Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne to jeden z najpopularniejszych dodatków w polskiej kuchni. W gruncie rzeczy stanowią pewien etap pośredni do ogórków kiszonych, które przygotowuje się w podobny sposób. Proces fermentacji „małosolnych” trwa jednak tylko kilka dni i w takim stanie są one od razu spożywane. Ponieważ są przy tym bardzo proste do zrobienia, to dysponując sprawdzonym przepisem warto wykorzystać w dużej mierze sezonową dostępność ogórków gruntowych i je w ten sposób przygotować. Warto przy tym pamiętać o kilku rze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.