sokiem malinowym (na bazie kaszy manny) posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis jest naprawdę prosty i szybki. A co najważniejsze efekt końcowy cieszy nie tylko podniebienie, ale też oczy (te ciekawe warstwy). Takie pucharki, aż chce się jeść i jeść… Idealne na wieczór z ulubioną książką, chwilę z najmłodszymi, słodki relaks, a nawet w formie śniadania Spróbujcie, polecam
Słodkie okruszkipiękne, szybko się kończy. Wszystko co miłe, zostaje w pamięci. Na długo. Tak właśnie skończyły się moje wakacje, które pozostaną w pamięci. Zaszyłam się w ciszy. Karmiłam moje oczy pięknymi widokami. Wypoczęłam :) Ale .... stęskniłam się za Wami, za moimi ulubionymi blogami i za .... blogowaniem. Kiedy rozpoczęły się moje wakacje, upał był nie do zniesienia, dlatego pozostawiłam
Kuchnia u Krysipozostałym sokiem z cytryny, cukrem i solą Wszystko dokładnie wymieszałam. Trzeba uważać, żeby nie pochylać się zbytnio nad chrzanem, ponieważ jego mocny, intensywny aromat z pewnością podrażni nos i oczy. A tego przecież nie chcemy. Prawda? Teraz już tylko trzeba przełożyć do wyparzonych słoiczków, zamknąć i wstawić do lodówki. To jest baza chrzanowa, z której
Kuchnia u Krysitworzy fantastyczne danie, któremu nikt się nie oprze. Deser jest świetnym pomysłem na imprezę – podany w formie „finger foodów” będzie zachwycał nie tylko podniebienie , ale i oczy! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * mleko kokosowe – 1 puszka * drobna tapioka – 1/3 szkl * syrop barmański Victoria’s ( Victoria Cymes ) kokosowy – 125 ml * drobny cukier – ok.5
Ostra na Słodkojabłka 1/2 szkl. soku jabłkowego sok z 1/2 cytryny sól, pieprz - do smaku oliwa - do smażenia masło - do wysmarowania naczynia do zapiekania Ryby wypatroszyć, oczyścić z łusek, wykroić oczy, dokładnie umyć - nie odcinać łbów, bo ryba podczas pieczenia za bardzo wyschnie . Posolić, popieprzyć i skropić sokiem z cytryny od środka oraz z wierzchu. Odstawić pod przykryciem z folii
Grunt to przepis!oraz gardła, a nawet zapalenia płuc. Możemy tę nalewkę stosować profilaktycznie, jako środek witaminowy i dietetyczny, wzmacniający organizm i przeciwdziałający wystąpieniu dolegliwości wspomnianych wcześniej. Pomaga ona także chronić nasze oczy, utrzymuje siatkówkę oka w dobrym stanie. D o wyrobu domowych nalewek i likierów używajmy tylko zdrowych, dorodnych i dojrzałych owoców, a wtedy nasze trunki będą miały piękny smak
Przepisy i porady kulinarnesposób pokazania produktów i przygotowania każdej z potraw przypomina trochę "Fikę" z IKEA. Fajnie jest mieć tę książkę na swojej półce choć niektórych składników potrzebnych do przygotowania dań na oczy nie widziałam. Słoneczne danie z pęczaku i warzyw 300 g pęczaku 1/2 łyżeczki kurkumy 200 g groszku 4 młode marchewki 1 łyżka octu winnego 1 czerwona papryka 1 cebulka dymka
Dzieje kuchennej WiewióryNajbardziej dokuczliwe na plażach , promenadach, restauracjach. Wszędzie parawany, całe koczowiska ludzi , którzy chcą zagarnąć i o gro dzić jak największą część plaży dla siebie. Będąc z dz iećmi , oczy mam dookoła głowy, aby choć na ch wilę nie stracić ich z pola widz enia . Kiedy rodzice są w mniejszości w stosunku do ilości dzieci, niestety zdarzają się stresujące sytuacje
WYSPA SZCZĘSLIWAwanienki. Potem już jest dobrze. Już jej to trochę minęło. Ale po kąpieli podobnie domaga się, bym to ja trzymała ją na rękach i tuliła. Strach ma wielkie oczy Kilkunastomiesięczne dziecko często reaguje irracjonalnie na to, co nam się wydaje zwykłe i niegroźne. Jest to całkiem normalne. Maluch może bać się włączonej pralki lub odkurzacza. Zuzia bała się pralki jeszcze
Anioszek w kuchniTakie śniadanie, czyli frittata z kwiatami cukinii zaspokoi Wasz poranny głód i na 100% zapewni dobry nastrój na cały dzień. Na taki widok cieszą się nie tylko oczy, ale i podniebienie. Jeśli nie uda się Wam kupić żeńskich kwiatów ( to takie które są posadowione na malutkiej cukinii) zróbcie frittatę z kwiatami męskimi, czyli takimi, które zamiast owoców mają tylko
Kulinarne przygody Gatitysię pierwszy raz oglądając wiele lat temu kulinarne programy zachodnich produkcji. Szczerze mówiąc wtedy mnie to nie zachwycało jakoś szczególnie. Nie oszukujmy się: jesteśmy wzrokowcami i najpierw jedzą nasze oczy. A tempura, no cóż...wygląda na pewno mniej apetycznie niż np. kolorowe sałatki. Poszukując bardziej szczegółowej wiedzy na temat tempury zauważyłam jedno: niektórzy mianem tempura określają sposób przygotowania (czyli
Codzienna kuchnia niecodziennazawsze wychodzą i są przepyszne. W dodatku w oczach Liliany za każdym razem widzę ten sam zachwyt i radość. Ciężko robi się zdjęcia w takich warunkach, bo dziecku oczy z orbit wychodzą, a mama prosi o trzymanie w ręce takiej słodkości. Ahhh, wyobrażasz to sobie? Jak wygląda nasze blogowanie zza kulis? Mam nadzieję, że skusisz się na taki deser. Przepis
lady-och-mistrzyni.blogspot.comŚniadania jestem najlepsza. Już Wam tłumaczę co to za gra. Wieczorem tuż przed snem, kiedy zamykam oczy wyobrażam sobie pewien posiłek. I wiem. Wiem, że rano kiedy wstanę to to przygotuję. Zasady całej zabawy polegają na tym, by wstać odpowiednio wcześnie i nie spóźnić się do pracy, by przygotować umyślony posiłek i sfotografować go, zanim jeszcze sama siebie skarcę
Mango Papajakaszel, kiedy je się go na surowo lub po ugotowaniu. Po ugotowaniu z oregano zabija wszy i pluskwy. Oczyszcza tętnice. Prażony i zmieszany z miodem tworzy maść na przekrwione oczy. Pomaga także na łysienie. W połączeniu z solą i olejem leczy egzemę. Razem z miodem, leczy białe plamy, opryszczkę, plamy wątrobowe, trąd i szkorbut. Po ugotowaniu z drewnem sosny
Marder&Marder Manufacturerazem jednak wzrok ściągają niesamowite widoki na samo jezioro. Najprzyjemniejsza część wycieczki to drugie śniadanie na jednej z ławeczek wzdłuż platanowej alei. Brzuch można paść pysznymi włoskimi owocami, a oczy widokami. To się nazywa wakacyjny balans. W ogrodzie znajduje się kilka rzeźb. Tutaj Dante i Beatrycze. Widzicie malutką Carlottę w tle? :-) Przed willą jest niewielka sadzawka- prosta i nie przeładowana
les mirabelles