pasują do wszystkiego, a moje dzieciaki jedzą je wprost ze słoika. Obiad nie jest smażony, wszystko przygotowane w piekarniku. Czasem warto zrobić coś dla zdrowia. Kompletnie nic skomplikowanego. Cieszy oczy i raduje żołądek. Jak zwykle nie podaję ilości, bo to nie ciasto. Składniki bataty ziemniaki przyprawa bez chemii Karahi Chicken Masala sól u mnie himalajska różowa oliwa z oliwek
Z Kuchni Do Kuchnichwilę przywrócić wspomnienie ciepłych promieni słońca, przeprosiłam się z zaniedbanym projektem śniadaniowym i szybko zmieszałam zielonego omleta ;) Zapach obłędny, przepyszny w smaku i tak puszysty, że mimowolnie zamkniecie oczy w podniebieniowym uniesieniu okraszonym uśmiechem :D Wnętrze omleta wypełniłam mleczną mozzarellą i świeżymi pomidorami, tworząc tym samym namiastkę włoskiego smaku ale możecie wpakować do niego swoje ulubione dodatki. ;) Zapraszam zatem
Kuchnia w Słońcu Skąpanasklep DobreRyby.pl . A jak poznać świeżą rybę? Pamiętajcie, że zepsute ryby są niebezpieczne dla zdrowia! Jeśli chcecie mieć pewność, że zakupiona ryba będzie świeża zwróćcie uwagę na jej: - oczy - powinny być przejrzyste - zapach - ryba powinna pachnieć solą i morzem/rzeką, a nie... rybą - łuski - powinny błyszczeć - skrzela - powinny połyskiwać na czerwono i nie mogą być brązowe I dodatkową wskazówką
Di gotujepołączeniu ze słodyczą buraków smakuje przepysznie. Nic prostszego - obierasz buraczki, ścierasz na tarce i hop - do szybkowaru! A potem już tylko zajadasz, no i cieszysz swoje oczy jej pięknym kolorem. :) Buraczkowa dla leniuchów. Składniki 1 kg 500 g buraczków, obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach (obranych buraków powinno wyjść
Szybko SzybkowarSłońce na niebie i słońce na śniadanie! Wystarczy zamknąć oczy i wystawić na nie twarz, a myśli same wędrują do piaszczystych, tropikalnych plaży... Ah, lato tęsknię za tobą! Dzisiejsze śniadanie dodatkowo spotęgowało to uczucie... Wprowadzając kilka urozmaiceń, przeniosłam smak poznany podczas wakacyjnych podróży prosto w polską zimę! Zestawienie mango i mleczka kokosowego zaczarowało mnie od pierwszego kęsa
Gawron w rosoledzisiejszych czasach jedzenie nie tylko musi być smaczne. Chociaż to jest najważniejsze. Musi wyglądać. Ma cieszyć oczy, ma być ładne. Czekoladowo - kokosowa komosa ryżowa z dodatkiem dżemu z czarnego bzu, by nieco przełamać słodycz tego dania, to śniadanie idealne. Dekoracja w postaci truskawek, mango, jagód goji czy kokosa tylko podkreśla smak tego przepysznego dania. Pełnowartościowy posiłek, który da Tobie masę
Mango Papajawszystko za sprawą niepozornego, a zarazem posiadającego magiczną moc, suchego lodu. Wystarczy wsypać odrobinkę suchego lodu, do ciepłej wody, lub innego napoju, a reszta dzieje się sama, ciesząc nasze oczy Suchy lód jest naturalnym produktem, a jego właściwością jest sublimacja, czyli przejście z fazy stałej w gazową. Nie topi się jak zwykły lód, stąd nazwa „suchy”. Magia
NiePieprz.pldodatek w środku były dwie żelki z białego wina... Powiem tak... Jeśli kochasz jedzenie, gotowanie i jest to dla Ciebie coś inspirującego to musisz to zobaczyć na własne oczy. To restauracja, która dołączy do Twojej listy miejsc wyjątkowych. Ja się zakochałam. Do tej pory nie widziałam jeszcze tak niesamowitego miejsca na tak wysokim poziomie. Bardzo bardzo elegancko, a kucharz
Karola gotujezamku pojawiali się inni jej adoratorzy, których rzeczywistość poskąpiła Valancy. Kobieta żyła w przekonaniu, że jest niezbyt urodziwa przez swje ciemne włosy, zbyt mały nos i brązowe lekko skośne oczy. Miała też poczucie bycia gorszą od reszty rodziny, która wciąż dawała jej do zrozumienia, że coś z nią nie tak, skoro żaden mężczyzna nią się nie zainteresował. Któregoś dnia kobieta
Weekendy w domu i ogrodzieciastka są bardzo kruche) -to będą skrzydła pingwina -druga połowa to głowa. Babeczkę nacinamy nożem i w nacięcie wkładamy całą połowę ciastka po bokach doklejamy skrzydła. Kremem robimy oczy,perełką źrenice doklejamy dziób ( u mnie zrobiony z kawałka żelka) nóżki i perełkami robimy guziczki. Ja dodatkowo dorobiłam pisakiem cukrowym muszki i serduszka. I gotowe :-) Wygląd pingwinków zależy od Waszej
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokudopuszcza do sytuacji jej zagrażających. BezpiecznaJaTeen to nastolatka, która mimo młodego wieku jest odpowiedzialna i świadoma. Bezpiecznie wchodzi w dorosłość wiedząc, że za plecami wciąż ma czujne oczy rodziców, którym przede wszystkim zależy na jej szczęściu. Ty, możesz je wesprzeć by takie były na 100% Bo wiesz, że Twoja córka to wchodząca powoli w dorosłe życie nastolatka
Codzienna kuchnia niecodziennazakładanie jej lisa od płaszcza i za dużych o kilka rozmiarów butów na obcasie. Ile to człowiek pamięta. Kolory. Zapachy. Chwilę po chwili, zapisaną obrazem w głowie. Zamykasz oczy i masz wrażenie, że czujesz ten smak i zapach. Pamiętam, ten zapach, podpłomyków, robionych na płycie kuchni węglowej. Za każdym razem, jak je robiłyśmy z babcią, w całym domu unosił się
SMYKWKUCHNIchyba z XIX wieku, bo ważyły tonę :-) Brak czajnika - duży minus mimo, że kuchnia dostępna przez 24 h to jednak był, to dyskomfort. Na stronie również rzuca się w oczy, że instruktor narciarski w promocyjnej cenie, co okazało się totalną bzdurą, ponieważ każdy inny w okolicy miał taką samą stawkę, czyli 60 zł/h. No cóż Górale - dutki najważniejsze :-) Instruktorką
pieprzny smaczekmarchwi 3 pietruszek liść laurowy- 4 ziele ang- 7 pieprz, sól do smaku jajko dodatkowo: 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Ze szczupaka usuwamy skrzela, oczy, łuskę. Skórę wokół głowy delikatnie nacinamy, zdejmujemy skórę, ciągnąc ją w stronę ogona, przy ogonie odcinamy, zdejmujemy. Mięso ze szczupaka oddzielamy od ości( filetujemy). Do dużego garnka , w którym mamy
Z Majeczką w kuchni100g soli 4 ząbki czosnku ½ łyżeczki pieprzu kolorowego 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego Wykonanie Pstrągi dokładnie patroszymy oczyszczamy pozbywamy się łusek, wycinamy skrzela odcinamy głowę lub usuwamy oczy. Przygotowanie solanki Do pojemnika wlewamy 2 litry zimnej wody dodajemy
Kulinarne pyszności Molki