Wiem, że niektórym z Was błyszczą oczy na hasło "wielkanocne słodkości", więc specjalnie z myślą o tych osobach przygotowałam bezglutenowe mazurki. Nawet taki słodyczowy sceptyk jak ja ma swoich faworytów - marcepan i kajmak są na liście moich słabości (nie będę udawać, że jest inaczej) ;) Jakże mogłoby ich zabraknąć w tym przepisie? Natomiast kruchy spód jest absolutnie genialny i polecam
Quinoa Raz!głowę. Trzecim patentem jest gotowanie jej z korkiem od wina, ponoć to zabobon, ale co nam szkodzi się do niego zastosować ;) Oczywiście ośmiornicę należy oporządzić, czyli usunąć kolec i oczy, które są niejadalne, a przed grillowaniem ugotować. Mój okaz nie był zbyt duży ważył około 600 gram w sam raz na dwie porcje ;) gotowałam go około 50 minut maksymalnie godzinę
Quinoa Raz!Piękna i dobra" tak powinna się nazywać ta sałatka ;) Tak, wiem, że jedzenie jest do jedzenia, a nie do oglądania, ale ostatecznie niech oczy też coś z tego mają. Tak, to bardzo brzydko się chwalić, ale byłam nią tak zachwycona, że ciężko mi było wziąć do ręki widelec i się z nią rozprawić. Oczywiście tylko do pierwszego kęsa ;) Składniki
Quinoa Raz!truskawek wygładzi i nawilży cerę. Banany to owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, cukry oraz pektynę pomagającą w trawieniu. Chronią oczy i budują kości. Przeciwdziałają osteoporozie i cukrzycy. Działają antydepresyjnie i pomagają w uczeniu się
My Chcemy Jeśćnajeść się nimi do woli. Mam nadzieję, że zdążę jeszcze przygotować w tym sezonie drożdżowe jagodzianki i koktajl jagodowy na maślance. Jagody są pyszne, ale też bardzo zdrowe. Leczą oczy, obniżają poziom złego cholesterolu, uelastyczniają naczynia krwionośne. Dobroczynne właściwości jagód wykorzystywane są w aptecznych lekach. Świeże jagody oraz wyciąg z liści zawierają substancję działającą podobnie jak insulina, regulująca poziom cukru
Smakowity Blog Kulinarnybogate w fosfor, wapń, potas, żelazo i siarkę. Zawierają także kwas pantotenowy i foliowy. Nie powinno ich zabraknąć w diecie chorych na anemię i cukrzycę. Działają korzystnie na oczy i wzmacniają stawy
My Chcemy JeśćPodaję ją zawsze mocno schłodzoną, bowiem w takiej formie jest jeszcze bardziej orzeźwiająca. Każdy kęs to cudowna rozkosz dla podniebienia. Kwaskowatość masy, aromat cytryn, cieniutkie maślane ciasto - zamykam oczy i wędruję w słońcu francuskich skwerów, przysiadam w zacienionych kawiarenkach i marzę, by ta chwila trwała bez końca. Połączenie cytryn i bezy to wspaniała klasyka, która potwierdza to, jak bardzo
KUCHARNIAWystarczy przygotować słój pełen pysznych, chrupiących płatków i zabrać go ze sobą na wyjazd, niezależnie od tego czy będzie to biwak lub daleka podróż. Jedzenie powinno przede wszystkim cieszyć oczy. Myślę, że to danie cieszy zarówno swoim wyglądem jak i smakiem. Przepis dla wszystkich fanów malin, czereśni, nasion chia i chrupiącej granoli! Tak przygotowany słoik można po prostu zakręcić
Mango Papajataaaka miła i zrobiłam takie cudo. Miks konsystencji kremowej, chrupkiej i soczystej oraz i słodko-kwaśnego smaku sprawia, że z każdym kęsem czujesz błogość, do tego ciasto niebywale cieszy oczy. Czegóż chcieć więcej… ps. Porzeczki można zastąpić jagodami czy też jeżynami. Składniki (na małą blaszkę 20×25 cm, więc na standardowej wielkości podwoić składniki): 120 g wiórków kokosowych
greenscarfCudowne, jagodowe złoto rosnące dziko w naszych polskich lasach.Bogactwo naturalne ,które występuje w lipcu.Śietne na oczy, ukad krwionośny i biegunki.Pelne Wit.C oraz mikroelementów,dlatego korzystajmy z ich dobroci bo jak szybko się pokazują tak szybko znikają:). Danie ma 154 kcal. 1 szkl.świeych owoców jagód Szczypta cynamonu 1 łyżeczka cukru waniliowego kawałek świeżej wanilii 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej+ odrobina
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimineralne takie jak fosfor, wapń, żelazo, sód, potas i jod. Cukinia zapobiega zakwaszeniu organizmu, polecana jest w diecie przeciwnowotworowej, ze względu na zawartość luteiny cukinia pozytywnie wpłynie na nasze oczy. Spróbuj także: Placuszki ze szpinakiem szpinak twarożek
Fit&Fast Kitchenkuchennych pomocników;) A efekt - nie tylko smakują, ale także dodatkowo cieszą oko wyjątkowymi kolorami:) Dziś zapraszam na klasyczny kolor ciasta i pierogów, ale myślę, że równie będą cieszyć Wasze oczy i nabierzecie na nie ochoty:) Składniki: Na ciasto: 300 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 150 ml ciepłej wody 1 jajko Farsz: 1 kg kiszonej kapusty 500 g pieczarek
Zasmakuj Kuchni