Składniki: -500 g polędwicy wołowej -pół cebuli -1-2 ogórki kiszone -dwa żółtka -sól warzona nie jodowana -pieprz czarny mielony -sos sojowy -olej u mnie smakowy paprykowy Sposób przygotowania: Mięso opłukać i zmielić na drobnym sitku lub posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Cebule i ogórki kroimy w kosteczkę . Soli, pieprzu i sosu sojowego każdy dodaje do swojego smaku
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.namoczona kajzerka 1 ogórek kiszony 1 cebula kawałek boczku wędzonego musztarda sól pieprz czosnek papryka słodka mąka do panierowania Do mięsa mielonego dodajemy namoczoną i odciśniętą kajzerkę oraz przyprawy sól,pieprz,czosnek,papryka słodka. Farsz Cebulę, boczek i ogórka kroimy w kostkę, odkładamy na bok. Mięso dzielimy na cztery równe części rozpłaszczamy dłońmi na blacie na kształt okręgu
Andzia Pichcioczekiwania) Ilość porcji: 4 – 6 porcji Składniki: 200 g słonych filetów śledziowych a’la matias w oleju ½ cebuli ½ dużego jabłka 1 pomarańcza 1 duży ogórek kiszony 2 łyżki majonezu sok z cytryny szczypta cukru sól, pieprz ( według uznania) Przygotowanie: Filety śledziowe namoczyć w zimnej wodzie najlepiej przez całą noc (jeżeli lubimy słoną sałatkę
KuchniaWeDwoje.plNasza propozycja obiadowa. Składniki: -filety z udźca indyka -ogórki kiszone -marchewka -cebula lub szczypior -śliwki suszone -musztarda -przyprawy: cebula suszona, czosnek granulowany i niedźwiedzi, pieprz naturalny, papryka słodka, sól Mięso przyprawiamy przyprawami i odstawiamy na noc do lodówki. Rozbijamy tłuczkiem. Mięso smarujemy musztardą. Ogórki i marchew
Maminek kulinarnySkładniki na 8 sztuk: -8 plastrów wołowiny o grubości 1 cm. -2 kiełbasy śląskie -1 duża cebula -4 duże ogórki kiszone -8 łyżeczek musztardy sarepskiej -sól -pieprz -majeranek -16 wykałaczek -2 łyżki margaryny do smażenia Sposób przygotowania: Kiełbasę śląska kroimy w plasterki grubości 3 mm. Plasterek przekrawamy na pół. Przesmażamy na patelni. Cebulę i ogórki kroimy w małą
Magia jedzenia.śledzik w kolejnej sałatce. Musiałam ją uwiecznić na blogu, bo bardzo mi posmakowała. Znaleziona w sieci. Składniki: 6 filetów śledziowych 1 puszka czerwonej fasoli 3 ziemniaki 1 ogórek kiszony 1 mała cebula pół szklanki pokrojonego szczypiorku 1-2 łyżki majonezu ewentualnie sól i pieprz Wykonanie: Śledzie wymoczyć i pokroić w grubą kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić
Pysznie & Piękniepropozycja na wigilijny stół i nowa odsłona ryby czyli sandacz po staropolsku. Stary zapomniany przepis. Składniki na 2 porcje • 1 filet z sandacza • 2 ogórki kiszone • 2 szalotki • 1 szklanka śmietany 30% • sól, pieprz biały i cytrynowy do smaku • 3 łyżki masła klarowanego Wykonanie: • Na maśle posmażyć szalotkę pokrojoną w kostkę
To co kochamczęsto goszczą w mojej kuchni bardzo je lubię w każdej wersji Składniki • 4 plastry mięsa z szynki ok 60 dag • 2 cebule • 25 dag boczku wędzonego • 2 mniejsze ogórki kiszone • musztarda • sól • pieprz • smalec do smażenia Sposób przygotowania 1. Mięso roztłuc tłuczkiem.Każdy plaster rolady posypać pieprzem i solą i posmarować musztardą Cebulę boczek pokroić w kostkę
W królestwie smaków Beatywigilijnym stole, u mnie na pewno w kilku postaciach. Składniki (na 3-4 porcje): 250 gram śledzi Matias w zalewie octowej 100 gram śmietany 12% 1 jabłko 3 ogórki kiszone 1 cebula cukrowe sól i pieprz Śledzie wyciągamy z zalewy i moczymy w wodzie lub mleku przez kilka godzin, wymieniając wodę trzykrotnie. Po tym czasie kroimy śledzie w kostkę
Mango PapajaŚledzie robię na święta i na imprezy Składniki - 6 filetów śledziowych - 1 cebula czerwona - 2 cebule białe - 2- 3 ogórki kiszone - wykałaczki zalewa - 2 szklanki wody - 0,5 szklanki octu - 3 łyżki cukru - 5 ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 1 łyżka pieprzu kolorowego Sposób przygotowania 1. - śledzie wymoczyć od nadmiaru soli odsączyć z wody ogórki pokroić
W królestwie smaków BeatyJesienna smaczna surówka do obiadu Składniki - 400 g dyni - 4 ogórki kiszone - 1/2 papryki - 1 cebula - 3 łyżki majonezu - 1 łyżka siekanego kopru - 1 sos sałatkowy zioła ogrodowe Sposób przygotowania 1. - Dynię obrać wyjąć pestki zetrzeć na drobnej tarce dobrze odcisnąć z powstałej wody - Zetrzeć ogórki i paprykę na grubej tarce Pokroić
W królestwie smaków Beatypolędwicy wołowej 1 łyżeczka oliwy z oliwek świeżo zmielony pieprz sól 1/2 łyżeczki sosu sojowego lub sosu worcestershire (opcjonalnie) dodatkowo: świeże żółtko jaja kurzego 1 mała cebula 2 ogórki kiszone Przygotowanie: Wołowinę umyć, osuszyć, oczyścić i drobno pokroić (posiekać). Dodać oliwę, sos i przyprawić do smaku pieprzem i solą. Dokładnie wymieszać (dłonią, a nie łyżką), uformować z mięsa lekko
Kuchcik gotujeprzed podaniem, musi się zwyczajnie "przegryźć":) Przepis z książki "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji". Składniki: 2 słoiki selera konserwowego; 2 małe słoiki pieczarek konserwowych; 0,5 słoika ogórków kiszonych; 0,5 małego słoika ciemnych oliwek; 1 puszka ananasa; 1 marchewka; 3 jaja; 1 mały słoik majonezu; sól i pieprz; Pieczarki odcedzić i pokroić w plasterki. Ugotowane jaja, ugotowaną
In my kitchenprzypadnie do gustu ten kulinarny smak z przeszłości ? :) Sałatka po żydowsku SKŁADNIKI: 4 spore ziemniaki 4 jajka 4 ogórki kiszone 1 cebula biała 1 ząbek czosnku 4 -5 łyżek majonezu sól pieprz PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, jajka gotujemy na twardo, odcedzamy i obieramy z łupek, ziemniaki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiakurat miałam w lodówce, całość okazała się trafionym pomysłem. Sałatka z makaronem spaghetti SKŁADNIKI: 15 pomidorków koktajlowych ok 150 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 100 g sera feta pieprz papryka słodka kawałek pora 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka keczupu PRZYGOTOWANIE: Ugotowany makaron kroimy na drobne kawałki. Paprykę i pomidorki myjemy. Pomidorki kroimy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki