Składniki: 500 g filetów śledziowych matias 2 małe ogórki kiszone 2 cebule 1 puszka zielonego groszku 1 łyżeczka posiekanego koperku 250 ml kwaśnej śmietany sól, biały pieprz Wykonanie: Śledzia wymoczyć w wodzie, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić w półplasterki, ogórka w paseczki, a koperek bardzo drobno posiekać. Groszek osączyć z zalewy. Wszystko przełożyć do miski. Dodać śmietanę, doprawić
magiczna kuchnia Kasiśledzi solonych 1 szkl majonezu 1- 1,5 jabłka 1 pomarańcza lub 4-5 mandarynek 1 cebula 2 ogórki kiszone cukier pieprz sól Filety śledziowe wymoczyć w wodzie by nie były słone. Osączyć, pokroić na kawałki. Jabłka i pomarańcze umyć, obrać i pokroić w kostkę, cebulę posiekać w półplasterki, Obrane ogórki pokroić w plastry lub kostkę. Wymieszać owoce
Gotowanie jest łatwelubi. Dlatego polecam na śniadanko pyszną pastę na gorącego tosta czy bułeczkę z wędzoną makrelą. SKŁADNIKI: 1 wędzona makrela 4-5 ugotowanych jajek 3-4 ogórki kiszone 1 mała czerwona cebula zmiażdżony ząbek czosnku 2-3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy(niekoniecznie) sól, pieprz do smaku szczypiorek lub koperek WYKONANIE: Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem
Kuchnia Beatypoprzedniego obiadu a nie lubię nic wyrzucać. Dodałam do niego tylko kilka składników i powstała taka pyszna sałatka. Składniki: 1 szkl ugotowanego makaronu świderki (lub innego) 3 małe ogórki kiszone puszka tuńczyka w sosie własnym (140 g) 1 małą czerwona cebulka 2 łyżki majonezu szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Odcedzamy tuńczyka z płynu. Makaron kroimy na mniejsze części, przekładamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneRoślinna i deitetyczna wersja znanej i lubianej sałatki jarzynowej :) Idealna na poświąteczną lekką kolację ! SKŁADNIKI: Marchew Seler Pietruszka Ziemniak Jabłko Ogórki kiszone Groszek konserwowy Natka pietruszki Ziemniak SOS: ½ szkl. jogurtu sojowego 1 łyżka musztardy ¼ łyżeczki czarnej soli zioła, sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaka gotujemy. Następnie studzimy. Kroimy jabłko, ogórki
Marcepanowa kuchniaoślizgły radzę omijać szerokim łukiem. Dodałam nieco kaparów aby smak tatara być ciekawszy:) spróbujcie – warto! Tatar z łososia 300g świeżego fileta z łososia 1 średnia cebula 1 duży ogórek kiszony 2 łyżki kaparów 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Oczyszczoną z ości rybę pozbawiamy skóry i kroimy w drobniutką kostkę (można posiekać). Kapary siekamy
Pieguskowa Kuchniazupkę chrzanową..tak więc dla odmiany zupka chrzanowa zamiast z białą kiełbasą była ze zrazami..jajko też oczywiście było.. Zrazy kilka plastrów polędwicy wieprzowej marchewka gotowana boczek gotowany ogórek kiszony domowa vegeta susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna listek, ziele sól koperek Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą, posmarować musztardą.Na każdy plaster mięsa kłaść po paseczku boczku
Moje domowe kucharzeniebardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany. Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści bazylii pieprz do smaku Śledzie pokroiłam w kostkę 2cm x 2cm. Przełożyłam
Szczęśliwa kuchniabardzo zrównoważony smak. Przepis nie jest skomplikowany. Ponieważ nie łączę węglowodanów z białkiem, śledzia zjadłam bez pieczywa. Jest zdrowo :) Składniki na jedną porcję: 2 płaty śledziowe 1 mały ogórek kiszony 2 pomidory suszone 1 mała szalotka 1/4 małego jabłka mała garść natki kolendry mała garść świeżych liści bazylii pieprz do smaku Śledzie pokroiłam w kostkę 2cm x 2cm. Przełożyłam
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comŚledzie solone lub marynowane ok 200 g 1 cebula 100 ml śmietany 18% 2-3 łyżki majonezu 3 łyżeczki chrzanu sól pieprz cukier pieprz ziołowy pół łyżeczki suszonych ogórków kiszonych papryczki marynowane z serem feta (kilka sztuk) Śledzie moczymy lub jeśli są marynowane, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, luźno wykładamy na dnie naczynia, posypujemy posiekaną drobno
Gotowanie jest łatwezamarynować w tym mięso. Odstawić do lodówki. • Z zielonego ogórka wyciąć z długości 6 cienkich plastrów, resztę ogórka pokroić w drobną kostkę. • Pieczarki, ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę. • 2 kromki chleba przekroić po przekątnej i obsmażyć na oleju na złoty kolor. • Usmażyć jajka przepiórcze(...)plastry ogórka zielonego równo przycięte w kwadrat. • Z pozostałych 4 kromek pieczywa wyciąć kwadraty wielkości odpowiadające obręczy, w której będziemy układać tatar. • Na zielonych ogórkach położyć metalową obręcz, na spód chleb tostowy i kolejno 1/4 masy mięsnej, łyżkę cebuli, chleb tostowy, 1/4 masy mięsnej, łyżkę ogórka świeżego. Każdą warstwę mocno docisnąć. Drugi zrobić
To co kochamczary mary , kontrola co mam w lodówce , i tworzę takie oto szybkie co nie co , smakuje fajnie , i szybkie w przygotowaniu . Składniki 1 puszka kukurydzy 2 ogórki kiszone sałata lodowa 3 łyżki fasoli czerwonej 2 pomidory 1 średnia cebula czerwona Sos 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka oleju 1 łyżeczka
Mój SmakSkładniki: 1 szklanka ugotowanej na sypko kaszy gryczanej prażonej 15 dag sera żółtego (edamski) 1 ogórek kiszony 1 żółta papryka 1 jabłko 1 czerwona cebula około dwóch łyżek posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu jabłkowego sól, pieprz Sposób wykonania: Paprykę cebulę, jabłko i ogórka kroimy w drobną kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce
Qchnia po prostupora. Składniki nie zachęcały do jedzenia ale efekt końcowy zaskoczył mnie samą i smak jest super. Na pewno będę ją robiła teraz częściej. Zakupy: - 1 duży pory - 3 ogórki kiszone - 3 jabłka - majonez 4 łyżki - sól, pieprz Przygotowanie: Pora kroję w cienkie paseczki i solę. Jabłka myję i obieram tylko ze środków i trę w skórce
Tanio smacznie i prosto