SKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać
KUCHNIA POLSKAoczywiście ona bez sosu sojowego). POLECAM! Ogorkowa - moja pierwsza w życiu 2 litry wywaru warzywnego 4 spore ziemniaki 1 marchewka starta na tarce o grubych oczkach 2 szklanki ogórków kiszonych startych na grubych oczkach 1 łyżka sosu sojowego natka pietruszki sól, pieprz Wywar zagotowujemy, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki a także marchewkę. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie
Dzieje kuchennej Wiewióryramach akcji "Wielkanocne przepisy Seko" Składniki: 300 g. filetów śledziowych solone a’la Matjas Seko 1 średniej wielkości burak, ugotowany lub pieczony średnia cebula 1 jabłko 3 ogórki kiszone pieprz 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu Śledzie moczymy przez co najmniej 2 godziny w wodzie, następnie drobno kroimy. Buraka obieramy i kroimy w kostkę, podobnie postępujemy
Cynamonowe szczęściebardzo smakowała, a seler naciowy dodał jej nowego smaku. Składniki: • 2 marchewki • 2 małe pietruszki • 2 łodygi selera naciowego • 1 duża cebula • 5 średnich ziemniaków • 6 ogórków kiszonych • 5 łyżek oliwy • 2 łyżki masła • pęczek natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • 4 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
To co kochamciekawie dopasowanych składników. Przede wszystkim prosta i szybka w wykonaniu. Sprawdzi się przy każdej, nie tylko wielkanocnej, okazji. Do przygotowania sałatki potrzebujemy: – 1 puszkę kukurydzy – kilka ogórków kiszonych – 4 jajka ugotowane na twardo jajka – majonez/jogurt (ja użyłam jogurtu bez laktozy) – por (biała część) albo cebulka (u mnie czerwona) – sól, pieprz Kukurydzę odsączyć
Szybko Tanio Smaczniesłoiki kalmarów w oleju (po 280 g) - 2 puszki ośmiorniczek w oleju (po 111g) - puszka kukurydzy - pęczek szczypiorku - 1 słoik papryki wiśniowej w zalewie (280g) - 3 – 4 ogórki kiszone - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - sól i pieprz do smaku Do miski przekładamy ugotowany ryż. Dodajemy odsączone z oleju i pokrojone w krążki kalmary oraz ośmiorniczki. Kolejno dodajemy kukurydzę
mojewypiekiinietylkokukurydza,ogórki ... pycha-polecam! Składniki: puszka kukurydzy, puszka fasoli czerwonej tuszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym-jak wolicie) czerwona lub zielona papryka średnia czerwona cebulka 3 ogórki kiszone(dla wyraźniejszego smaku można zamienić je na korniszony) 3-4 majonez 2 łyżki ketchupu słodka i ostra papryka mielona sól,pieprz Przygotowanie: kukurydzę,fasolę i tuńczyka,odsączamy
Swojskie jedzonkoRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z wędzonej makreli Składniki: 1 wędzona makrela 3-4 ogórki kiszone 1 cebula 2-3 jajka 1 mała papryka czerwona 1-2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy Sól, pieprz Sposób wykonania: Makrele dobrze oczyścić ze skóry i ości. Włożyć
Smaki Nataliipochmurny i zimny dzień mam dla Was kolorową sałatkę, która napewno przypomni nam słoneczne dni. Składniki: - 1 średnia makrela wędzona - 1 brokuł - 1 papryka czerwona - 2 ogórki kiszone - 1 puszka kukurydzy - sól, pieprz - papryka słodka - delikat czerwony - majonez - jogurt naturalny Przygotowanie: Makrelę obieramy z ości i drobno rwiemy. Brokuła obgotowujemy na półtwardo, studzimy i kroimy na drobne
Zainspirowana w kuchniząbków czosnku 3 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego płaska łyżka soli dwie kromki ususzone chleba razowego na zakwasie jeśli nie mamy razowca to pół szklanki soku z kiszonych ogórków bądź kapusty. Buraki szorujemy porządnie i nie obieramy (pamiętajcie, żeby wybrać ładne, jędrne i bez uszkodzonej skórki), czosnek obieramy i przekrawamy na pół. Chrzan obieramy i kroimy na kawałki(...)macie pewności, że chleb jest nieoszukany, to lepiej użyć dobrego soku z ogórków lub kapusty. U mnie obciążeniem składników był talerzyk i dwa kamienie wygotowane we wrzątku. Słoik bądź naczynie obwiązujemy gazą i sznurkiem, żeby był dostęp powietrza. Odstawiamy w ciemne i przewiewne miejsce. Zakwas kiszony z chlebem będzie gotowy po około 5 dniach, zdejmujemy wtedy pianę, która się
ladykitchenśrednie ogórki kiszone(...)Wykonanie : Cebulę pokroić w półplasterki. Mięso i ziemniaki pokroić w grubsze słupki. Ogórki pokroić w małe słupki.Mięso usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć. gulasz po tatarsku Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać
w mojej kuchniFasola czerwona [TUTAJ] 2 śledzie, matiasy w oleju2 cebule średnie2 ogórki kiszone3 jajka ugotowane1 puszka fasoli czerwonej [TUTAJ]2 łyżki przecieru pomidorowego2 łyżki ketczupu Śledzie
Kulinarny karnet Christopheradodać trochę do sosu czosnkowego zamiast soku z cytryny i zobaczyć co z tego wyjdzie.I wyszło smacznie:) Kiszone cytryny nadają daniu intensywny cytrusowy aromat i nutkę "kiszenia", niczym kiszone ogórki. Dobrze skomponowały się z wegańskimi burgerami, które wtedy podałam.Dziś prezentuję Wam udoskonaloną recepturę sosu, uzupełnioną o kapary i koperek. W takiej odsłonie przypomina mi nieco sławny(...)tatarski. Jeżeli nie macie kiszonych cytryn, nie przejmujcie się. Możecie je zastąpić dodając do sosu sok i skórkę z 1/2 świeżej cytryny. Do czego pasuje taki sos? Cytryna i kapary to dobrzy przyjaciele ryb, dlatego możesz śmiał podać ten sos do wszystkich rybnych potraw: ryby grillowanej, pieczonej, kotlecików rybnych czy rybnych burgerów. Spróbujcie również, jak będzie smakował
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki: 250 g kolorowego makaronu ( u mnie rurki) 2 szt czerwonej papryki ( można użyć marynowaną) 6 szt ogórków kiszonych puszka kukurydzy 20 dag sera żółtego 20 dag szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Ser żółty,szynkę i ogórki kroimy w kostkę. Paprykę kroimy
Czerwona Porzeczka