Wszyscy mają mamb...a nie to nie ta rymowanka 😆 wszyscy mają Brownie mam i ja! 😎 🍮 Moje oczy dzisiaj na zakupach ujrzały kilogramy tortów to musiałam uspokoić swoje wnętrze i przyszykować sobie własne ciasto dla spokoju 🤣 😅 SKŁADNIKI 80 g kaszy jaglanej 5 g oleju 1 jajo łyżeczka proszku do pieczenia półtorej łyżeczki kakao łyżeczka cynamonu pół łyżeczki gałki muszkatołowej dodatki: wiórki
Zdrowie i pysznie na talerzuMuszę przyznać, że ten fenomenalny zapach kusił mnie za każdym razem, gdy tylko przechodziłam obok krzewów. A że znajdują się niemal za płotem, przechodzę tamtędy niezwykle często. Przymykam wtedy oczy i rozkoszuję się aromatem wypełniającym, mam wrażenie, nie tylko nozdrza, ale mnie całą. Najczęściej z tego półsnu wyrywa mnie Pączusia, gwałtownym szarpnięciem informując, że takie stanie w jednym miejscu
Pożeraczka, czyli raz adobrzeporcja zdrowia dla każdego. Pysznie, owocowo z naszymi ulubionymi waflami w polewie jogurtowej . Deser podałam w jadalnych waflowych kubeczka , więc… całość jest jadalna, a różowy kolor aż cieszy oczy dzieci Miłego, słonecznego dnia moi drodzy Składniki: ulubione letnie owoce: maliny, czereśnie, truskawki wafle ryżowe w polewie jogurtowej Sonko jadalne waflowe kubeczki Przygotowanie: Do jadalnych waflowych kubeczków przekładamy ulubione owoce
Słodkie okruszkiciała Dzięki swoim właściwościom nawilżającym sprawdzi się jako balsam do ciała. Olej ma ponadto właściwości regenerujące i antyoksydacyjne, dzięki czemu skóra dłużej może zachować młodość. 4. Krem pod oczy Skóra wokół oczu jest cienka i wrażliwa, dlatego też potrzebuje silnego nawilżenia. To właśnie jest w stanie zapewnić olej kokosowy. Dodatkowo wygładza skórę i zawiera witaminę E, która ma właściwości antyoksydacyjne
Kuchenne innowacjepojęcia o co chodzi z tortami, ale wszyscy je uwielbiają. Gdy Miśka słyszy, że w planach mam tort to oczy jej się błyszczą i wiernie mi asystuje przez cały proces składania tortu. Powiedzmy sobie szczerze, zrobienie tortu to tak naprawdę dużo babraniny z jego składaniem, Biszkopt upiekłam dzień wcześniej, bo ten wegański jest według mnie o niebo lepszy od tradycyjnego
greenscarfpojęcia o co chodzi z tortami, ale wszyscy je uwielbiają. Gdy Miśka słyszy, że w planach mam tort to oczy jej się błyszczą i wiernie mi asystuje przez cały proces składania tortu. Powiedzmy sobie szczerze, zrobienie tortu to tak naprawdę dużo babraniny z jego składaniem, Biszkopt upiekłam dzień wcześniej, bo ten wegański jest według mnie o niebo lepszy od tradycyjnego
greenscarfrzeczywistych aktorek i przez to postać była dla mnie mało przekonująca, a chwilami nawet mnie drażniła. Cieszę się, że zakończyła się historia Łucji i Jaśka, któremu nareszcie otworzyły się oczy. Żałuję, że Stanisław do końca swoich dni nie dowiedział się o jeszcze jednej swojej córce. Całą trylogię polecam nie tylko fascynatom historii. Jeśli podobają się Wam różne sagi, to "Stulecie
Weekendy w domu i ogrodziektóre można dostać teraz, ale najsmaczniejsze na świecie. Zawsze na nie czekaliśmy. Teraz jestem dorosła, a moreli już nie ma, jednak na widok tych złotych, rumianych kuleczek na targu oczy mi sie zaświeciły i wiedziałam, że muszą być moje. Tak powstało ciasto, pyszne, chyba zostanie moim ulubionym ciastem z owocami, ale nawiązując do początku, sama nie wiem czy ze względu
Fitsweet.meznane, bo to właśnie po nie najczęściej sięgam w sklepie. Jako zagorzały fan sałaty, czułam się jak w raju na polu z sałatami. Sprawdźcie sami! Po zobaczeniu na własne oczy olbrzymich pól sałat, udaliśmy się z powrotem do zakładu, gdzie mogliśmy zobaczyć poszczególne etapy produkcji. Niestety zdjęć ze względów sanitarnych nie można robić, więc pokaże Wam tylko jedno tuż
SMYKWKUCHNImiasto, a także na Beskidy z Babią Górą i przy dobrej pogodzie – nawet Tatry! Jest czerwcowa, ciepła niedziela, więc siadamy na kawiarnianym tarasie zamku i zamawiamy coś słodkiego. Oczy cieszymy pięknym, rozpozcierającym się z zamku widokiem! Kelner przynosi nam świeżo wyciskany sok, mrożoną herbatę i ciasta. Śmieje się i żartuje, mówiąc zabawnie po francusku. Patrzę na siedzących wokół
Raj dla Podniebieniaostatniego gryza - ambrozja! :) Kawa też okazała się wielce przyjemna w konsumpcji. Przyznaję, że jadam zwykle oczami ;) - znaczy zawartość szklanki czy talerza nie tylko musi mi smakować , ale również oczy przyjemnie sycić . Tutaj oba zmysły okazały się satysfakcjonująco zaspokojone :) No czyż ta kawusia nie jest piękna! Wnioski: z przyjemnością do lokalu wpadnę ponownie . Akurat będzie mi PO DRODZE , gdy zatrzymam się
Grunt to przepis!Nadchodzi długi weekend. Czy Wy też szukacie jakiegoś pomysłu na ciasto? Jeśli tak, koniecznie wypróbujcie ten przepis! Zachwyci nie tylko wasze kubki smakowe, ale i nacieszy oczy. Wygląda fenomenalnie, zwłaszcza jeżeli użyjecie kilka kolorów galaretek. W takie pochmurne, jesienne dni trochę koloru może poprawić humor Galaretkowiec możecie wykonać tak jak ja na cienkim biszkopcie lub jako spodu użyć herbatników. Galaretkowiec
PatiGotujesami tworzyli naturalne łakocie, które cieszą podniebienie o wiele bardziej niż sklepowe "patykowce". Porcja tego zielonego cudu jest niepowtarzalną skarbnicą wartościowych składników odżywczych, a dodatkowo zachwyca smakiem i cieszy oczy. No to, czas wypełnić owocami zamrażalniki! Składniki: -zamrożone brzoskwinie (150g) -dłuża łyżka jogurtu typu greckiego (50g) -kopiasta łyżeczka spiruliny -ksylitol (/stewia lub inny naturalny słodzik) Wykonanie: Wszystkie składniki
Gawron w rosolekonferencji gdzie lekarz chorób wewnętrznych i dr farmakologii opisywała relację pomiędzy jelitami, gdzie wchłania się pokarm i wątrobą, która filtruje wszystkie toksyny wchłonięte z jelit. To otworzyło mi oczy, że łączenie białek z węglowodanami nie tylko niszczy jelita, ale również wątrobę. Dzięki tej informacji można lepiej zrozumieć proces chronicznego przemęczenia, na który cierpi większość społeczeństwa. Upraszczając temat: zatoksycznienie organizmu wynikające
Dieta Rozdzielna i Zdrowiepoczęstujecie swoim daniem, to warto przygotować właśnie takiego, pachnącego ziołami pstrąga. Proste, lecz pyszne danie, które odpowiednio podane sprawi, że obiad urośnie do rangi wykwintnego! Potrawa cieszy nie tylko oczy, ale także i podniebienie! Pełnia wiosny na talerzu! Niech czerwiec zacznie się Wam pysznie! Składniki 3 średniej wielkości pstrągi 1 cytryna 2 łyżeczki soli morskiej garść świeżej bazylii garść świeżej
Raj dla Podniebienia