theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 5 marchewek 5 ziemniaków 2 cebule 8 ogórków kiszonych 1 puszka groszku zielonego konserwowego 5 jajek 1 jabłko 5 łyżek majonezu 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka musztardy pieprz, sól Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ziemniaki i marchewkę
kulinarnyswiatdomiSkładniki: kapusta 1/4 główki marchew 1 szt ogórek kiszony 1 szt koperek pół pęczka lub pół łyżeczki suszonego zielone pestki z dyni 1 łyżka orzeszki piniowe 1 łyżka olej 1 łyżka cukier, sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, marchewkę i ogórka na drobniejszych. Wymieszać olej z przyprawami, dodać do surówki. Dosypać nasiona dyni
głodny alergikPowraca mamina kuchnia i pomysł na wegańską wersję tradycyjnego niedzielnego obiadku. Poprzednio proponowaliśmy zupę z kaszą jaglaną i pieczarkami i kotlety ziemniaczane z sosem z ogórków kiszonych (również w wegańskiej wersji). Dzisiaj przyszedł czas na kolejny klasyk, czyli szare kluski z zasmażaną kiszoną kapustą i tofu-boczkiem. Składniki (3 porcje): - 0.5 kg ziemniaków
Roślinożerni urlopowiczewyjada sie ją widelcem prosto z miski ;) Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :) Składniki: 25dag białego sero półtłustego puszka tuńczyka w sosie własnym pęczek szczypiorku 3 jajka 3 średnie ogórki kiszone sól + pieprz Przygotowanie: Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki
ChilliJemyDuża zaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym domu mamy pod ręką. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 4 średnie ogórki kiszone 6 jajek 2 średnie cebule 10 dag sera żółtego ( dowolny) 2 łyżki majonezu sól pieprz do smaku WYKONANIE Jajka gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w drobną kostkę, lekko
W kuchennym oknie Ewyjako dodatek na grilla. Koniecznie spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (gęstej/go) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (lub na parze
Di gotujeindyka natka pietruszki kurkuma słodka papryka 1 jajko sól pieprz 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki ketchupu olej kokosowy do smażenia Reszta dodatków: cebula czerwona rukola pomidor ogórki kiszone papryka ser żółty plasterki majonez, ketchup, sos tatarski 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy resztę składników i mieszamy. Formujemy kotleciki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy
kruche babeczkisałatki z dodatkiem pysznego sosu z jogurtu , majonezu i musztardy. składniki: 1 puszka tuńczyka (kawałki w sosie własnym) 2 jajka ugotowane na twardo 1/2 puszki kukurydzy 1 duży ogórek kiszony 50 g żółtego sera duży pęczek grubego szczypioru 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz wykonanie: Tuńczyka i kukurydzę odsączam z zalewy
babka w formieświęta, np. halibuta lub łososia, to koniecznie zróbcie do nich również tę salsę. Przepis bardzo prosty i do wykorzystania, jako dodatek, do wielu potrawach. Składniki: 3 ogórki kiszone 1/4 czerwonej papryki 6-7 pomidorów suszonych 1 łyżeczka świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 1 łyżka miodu (u mnie gryczany) 1 łyżeczka oliwy z oliwek 2 łyżki świeżo siekanej
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comsię w ustach, a ogórek dodaje wyrazistości. Składniki na 8 roladek: • 4 plastry wołowiny zrazowej • sól, pieprz do smaku Farsz • 1 cebula • 4 małe ogórki kiszone • 2 łyżki sosu sojowego • 2 liście laurowe • po kilka ziaren ziela angielskiego i jałowca • olej do smażenia Wykonanie: • Wołowinę rozbić dość cienko, każdy plaster przeciąć
To co kochamstartej kulki sera mozzarella,papryki i ogórka. Całość połączona sosem jogurtowo -majonezowym. SKŁADNIKI 1 opakowanie tortellini z mięsem 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki ananasa 1/2 papryki czerwonej 2 ogórki kiszone 1 cebula czerwona kulka sera mozzarella Na sos 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu odrobina soli pieprzu jak ktoś lubi można dodać ząbek czosnku WYKONANIE Tortellini gotujemy
W kuchennym oknie Ewyłyżek bułki tartej liść laurowy 1 łyżka majeranku 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 1-2 ziarna ziela angielskiego pieprz mielony czarny sól lub vegeta 3-4 ogórki kiszone siekany zielony koperek lub natka pietruszki opcjonalnie śmietanka 30% Wykonanie: W garnku zagotować ok 600-700ml wody, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie. Mięso mielone doprawić, uformować klopsiki i wrzucić
W garach u GosiSzybko, tanio, dużo... Studencka sałatka? Napewno tak! Smacznego! Sałatka makaronowa z sosem koperkowym Składniki: około 250 g makaronu świderki 3-4 ogórki kiszone jedna czerwona papryka kilka plasterków szynki/lub kiełbasa Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki bardzo drobno posiekanego koperku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie
Smaki Nataliimięsne pulpety: 300 g mięsa wieprzowego mielonego np z łopatki 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól i pieprz potrawka: 3 papryki czerwone 1 puszka krojonych pomidorów 2 - 3 ogórki kiszone 250 ml wody sól, pieprz, papryka mielona słodka i ostra - do smaku PRZYGOTOWANIE : Papryki myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w większą kostkę - przekładamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkihigher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 duże zapiekanki) 1 duża bagietka 4 garście miksu sałat 4 średnie ogórki kiszone 3/4 czerwonej papryki 4 plastry żółtego sera, np. Gouda 3 łyżki prażonej cebulki Rafex łagodny keczup Przygotowanie Bagietkę przekrawamy wzdłuż. Każdą część polewamy keczupem (zygzak). Na tak przygotowany spód nakładamy pokrojoną
Słodkie okruszki