ogórki kiszone - 6507 przepisów (strona:176/434)

Rolmopsy z ogórkiem i oliwkami (bez zalewy) 230

octu.) Ważne, że mojej rodzinie smakują i dlatego często są przeze mnie przyrządzane (w różnych wersjach).   8 marynowanych płatów śledziowych 4 oliwki (najlepiej nadziewanych pastą paprykową) 2 ogórki kiszone (twarde; mogą być korniszone) 1 cebula (średnia)  2 łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki oliwy pieprz do smaku  Dodatkowo (opcjonalnie): 1-2 łyżki oliwy papryka w proszku

Di gotuje
Odmienione zrazy z szynki 231

trochę inne dodatki. Chciałam coś dla odmiany w nich zmienić i tak powstały odmienione zrazy z szynki z papryką konserwową. Składniki: Dowolna ilość szynki Cienkie plastry boczku wędzonego Ogórki kiszone Papryka konserwowa Sól Pieprz Czerwona słodka papryka Olej Bulion / woda Nitka Wykonanie: Szynkę kroimy w plastry ( jak na kotlety ), rozklepujemy. Z każdej strony przyprawiamy solą i pieprzem. Na przygotowanej

Smaki Ewy
Sałatka z makaronem i wędzonym łososiem 195

łososiem, pasuje nie tylko na śniadanie ale i na kolację a składniki do niej nie są wymyślne. Składniki: 1 szklanka makaronu typu kokardki 100 gram wędzonego łososia 2 ogórki kiszone ½   słoika papryki konserwowej 1 czerwona cebula 1 puszka białej fasoli 4 jajka 1 ostra mała papryka ( świeża ) Kilka gałązek pietruszki Majonez Sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej

Smaki Ewy
Zrazy wołowe z ogórkiem 193

cebulą i ogórkiem. Efektowne i bardzo smaczne mini rolady dla wielbicieli czerwonego mięsa. Składniki: 4-6 plastrów wołowiny, u mnie karkówka  1-2 cebule musztarda chrzanowa  ogórki kiszone sól pieprz maka pszenna 1/2 litra bulionu opcjonalnie ser żółty olej rzepakowy  wykałaczki  1. Mięso podzielone na plastry rozbij dobrze tłuczkiem, każdą porcje oprósz solą i pieprzem

Apetyczna babeczka
Surówka z porów 344

warto zrobić przed obiadem, aby por zmiękł i całość się przegryzła. Składniki: kawałek pora (ok. 20 cm grubego późnej odmiany lub dłuższy, jeśli mamy odmianę wczesną) duża marchew duży ogórek kiszony (można zastąpić dwoma korniszonami) duże słodkie jabłko 2 łyżki majonezu sól, pieprz ziołowy Pora pokroić w cienkie półtalarki. Zasypać solą. Obrać marchew i jabłko. Zetrzeć je na tarce

Weekendy w domu i ogrodzie
Z TORTELLINI ,SZYNKĄ I RZODKIEWKĄ 152

bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki GotowaniePatki ❤❤❤❤ Przepis :  1 opakowanie tortellini u Nas 4 sery 15 dag dobrej wędliny w kawałku  4 ogórki kiszone  5 rzodkiewek  1/2 puszki kukurydzy  1/2 pęczku szczypiorku  1/2 cebuli 3 łyżki majonezu  1 łyżka jogurtu naturalnego  2 łyżki przyprawy curry Sól i pieprz

Gotowanie Patki
Sałatka z buraków i ogórków kiszonych 90

godzinami. Możecie też śmiało zabrać ją na imprezę do znajomych. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 2 ugotowane buraki (kupiłam ugotowane zapakowane próżniowo, niestety świeżych nie było) – 4 ogórki kiszone (u mnie były to małe lub średniej wielkości) – 1 puszka czerwonej fasoli – 1/2 czerwonej cebuli – 1 łyżka oleju lnianego – sól, pieprz do smaku Fasolę odsączamy

Szybko Tanio Smacznie
Śledź po wielkopolsku. 100

rodzinnych stronach jest śledź po wielkopolsku, nazywany też czasem sałatką śledziową. Przepis sprawdzony na niejednej imprezie. Do przygotowania sałatki (ok 2 porcji) potrzebujemy: – 4 filety śledziowe – ogórki kiszone – 1 cebulę – olej lniany – szczyptę świeżo zmielonego pieprzu Filety śledziowe moczymy w wodzie przez ok 30 minut zmieniając wodę kilka krotonie. Po tym czasie opłukujemy filety

Szybko Tanio Smacznie
Sałatka mniszkowa 156

sobie co roku kurację mniszkową.  Podaję przepis na sałatkę. którą w tym roku robię najczęściej. Sałatka mniszkowa (dla dwojga) spora garść listków mlodego mniszka 1 jabłko 1 duży ogórek kiszony 1/2 sałaty kruchej  2 łyżki nasion słonecznika (lub innych) sok z cytryny płynny miód olej rzepakowy tłoczony na zimno sól, biały pieprz i pieprz cayenne do smaku Oczyść

Gotuj Sam!
potrawka z mięsa z rosołu 166

szczególnie moje dzieci, bo jest delikatna i zawiera groszek. Groszek u nas to warzywo numer jeden:) Składniki: około 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk, królik) cebula 2 ogórki kiszone 2 szklanki rosołu lub ewentualnie wody szklanka marchewki z groszkiem ( z mrożonki) łyżka koncentratu pomidorowego łyżka mąki łyżka śmietany sól,pieprz łyżka oleju lub masła Mięso obrać ze skóry

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brokuły z ogórkami kiszonymi 214

Bardzo dobry dodatek do obiadu . Składniki 1 brokuł 2 ogórki kiszone 1 cebula  1/2 papryki  sos  2 łyżki jogurtu 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany sos koperkowo ziołowy 1 łyżka posiekanego kopru Sposób przygotowania : 1.  Brokuł ugotować , przełożyć do miski i ostudzić  Dodać pokrojone w plastry ogórki ,paprykę w kostkę  i cebulę

W królestwie smaków Beaty
Wielkanocne jajka w szynce 8826

stół Wielkanocny. Składniki: Jajka na twardo 4 szt. Majonez 4 łyżki Ogórek kiszony 2 szt. Szynka konserwowa 4 plasterki Chrzan tarty(może być ze słoiczka) 2 łyżki Natka pietruszki 1 pęczek Jogurt naturalny 1 mały kubek Serek śmietankowy 1 kubek Sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jaka i ogórki pokroić w drobną kostkę, dodać serek śmietankowy, posiekana natkę pietruszki

Tradycyjna Kuchnia
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 188

warzyw. Idealnie skomponowane składniki sprawiają, że sałatka smakuje rewelacyjnie. Składniki: 185g  tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 100g kaszy perłowej 2 ogórki kiszone 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 5 jaj 4 łyżki posiekanego szczypiorku 4 łyżki majonezu sól pieprz Wykonanie: 1.  Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. 2.  Tuńczyka

Szalona Kuchnia Eweliny
Kasza gryczana ze szpinakiem, marchewką i kurczakiem 174

zieleniny. Składniki: na 1 większą lub 2 mniejsze porcje kilka łyżek ugotowanej kaszy gryczanej (ok. 50 g przed ugotowaniem) dwie kostki mrożonego szpinaku (lub kilka garści świeżego marchew 1/2 ogórka kiszonego 1/3 cebuli grillowana/pieczona pierś z kurczaka łyżeczka masła odrobina soku z cytryny sól, pieprz, oregano Na maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, rozmrozić szpinak i podlać niewielką ilością wody, posolić

Kuchnia Ellie
Sałatka z tuńczykiem i cieciorką 433

puszka tuńczyka 1 puszka cieciorki gotowanej na parze firmy Bonduelle 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka kukurydzy z chili firmy Bonduelle 1/2 papryki czerwonej 3-4 ogórki kiszone kawałek pora natka pietruszki majonez sól pieprz 1. Do przygotowania sałatki użyłam tuńczyka w wodzie. Odsączamy go na sitku. 2. Cieciorkę i kukurydzę z chili dokładnie płuczemy. 3. Jajka obieramy

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania