razie, bo tak naprawdę bardzo bym chciała. Ale z różnych względów, póki co nie dane mi było odkrywanie zakątków Polski i reszty Świata. Nie widziałam nawet na własne oczy morza, ale za to doskonale znam nasze góry. Od dzieciństwa spędzałam tam wakacje i traktuje je jak drugi dom. Pieniny są mi szczególnie bliskie i najchętniej spędzałabym tam każdą wolną chwilę
Mienta blogwyrazistym smakiem imbiru i chilli. Z podanej poniżej ilości składników wyjdzie spora górka tych dyniowych smakowitości...zapewniam jednak, że znikną z talerzy w oka mgnieniu! :D Na własne oczy widziałam, jak działo się to u mnie. Z przepisu, choć wymyślonego na biegu, bo potrzebny był nagły posiłek na jesienny chłodek i na głodne brzuchy, jestem ogromnie dumna, dlatego polecam całym
Kuchnia w Słońcu Skąpanatechnologię do wykrywania wrogich samolotów, mówił, że jego żołnierze jedzą bardzo dużo marchewki i dzięki temu w nocy widzą tak, jak za dnia. O jej świetnych działaniu na cerę, oczy i ogólne zdrowie, chyba nie muszę wspominać? :) Marchew to istna sakiewka pełna witamin i minerałów! Zawiera witaminy A, E, K, C, B6, do tego między innymi: wapń, fosfor, potas
Kuchnia w Słońcu Skąpanakoszu, włókna zostały rozrywane i mięso smażone miało smak podeszwy. Wreszcie trafiłam na tłuczek Victor ProChef niezbyt specjalnie nastawiona na jakieś wow. Pierwsze użycie i oczy miałam jak 5 zeta co on potrafi, wreszcie trafiłam na taki co rozbija i przecina za jednym razem a mięso soczyste i kruche nawet przy grubych kotletach. To była miłość
Wanilia i Kardamonsmarujemy olejem spożywczym . 3.Masło wkładamy do mokrej foremki. Przed wsadzeniem masła w mokrą formę należy delikatnie posypać solą, 4.Foremkę wysypujemy bułką tartą. Po uformowaniu baranka robimy mu oczy z ziarenek pieprzu, a uszy, ogonek i pyszczek z bukszpanowych listków .. Jeśli chcemy baranka bardziej dekoracyjnego, wtedy miękkie masło przeciskamy przez cedzak i przekładamy nitki na baranka. I gotowe
Pysznosci Babci Basigałązki. ( ja miałam natkę pietruszki ) do zrobienia ogonka. Sposób przygotowania : Jajka gotujemy w słonej wodzie ( żeby łatwiej się obierały ) , studzimy . Obieramy i kroimy na połówki. W miejscach : gdzie ogonek, oczy, uszy robimy dziurki i dekorujemy rzodkiewką , pieprzem ziarnistym i cienkim szczypiorkiem. Przygotowane myszki układamy na okrągło na talerzu wyłożonym sałatą ( nie koniecznie ! ) Na środek talerza wykładamy kawałki żółtego sera
Pysznosci Babci Basitakich rzeczy, polskie jabłka dojrzewają właśnie teraz. Trzeba korzystać i zamykać smaki lata w słoikach, tak żeby zimą nie trzeba było wspomagać się sklepowymi produktami. Bo spójrzmy prawdzie w oczy: w tych sklepowych przetworach to poza owocami zdarzyć się mogą inne dodatki, które niekoniecznie chcielibyśmy spożywać. Dlatego my już dawno ograniczyliśmy kupowanie żywności w sklepach do niezbędnego minimum. Bo jednak
Marder&Marder Manufacturepyszną zupę-krem z pieczonej papryki i pomidorów z serem mascarpone. Niesamowicie aromatyczna i sycąca a dodatek serka mascarpone i świeżych ziół sprawia, że oprócz podniebienia zachwyca też oczy. Jest idealnym pomysłem na jesienny obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: * czerwona papryka – 2 szt ( ok. 250 g ) * pomidory – 2 szt * duża cebula – 1 szt * czosnek – 1 główka * bulion
Ostra na Słodkowykonania, dodatkowo wszystkie niezbędne produkty miałam akurat w domu. Ciasto wyrosło bardzo ładnie, pachniało przecudnie, ładnie oddzieliło się od blaszki, dzielnie zniosło kilkugodzinną jazdę i na koniec ucieszyło i oczy i podniebienia znajomych znajomych;) Nie mam niestety zdjęć w przekroju, ale dostałam informacje, że było ładne i pyszne:) Z pewnością przygotuję wkrótce podobne i dla siebie, a już teraz
6niebolodówki. Kroić po mocnym schłodzeniu. ** bezowy biszkopt jest bardzo delikatny, dlatego popęka podczas rolowania. Po nadzianiu kremem, udekorowaniu cukrem pudrem i schłodzeniu - pęknięcia nie będą "rzucać się" w oczy :) Sprawdzone! Przygotowywanie bezowego spodu Od lewej strony: spód przed upieczeniem, po upieczeniu i po zrolowaniu oraz przełożeniu kremem Najpierw krem na całym spodzie, następnie na środek maliny, krem
Ugotowaćzwłaszcza gdy z nieznanym ma zmierzyć się młody człowiek. Warto zatem dziecko w adaptacji przedszkolnej wspomóc. Warto podsunąć mu książkę, która nie tylko pokaże, że strach ma tylko wielkie oczy, ale i da mu sporo radości i zabawy. Warto zatem sięgnąć po książkę Rok w przedszkolu, której autorem jest Przemysław Liput. Książka ta, to dwanaście barwnych i pełnych uśmiechu rozkładówek
Krzywa Prostasmaczną drożdżówkę. Pozostaje przygotować je domowo – samemu. Na szczęście wbrew pozorom wcale nie jest to trudne. A taka domowa drożdżówka z serem smakuje po prostu obłędnie. Zamyka się oczy i przenosi do czasów dzieciństwa. Zawsze błyskawicznie znikają. I o dziwo, jak robię drożdżówki nikt nie jest na diecie – a szkoda, zostałoby więcej dla mnie. Drożdżówki z serem
Poezja smakuNiemczech , który dzielił NRD od RFN i tak bym mogła długo wymieniać.Cieszę się , że mogłam to wszystko widzieč w rosyjskim telewizorze "Rubin"i oglądać na własne oczy przewrót w Polsce.I tak jest z tymi kotlecikami , czas i zdarzenia na swiecie nie zmieni ich wspaniałego smaku i wspomnień przez które nam one towarzyszyły. 6 jajek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkijakoś w moim ogródku nie gościły. W tym roku będzie inaczej, korzystając w pięknej pogody zasadziłam już kilka róż, mam nadzieję że będą pięknie rosły i cieszyły latem moje oczy i nos :P Wczoraj byliśmy świadkami wspaniałego wydarzenia, które miało miejsce na naszym niebie- zaćmienie słońca. Mam nadzieję, że znaleźliście chwilkę, aby spojrzeć w niebo, ja obserwowałam zaćmienie z mojego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku