Devolay ze schabu

Devolay ze schabu

Devolay ze schabu

Przepis na : obiad

Składniki: Devolay: Plastry schabu (grubość jak na zwykłe kotlety) - 8szt. ogórek kiszony, 2-3 plasterki sera żółtego, cebula, 4 pieczarki, 3 jajka, bułka tarta, mąka pszenna, olej do smażenia, sól, pieprz. Ponadto: 350-400g pieczarek, cebula, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Cebulę, pieczarki , ogórek i ser żółty pokroić (tj. na zdjęciu). Na każdy plaster schabu położyć po plasterku cebuli, pieczarki, ogórka i sera żółtego. Zawinąć. Obtoc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni u Moniki

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

weronikka1

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, tarta, schab, ser żółty, ogórki, ser, bułki, kotlet, kotlety, ogórki kiszone, devolay, obiad, bułka pszenna, pieczarki do obiadu, szybki obiad, obiad na szybko

Inne przepisy z W kuchni u Moniki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.