Duszki – miękkie pierniczki bez cukru i miodu

Duszki – miękkie pierniczki bez cukru i miodu

W kalendarzu halloween – czyli dzień, w którym rzeczą najbardziej przerażającą jest ilość pochłanianych słodyczy Rzutem na taśmę, ale oto jest – wypiek prawdziwie „straszny”, lecz tym różniący się od wielu mu podobnych, że bez cukru. Bezcukrowe halloween wydaje się niepotrzebnym trudem? Nic bardziej mylnego! To świetna okazja do przygotowania pysznych, miękkich pierniczków, które choć bez miodu (tego nie używam tam, gdzie działa wysoka temperatura), to są zaskakująco autentyczne i cudownie pachnące korzennymi prz...

Czytaj dalej na blogu Even Better Food

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.