt naturalny sól pieprz ziołowy Prosta sprawa! Kurczaka kroimy na drobną kostkę, obsmażamy doprawiając lekko vegetą (kucharkiem). Selera dajemy na durszlak
Kuchnia moimi oczamitheme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 5 marchewek 5 ziemniaków 2 cebule 8 ogórków kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka musztardy pieprz, sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i marchewkę
kulinarnyswiatdomiSkładniki: kapusta 1/4 główki marchew 1 szt ogórek kiszony 1 szt koperek pół pęczka lub pół łyżeczki suszonego zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki piniowe 1 łyżka olej 1 łyżka cukier, sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę i ogórka na drobniejszych. Wymieszać olej z przyprawami, dodać do surówki. Dosypać nasiona dyni
głodny alergikPowraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami i kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem. Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków
Roślinożerni urlopowicze