oczy - 2103 przepisów (strona:46/141)

Cześć Porto! 151

ocean. Do plaży na piechotę mamy ok godzinę z kawałkiem. Trasa jest przyjemna, bo zaraz dochodzimy do rzeki i idziemy wzdłuż niej. Jednak od razu rzuciło mi się w oczy i nurtuje pytanie, dlaczego jest tutaj tak dużo opuszczonych kamienic? Nawet nasze mieszkanie jest niedaleko centrum, a na przeciwko stoi odrapany budynek, z zabitymi oknami. Na powitanie dnia wyobrażam sobie

Pink Envelope
Sok z ananasa i kiwi."Kuchnia dla serca.Zdrowie z roślin." 117

dzięki której ona powstała. Dużą zaletą książki jest to, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie i zacznie gotować z miłością do siebie i bliskich. Zobaczycie na własne oczy, jak w Waszej kuchni, niczym w laboratorium, zaczną powstawać ciekawe i proste kombinacje na zdrowie od ręki! Szczerze polecam! A dziś? Przygotuję dla Was raz dwa trzy..szybciutko pyszny

Z Kuchni Do Kuchni
KULINARNE PODRÓŻE - RZESZÓW 173

pozwala również podziwiać górskie widoki. Rzeszów wydaje mi się, że jest bardzo wesołym miastem, mimo tego, że raczej po godzinie 23.00 śpi - nie spotkałam tutaj rzucających się w oczy smutasów. Nie spotkałam również znerwicowanych karierowiczów z laptopami pędzących przed siebie byle po trupach byle do celu. Może to złudzenie, może czasami mam dość Warszawy i szukam na siłę miejsc lepszych

pieprzny smaczek
Tort dla Jacka Skellingtona 214

nieco stwardnieje. Marcepan rozwałkować na grubość 3-3,5 mm. Ułożyć na cieście, dociskając w okolicach oczu i ust, formując wgłębienia na nos. Barwnik rozrobić w odrobince wody, pomalować oczy, nos i usta. Przechowywać w lodówce. Smacznego! Jeśli nie odpowiada Wam dekoracja w mrocznych klimatach, przygotujcie ciasto bez obkładania go marcepanem, a wierzch posypcie orzechami. Torcik bowiem jest tak pyszny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Restaurant Week w La Maddalena: bo jedzenie to sztuka 152

jedzenie oczywiście zawsze samo się obroni, ale kunsztowna forma podania sprawia mnogość wrażeń estetycznych i powoduje, że po posiłku nie tylko mój brzuch czuje się nakarmiony, ale także moje oczy i dusza, niczym po obcowaniu ze sztuką. Damian Blidz absolutnie pokazał, czym jest food design i jak powinna wyglądać współczesna kuchnia. Mnogość barw, tekstur i zabawa formą (jeśli nie góruje

Food Square
Mus kawowy z bezowymi duchami 257

niezwykły mus kawowy z bezowymi duchami . Delikatny krem na bazie kawy zbożowej, słodka beza i kwaskowe wiśnie to mieszanka idealna na deser. A gdy z bezików stworzymy duchy malując oczy, a z resztek wiśniowej frużeliny nakapiemy przerażające krwiste wzory, otrzymamy prosty i niezwykle smaczny deser na Halloween . Dzieciaki uwielbiają takie zabawy! A deserem z duszkiem nie pogardzą także dorośli

Poezja smaku
Słodki zielnik Lary – Lara Gessler – Książka na niedzielę 190

Autorka jak wspomina we wstępie miała na przygotowanie tej książki 3 miesiące.. to stosunkowo mało czasu patrząc na efekt. To co rzuca się w pierwszym momencie w oczy to to, że książka jest napisana w dwóch językach polskim i angielskim. Przepisy podzielone są na 16 rozdziałów w każdym po 5 przepisów, przejdźmy więc do nich po kolei.  Zaczynamy

Kuchnia na wzgórzu
ekspresowe imprezowe owocowe przekąski 166

składniki: banany mandarynki trochę roztopionej czekolady paseczki z kiwi lub natki pietruszki wykonanie: Banany obieramy, przekrawamy na pół. Na każdym bananie czekoladą malujemy przy pomocy np. wykałaczki oczy i buzię (tak powstały duszki). Mandarynki dokładnie obieramy, w środek każdej umiejscawiamy zielony element (tak powstały dynia

Domowy Smak Jedzenia
Fasolka szparagowa z mieszanką chińską 94

Pyszne, zdrowe danie obiadowe. Nie tylko raduje podniebienie, również oczy. W zasadzie od tego się zaczyna. Składniki 200 g fasolki szparagowej 2 łyżki oleju 50 g ryżu arborio 200 ml bulionu warzywnego 200 g mrożonej mieszanki chińskiej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 2 g prażonych alg nori sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Fasolkę

R'n'G Kitchen
Aromatyczna TET Lord Grey i muffinki herbaciane 171

herbaty TET Lord Grey uwalnia jej piękny aromat na całą kuchnię! Szczerze mówiąc mogłabym ją wąchać cały czas, tak przyjemnie pachnie. A smak? Po spróbowaniu od razu otwierają się oczy, pytanie tylko czy to za sprawą kofeiny (teiny), która również znajduje w herbatach czy też może niezwykle intensywnego smaku? Musicie jej sami spróbować i się przekonać! Herbaty TET są szeroko

Pora coś zjeść
Babeczki Mumie 144

pieczemy przez 20-25 minut do suchego patyczka. Z białej masy cukrowej wycinamy niewielkie kółeczka i przy pomocy odrobiny lukru przyklejamy do nich groszki czekoladowe. Tak przygotowane oczy przyklejamy do muffinek przy pomocy odrobiny lukru. Muffiny dekorujemy lukrem i posypujemy kolorową posypką. By Małgorzata Hert Adapted from Mummy Cupcakes Adapted from Mummy Cupcakes Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl

Wędrówki po kuchni
Cytrynowe pajączki na Halloween 107

przyjemnym, delikatnym, cytrynowym smaku. Ciasto najlepiej zrobić wieczorem, a pieczenie i dekorowanie zostawić na drugi dzień, ponieważ po wyrobieniu ciasta, musi ono pole żakować kilka godzin w lodówce. Oczy pajączków to gotowe, cukrowe ozdóbki, które kupiłam jakiś czas temu i wreszcie nadarzyła się okazja na ich użycie :) Ciasteczka są bardzo smaczne, a dodatkowo wywołują zachwyt i uśmiech na dziecięcej buzi

MyCookBook.pl
Halloweenowy lampion DIY 183

bibuły. Przymierzamy do słoika. Do słoika przyklejamy przylepce lub taśmę (lepiej wygląda bezbarwna). Przyklejamy bibułę. Pamiętajcie też o podklejeniu dna. Górę obwiązujemy tasiemką.  Na czarnym papierze samoprzylepnym rysujemy oczy i buzię. Wycinamy i przyklejamy na nasz słoik. Do środka wkładamy świeczkę. I gotowe! :) Więcej Halloweenowych inspiracji znajdziecie tutaj.  Zapraszam

Czerwona Porzeczka
imprezowe sówki 148

przekrawamy na pół (i tak powstały „brwi”) i przyklejamy za pomocą czekolady nad ciasteczkami z masą. Na każdym ciasteczku z masą przyklejamy po jednym cukierku (tak powstały oczy). A poniżej ciasteczek z masą, pomiędzy, przyklejamy połówki cukiereczka (dzióbek

Domowy Smak Jedzenia
Ciastka mumie – Halloween 179

czekoladą jak na zdjęciu. Białą czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, a następnie napełniłam nią mały woreczek cukierniczy z cienką tylką. “Obandażowałam” ciastka. Kiedy czekolada zastygła patyczkiem zrobiłam oczy – gałki. Rozpuściłam gorzką czekoladę i zrobiłam patyczkiem czarne punkty. The post Ciastka mumie – Halloween appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania