ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:172/434)

Chłodnik z botwinki z blendera 56

lodówki co najmniej na godzinę, żeby nabrał mocy. Przepis na chłodnik z botwinki zrobiliśmy posiłkując się przepisem Karola Okrasy . Składniki: Pęczek botwin 2 łyżki octu winnego 1 ogórek 1 ogórek kiszony zsiadłe mleko – 250 ml gęsty jogurt naturalny – 250 ml 2 ząbki czosnku 4 rzodkiewki Kilka łyżek koperku Kilka łyżek szczypiorku sól cukier Przygotowanie: Krok 1 Umyj warzywa. Obierz ogórek

Niedzielny kucharz
Strogonow 73

bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1 łyżka masła do podsmażenia ogórków

Pieprzyć z Fantazją
Strogonow 88

bardzo smakuje mojej rodzinie. Podawałam go z pieczonymi ziemniakami co okazało się smacznym pomysłem :) Składniki: * 60 dkg mięsa wołowego * 1 papryka * 6 pieczarek *1 cebula *6 średniej wielkości ogórków kiszonych * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1/3 szklanki śmietany 30 % * sól, papryka ostra i słodka * 2 łyżki oleju * 3 liście laurowe * 5 ziarenek ziela angielskiego * 1 łyżka masła do podsmażenia ogórków

Pieprzyć z Fantazją
Sałatka ziemniaczana ze śledziem 89

Czasami wystarczy chwila, jeden gest. I oto sałatka ze śledziem, jest ;) Składniki: 4 duże ziemniaki 4 ogórki kiszone 1 cebula 3 filety śledziowe w oleju z cebulką 1 łyżka musztardy francuskiej 3 łyżki majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy al’ dente. Kroimy w kostkę tak, jak ogórki i cebulę. Filety kroimy w paski. Składniki mieszamy z majonezem

R'n'G Kitchen
Pasta tuńczykowo - jajeczna na kanapki 101

wędliną i dżemem to można w zamian przygotować smaczną pastę kanapkową. Oto jedna z propozycji :) Składniki : - 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym, - 2 ugotowane jajka, - 2 ogórki kiszone, - 1 mała cebula, - 4 - 5 suszonych pomidorów, - czosnek, - pieprz, sól, - 2 listki świeżej, posiekanej bazylii, - 1 łyżka majonezu, - szczypiorek. Wykonanie : Tuńczyka lekko rozdrobnić, dodać pokrojone w kostkę jajka, ogórki

Przepisy Mikołaja
Tosty z tortilli z sałatką z tuńczyka 123

Tosty z tortilli na ciepło z sałatką z tuńczyka.🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽 Składniki na 4 porcje: 🍽 4 placki tortillija użyłam pełnoziarnistej  🍽 1 puszka tuńczyka stek w sosie własnym  🍽 3 ogórki kiszone 🍽 4 plastry sera żółtego 🍽 1/2 pęczka kopru 🍽 sól i pieprz do smaku 🍽 2 łyżki ketchupu 🍽 1 łyżka majonezu Przygotowanie: 1. Tuńczyka odcedzam,przekładam do miski ,rozdrabniam widelcem. 2. Ogórki

Gotowanie Patki
Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem i koperkiem 267

Szybka surówka obiadowa.  Składniki 1 średniej wielkości kapusta pekińska  2 marchewki 4 ogórki kiszone   1/2 małej cebuli pęczek koperku lub 3 łyżki mrożonego koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego   2 ząbki czosnku  pieprz sól do smaku Sposób Kapustę poszatkować, marchewkę, ogórki oraz cebulę zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Kuchenne aromaty
Salatka jarzynowa 102

przepis na moją sałatkę. 2 - 3 marchewki, 1 ładna pietruszka, 1 mały seler, 2 średnie ziemniaki sałatkowe (typ kulinarny A), 1 cebula, 1 duże twarde jabłko, 3 średnie ogórki kiszone, kilka grzybków w occie, kilka śliwek w occie , 2 - 3 jajka ugotowane na twardo, puszka groszku, majonez, musztarda francuska, Warzywa umyć i ugotować al dente. Ostudzić. Warzywa, jabłka, ogórki

królestwo garów
Leczo z patisonem 143

proponuję leczo. Pierwszy raz wykorzystałam małe patisony. I pewnie nie będzie to ostatni raz :) Składniki : ok 10 sztuk małych patisonów 1 cebula 3 zielone ogórki 2 małe ogórki kiszone 1 pomarańczowa papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego  kilka łyżek passaty z bazylią olej do smażenia sól, pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: Umyte warzywa pokroić Cebulę przesmażyć dodać patisony

Proste Potrawy
Cieciorka z cukinią i pieczonymi ziemniakami 97

ogórek zielony, cukinie, koperek skrapiamy octem jabłkowym niefiltrowanym i olejem lnianym tłocznym na zimno, odstawiamy na godzinę do lodówki. Dodajemy ugotowana cieciorke i ewentualnie doprawiamy solą kłodawską. Podajemy z kiszonym ogórkiem, najlepiej swojskim

Szkrab Je Sam
SAŁATKA Z PORA 130

codzienne śniadanie czy kolację.  Moja druga w kolejności ulubiona sałatka , zaraz po jarzynowej 😊 Doskonała na rodzinne spotkania   ! Składniki 1 por(biała część) 1 jabłko 3 ogórki kiszone 3 jajka ½ Puszki groszku Sposób przygotowania przepisu: 1. Białą część pora kroimy, a następnie sparzamy wrzątkiem (aby pozbyć się ostrego smaku). 2. Jajka gotujemy na twardo. 3. Jabłko

Marcepanowa kuchnia
Sałatka z tortellini mięsnym 130

sposoby, podawać jako danie główne, dodatek do zup, jak również dodatek do sałatek. SKŁADNIKI: 1 paczka tortellini z mięsem 5 jajek 3 grube plastry dobrej szynki 5 małych ogórków kiszonych 1/2 papryki czerwonej 2 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu szczypiorek sól, pieprz WYKONANIE: tortollini ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przelać zimną wodą, zostawić do wystudzenia, jajka, ogórki

Kuchnia Beaty
Sałatka śledziowa z ziemniakami 141

pyszna. Nadaje się na każdą okazję, a w szczególności na nadchodzące Boże Narodzenie. [embed]https://youtu.be/CciM0psuzbA[/embed] Składniki: 500 g filetów matias 6 ziemniaki 4 jajka 4 duże ogórki kiszone lub konserwowe puszka groszku średnia cebula czerwona 3 łyżki majonezu łyżka musztardy sól, pieprz Przygotowanie Śledzie moczymy przez noc w wodzie. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka na twardo. Ogórki

e-PrzepisyKulinarne
BUŁECZKI ZAPIEKANE Z SZYNKĄ I WARZYWAMI 205

Cykoria, curry, odrobina pieprzu cayenne, sól, pieprz, 2 duże jajka, duża garść posiekanej natki pietruszki, 10 dag tartego sera żółtego, 1/2 średniej wielkości papryki czerwonej, 4 łyżki groszku, mały ogórek kiszony. Przygotowanie: Z bułek odcinam wierzch, wydrążam środek. Szynkę kroję w drobną kostkę, podsmażam na maśle z dodatkiem oregano, curry i pieprzu cayenne. Groszek osączam z zalewy, paprykę i ogórka

JejKuchnia
FASOLKA SZPARAGOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-OGÓRKOWYM 125

ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 30 da g fasolki szparagowej, 10 łyżeczek jogurtu naturalnego lub śmietany, 5 łyżeczek majonezu, 4 średnie ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, średniej wielkości ogórek kiszony w ostrej zalewie, majeranek, oregano, bazylia, sól, papryka ostra. Przygotowanie: Fasolkę gotuję w osolonej wodzie do miękkości tj. około 30 minut. W międzyczasie przygotowuję sos: koperek, czosnek i ogórka bardzo

JejKuchnia