ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 30 da g fasolki szparagowej, 10 łyżeczek jogurtu naturalnego lub śmietany, 5 łyżeczek majonezu, 4 średnie ząbki czosnku, 1/2 pęczka koperku, średniej wielkości ogórek kiszony w ostrej zalewie, majeranek, oregano, bazylia, sól, papryka ostra. Przygotowanie: Fasolkę gotuję w osolonej wodzie do miękkości tj. około 30 minut. W międzyczasie przygotowuję sos: koperek, czosnek i ogórka bardzo
JejKuchniaDziś proponuję pyszną sałatkę, idealna na kolacje. Szybka a to podstawa ! Zapraszam! Składniki; 30 dag tuńczyka w kawałkach ( z oliwy z oliwek) 5 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 3 ogórki kiszone 1 cebula kilka czarnych oliwek sól, pieprz, zielona pietruszka, Przygotowanie; Tuńczyka należy podzielić na mniejsze cząstki, ziemniaki obrać i pokroić w większą kostkę. Cebulę pokroić w piórka
Radość kipiąca uśmiechem.ekspresowo. Taką sałatkę można zabrać do pracy, na piknik a także świetnie sprawdziła się do grillowanej kiełbaski. . Składniki: 1 puszka cieciorki gotowanej na parze 2 pomidory 2 ogórki kiszone 1 średnia czerwona cebula 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Do smaku: sól himalajska pieprz kolorowy cukier sok z cytryny Przygotowanie: Cieciorkę odsączyć na sitku z zalewy. Cebulę i ogórki
Ala piecze i gotujepuszka tuńczyka w oleju (120 g) woreczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100 g) 100 g jogurt naturalny curry/kurkuma ewentualnie sól/pieprz Ryż ugotować, odlać olej z tuńczyka i wodę z kukurydzy. Pokroić w kosteczkę ogórek i paprykę. Wymieszać, dodać jogurt i mnóstwo curry/kurkumy. Doprawić do smaku
Vroblewska-fitlifeDzieciom też bardzo smakuje, nawet nie przeszkadzała im surowa cebula pokrojona w kostkę ;) 1 wędzona makrela kawałek czerwonej papryki 0,5 cebuli 2 ugotowane żółtka (lub całe jajka) 1 ogórek kiszony 2-3 łyżki oliwy z oliwek pieprz czarny sól natka pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makrelę obrać ze skóry, wyciągnąć wszystkie ości i rozdrobnić w miseczce. Paprykę, cebulę i ogórka
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSzybka, banalna i bardzo smaczna sałatka ziemniaczana. Jeśli nie macie pomysłu na przekąskę zapraszam po przepis. Składniki: ziemniaki sałatkowe ogórki kiszone koper sól pieprz chilli w płatkach majonez ( u mnie Winiary) Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy w mundurkach i gdy delikatnie przestygną obieramy je ze skórki. Następnie kroimy pyrki i ogórki w drobną kosteczkę. Dodajemy posiekany koperek i majonez
Wielki apetytskładniki: 1 mały słoiczek buraczków konserwowych w całości 3 jajka 2 cebule 1 ogórek kiszony 2 łyżki pestek słonecznika 3 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Następnie w drobną kostkę kroimy buraki, cebulę, jajka oraz ogórka. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Na koniec posypujemy posiekaną natkę pietruszki i uprażone
Domowy Smak Jedzeniarodzinie od lat. Składniki - kostka sera białego 25 dkg - konserwa rybna - filety z makreli w oleju - ( może być inna ryba np. śledź ) - dwa jajka ugotowane na twardo - dwa ogórki kiszone większe, lub trzy mniejsze - łyżka majonezu, łyzka jogurtu naturalnego - sól, pieprz do smaku. Wykonanie Rybę i ser ugniatam w miseczce widelcem,dodaję starte na tarce jarzynowej jajka i ogórki
Kuchnia z widokiem na ogródSPOŁEM” - producenta m.in. znanego majonezu kieleckiego. Gotowane roladki z sosem curry z ogórkiem i papryką SKŁADNIKI: 1 duża pierś z kurczaka 1 łyżka Sosu Kieleckiego Curry 1 ogórek kiszony lub konserwowy 4-5 pasków papryki marynowanej sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Smarujemy całą powierzchnię sosem curry, układamy
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiZrazy wołowe z boczkiem Składniki na zrazy wołowe z boczkiem dla 4 os: 1,2 kg wołowiny bez kości 30 dkg boczku wędzonego 2 cebule 1 papryka 4 ogórki kiszone 3 łyżki musztardy 1 szkl mąki sól, pieprz Wykonanie: Wołowinę pokroić na plastry i rozbić. Posmarować każdy plaster musztardą i nakładać po kilka pasków boczku, papryki, cebuli oraz ogórka
Anielskie Smakiwieprzowiny bez kości (lepszy jednak jest z wołowiny)* 20 dag selera* 2 średnie marchewki* 1 duża pietruszka* 1/2 puszki groszku* 30 dag pieczarek* 2 średnie cebule* 2 małe ogórki kiszone* 2 średnie papryki czerwone* 1/3 szklanki ostrego ketchupu* 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego* pieprz cayenne* sól* 4 łyżki oliwySposób wykonaniaMięsko pokroić w paski.Selera, marchewkę i pietruszkę w słupki, cebulę, ogórki
Mix smakuJako lekki obiad, przystawka lub warzywny dodatek, sałatka do grilla :) Składniki (jedna porcja - zdjęcie): 1 mały (500 g) kalafior100 g jogurtu naturalnego1 mały ząbek czosnku1
Malowane smakiemWielowarzywna suróweczka do obiadku.składniki:1/2 średniej główki kapusty białej3 średnie marchewki2 jabłka4-5 ogórków kiszonych2 łyżki natki piertuszkido skropienia olej Rapsodo skropienia sok
Monia miesza i gotujektoś ma koło miejsca pracy mały gaik, tak jak ja, to sobie może zjeść i w terenie i w pracy :) Składniki: - boczniaki - mąka kukurydziana - bagietka - sałata - pomidory - ogórki kiszone - pikantny ketchup Wykonanie: Boczniaki myjemy, kroimy, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażmy. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, nakładamy na nią liście sałaty, podsmażone boczniaki, pokrojone w plasterki pomidory i ogórki
Kryzysowa Książka Kucharskazawsze w zanadrzu i wyczarować w kilka minut pyszną pastę na kolację czy śniadanie. Składniki: 2 puszki śledzi w sosie paprykowym 2 jajka średnia biała cebula 2 ogórki kiszone ½ pęczka natki pietruszki sól, świeżo mielony czarny pieprz Sposób przygotowania: Jajka ugotować na twardo. Wystudzić. Jajka i ryby wraz z sosem umieścić w misce i rozdrobnić widelcem. Cebule
Pyry na Gaz