kisieli w różnych smakach (truskawkowym, pomarańczowym i cytrynowym), a dodatkowo do każdej część masy dodałam odrobinę barwnika spożywczego, by kolory były bardziej intensywne. Babka kisielowa z pewnością ucieszy oczy i podniebienia małych i dużych łasuchów :) Składniki: 260 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła lub margaryny 5 dużych jajek (żółtka i białka osobno) w temperaturze pokojowej 125 ml oleju
MyCookBook.pluszy- kroimy nożem na małe paseczki, obracamy i spłaszczamy delikatnie. Kleimy też małą kuleczkę na ogonek. Łączymy dwie kule na nich kładziemy uszy i ogonek. Robimy dziurki na oczy i wkładamy do nich rodzynki. Króliczki powinny wyrastać 30 minut. Nastęnie smarujemy je jakiem połączonym z wodą i wstawiamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 20- 25 minut
KuchcikoweLoveCiebie małą zagadkę. Zamknij na chwilę oczy i wyobraź sobie... Ciasto najpyszniejsze, najpopularniejsze, najczęściej pojawiające się na domowych stołach, przyjęciach, rodzinnych zjazdach. Taki kulinarny, deserowy, klasyczny "Number 1". Co widzisz? ;) O ile bezdyskusyjnym jest fakt, że każdy z nas ma swoje ulubione smaki, o tyle ciężko mi będzie uwierzyć, że tego ciasta ktoś nie zna, nie lubi
Mój Smak na Życiekurczaczków potrzebujemy farsz o żółtej barwie, taki Wasz najbardziej ulubiony ;) U mnie był to farsz z grillowanym kurczakiem, Będziemy potrzebować kawałek marchewki albo papryki na dzióbek, pieprz czarny na oczy no i odrobinę cierpliwości i fantazji na wycinanie jajek. Jajko należy przeciąć na pół, wyjąć żółtko i ponacinać tak aby powstały ząbki. Z farszu należy ulepić kuleczkę i położyć
Czerwona Porzeczkatwarz, może nawet ze dwa razy. To, co sprawił ze mną chrzan (właściwie to z nami obojgiem) było po wielokroć gorsze! Opary tartego chrzanu były wszędzie! Wdzierały się w oczy, dosłownie paliły płuca, mózg momentami przestawał funkcjonować. Mało tego, Madzia miała później autentycznie poparzone nadgarstki. Nie mieliśmy pojęcia na co się porwaliśmy, nie wiedzieliśmy, że tarcie chrzanu to takie przeżycie
Marder&Marder Manufacturekąsek , zielonego groszkowego , szaleństwa . Najważniejsze jednak , żeby po ponurych dniach zimowych , które w tym roku były wyjątkowo bure , szare , dać odpocząć zmysłom .Czas nasycić nie tylko apetyt , ale także oczy , poczuć wiosnę i jej radosny zielony jak groszek, powiew optymizmu . W końcu zieleń to kolor nadziei Składniki na 4 porcje : 4 połówki filetów drobiowych z piersi 1 opakowanie mrożonego , zielonego
Ogrodnik w podróżychce aby nabrał oryginalnej duszy, a nie gotowego wystroju z katalogu. Chce również aby sam blog nie był tylko kulinarną książką... dlatego tego typu notka :) a więc.... Dzisiaj moje oczy zwrócone były na dziwny domek z szklanymi zabawkami w środku. Gdy tylko go zobaczyłam musiałam go mieć u siebie w domu. Zdjęcia są zrobione jak domek jest jeszcze przed renowacją
W Moim Magicznym Domuprzeciwutleniaczy, które mają działanie przeciwnowotworowe, a także witamin z grupy B, wśród nich szczególnie cenny jest kwas foliowy, który zapobiega wadom rozwojowym płodu. Jedzenie awokado dobrze wpływa też na oczy, jest w nim bowiem luteina i zeaksantyna. Dojrzałe owoce awokado – jak wybierać? Niedojrzałe awokado jest cierpkie, kwaśne – zwyczajnie niedobre. Wybieramy tylko te, które są dojrzałe. Istnieje bardzo prosty
Ciasna Kuchniaporcje wiec baranka i zajączka piekłam równocześnie pilnując czasu - zajączek upiekł się wcześniej. Ozdabiamy wg gustu.U mnie baranek posmarowany lukrem dosyć rzadkim,następnie posypany wiórkami kokosowymi imitującymi wełnę,oczy z czekoladowych kuleczek do zapiekania.Zajączek posypany cukrem pudrem,niektóre części zaznaczone gęstym lukrem,jajeczko ozdobiłam kolorowym lukrem ( mogą też być pisaki
Niespełnione zdolności kulinarnestronę w polecanych stronach z możliwością dorobienia. No cóż, pomyliłam się co do tego miejsca. Współczuje tym wszystkim, którzy kiedykolwiek im wierzyli tak jak ja... Ja już przejrzałam na oczy - jednak dopiero w momencie próby wypłacenia wypracowanych 20zł(!) - po półtorej miesiącu oczekiwania na nią, wiedziałam już, że portal jest oszustwem. Dotarło do mnie, że nie przeczytałam zbyt dokładnie regulaminu lubietoto.pl
Anioszek w kuchnikońcówką gwiazdki. Dekorujemy małe i duże babeczki, pokrywając całą powierzchnie masą. Następnie na dużej babeczce ustawiamy mała tworząc głowę w czepku. Z draży i rozpuszczonej czekolady robimy oczy a z pokrojonej marchewki dziób. Wstawiamy do lodówki. Smacznego! Inspiracja tutaj
Radość kipiąca uśmiechem.naturalnych. I taki też niech będzie Wasz wybór. Moim zdaniem najlepszym wyjściem dla nas, w obecnych "przetworzonych" czasach jest samodzielne przygotowywanie żywności ze świeżych naturalnych produktów. Wystarczy tylko otworzyć oczy i zacząć szukać. Lokalne bazary, rodzinne małe sklepy, a także zdrowe sklepy internetowe oferują nam mnóstwo zdrowego, naturalnego nieprzetworzonego produktu. Takie produkty kupujmy, a będzie to bardzo korzystne dla naszego
Naturalna Kuchniaucha powinna być do góry (tak jak na zdjęciu niżej).. Przyklejamy uszy. Zajączki smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu przyklejamy perełki na oczy na wcześniej wyciśnięty pisak cukrowy. Z czerwonego pisaka robimy noski, a z białego wąsy. Zdjęcia z przygotowania: Przepis znalazłam na stronie Dr. Oetker
Aga w kuchniwolny dzień otwieram oczy tuż po słonku, wita mnie wiosna. Błękitne niebo bez ani jednej chmurki, ciepłe światło wlewające się przez okna i uczucie gdzieś głęboko w środku, że to będzie dobry dzień. Po południu wychodzę z Ptysią na jesienny już świat. Słoneczna kula jakby zamglona, znużona swoimi obowiązkami. Chłodny wiatr od czasu do czasu szarpie za mój szalik
Pożeraczka, czyli raz adobrzemleko w proszku. Miksować do połączenia składników. Z lukru plastycznego uformować głowy i uszy owieczek. Jeśli lukier mamy biały należy go zabarwic zółtym barwnikiem spożywczym. Z cukierków zrobić oczy i buzie. Pianki pociąć nożyczkami na małe kawałeczki z których zrobimy futerko. Im mniejsze kawałki tym lepiej, przy dużych kawałkach zabraknie pianek. Każdą babeczkę posmarować kremem, przykleić głowę a następnie całą
Radość kipiąca uśmiechem.