adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zupa dyniowa krem . Kiedy ostatnio robiłem zakupy w moim ulubionym markecie, w dziale warzywnym rzuciła mi się w oczy ogromna piramida ułożona z dyni oznajmiająca pełnię sezonu dyniowego i zbliżające się coraz popularniejsze u nas święto Halloween, więc pomysł na obiad nasunął się sam – zupa dyniowa krem — aromatyczna, rozgrzewająca, pikantna i typowo jesienna zupa. Zupa
Księga-SmakuDokładnie wymieszać. 3. Kromkę chleba przepołowić. Każdą połówkę posmarować pastą z awokado. 4. Plaster żółtego sera przekroić i wyciąć ząbki w kształcie włosów Frankesteina. Ułożyć na kromce. 5. Oczy i usta wyciąć z oliwek i ułożyć na kanapce. Pół oliwki nabić na przepołowioną wykałaczkę i wbić po bokach kanapki. ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film
Atlas Smakówgodzinę do podwojenia objętości. 3. W ciasto uderzamy pięścią i dzielimy na 8 części. Każdy kawałek rolujemy w cienki wałek. 4. Z papryki wycinamy języki, z oliwek oczy i dekorujemy węże. Skręcamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Smarujemy oliwą z oliwek i posypujemy czarnuszką z sezamem. 6. Piekarnik nagrzewamy do max temperatury
Atlas Smakówłatwo dostępne (z małym wyjątkiem pasty z chilli, którą można jednak zastąpić świeżą papryczką), a samo jej przygotowanie jest nad wyraz proste. Komu doskwiera chłód, a przeziębienie zagląda w oczy, ten niech czym prędzej zabiera się do pracy Składniki na 4 porcje: 2 nóżki z kurczaka około 300 g miąższu dyni 2 średnie czerwone papryki 1 średnia żółta papryka
Even Better Foodwspomniał o nieśmiałej Polce, która wślizgnęła się do rodziny nie powodując większego zamieszania, ale wypełniła ich kuchnię głośnym śmiechem, a życie jego syna miłością. Wszyscy, którzy zrozumieli, ukradkiem ocierali oczy. W końcu przyszła mojej kolej. Odpowiedzialny za trzymanie wszystkiego w ryzach i lekko już pijany, mój ulubiony kuzyn C. podszedł do mnie i wyszeptał do ucha, że po deserze
Pożeraczka, czyli raz adobrzeoddziela się od mleczka i mamy na górze wodę a na dole śmietanę. Mieszamy wszystko w blenderze. Przelewamy do naczynia i posypujemy kardamonem. Następnie siadamy na sofie zamykamy oczy i delektujemy się egzotycznymi smakami
Smaki Przyprawy i Kolorykolekcji. Ostatnia, o której tu właśnie wspominam jest przecudowna. Od dawna wzdychałam do niej i z utęsknieniem czekałam na dzień, w którym będzie mi dane zobaczyć ją na własne oczy i dotknąć. Szczerze...? Już planowałam, że za jakieś 2 lata na wakacje wybiorę się właśnie do Rodzinki, której nie widziałam kilkanaście lat, a która mieszka przysłowiowy "rzut beretem" -od Bolesławca
Kuchnia w czekoladzieNiedawno wpadł mi w oczy przepis na pałki kurczaka pieczone na ryżu. Obiad, który praktycznie robi się sam. Jedyne czego od nas wymaga, to podsmażenia pałek, pokrojenia cebuli i ułożenia wszystkiego w naczyniu. A jeśli do tego podamy wszystko np z piklami ze słoika, to zyskujemy trochę czasu na coś innego. Pisałam już, że do tego świetnie smakuje
Smaki Na Talerzusię kończy i zaczyna jesień. Dziś już jesień w pełni - ta szara, deszczowa i zimna. A mimo to pękate, okrągłe, pomarańczowe owoce dojrzewają jeszcze na rabacie i cieszą oczy. Może i moje ogrodowe dynie nie wygrają konkursu na największy egzemplarz, ale z pewnością są równie smaczne. Uwielbiam dynię za mnogość zastosowań, można z niej zrobić pyszne danie, jak również
dobra gospodyni dom wesołym czyninich. Są dania które jesz i wiesz, że na stałe zagoszczą w Twoim menu i to jest właśnie takie danie. Są też dnia, które oprócz podniebienia cieszą również oczy i to właśnie danie należy do takich. Jesienne barwy żółtej komosy ryżowej ugotowanej w bulionie z marchewką, papryką i szpinakiem z pewnością prócz pysznego wyglądu zachwycają smakiem. Dodatki w postaci prażonych
Mango PapajaPrzepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku . Robiłam je już dawno ale dopiero znalazłam chwilę czasu aby opublikować. A musiałam to zrobić bo są pyszne a dodatkowo cieszą oczy. Z przepisu wychodzi 12 małych serniczków. Składniki: opakowanie ciasteczek oreo około 150 g.(zużyłam niecałe) 0,5 kg zmielonego twarogu (u mnie z wiaderka) 250 g ricotty lub mascarpone 2/3 szklanki cukru
Mam apetyt na ...śmietanowo-koperkowym. Pyszne, sycące i wręcz ekspresowe danie. Lubicie obiady na bazie makaronu? Ja uwielbiam. W szczególności te z kolorowym makaronem. Bo nie tylko są pyszne, ale też cieszą oczy. Spróbujcie mojego prostego makaronu z kiełbasą myśliwską w sosie śmietanowo-koperkowym. Składniki: 2 garście makaronu – u mnie kokardki z mąki durum z dodatkiem pomidora i szpinaku Makarony Babuni EkoMak
Słodkie okruszkigotować ją 60 minut. W trakcie gotowania ośmiornicę obrócić trzy razy. Ugotowaną ośmiornicę wyciągnąć z wrzątku (wywaru nie wylewać), ostudzić i pokroić na kawałki (głowę i macki), wyrzucając środek, oczy i ząb. Do średniej wielkości garnka wlać koncentrat bulionu, dolać dwie szklanki bulionu z gotowania ośmiornicy i zagotować. Do gotującego bulionu wsypać ryż i gotować do miękkości często mieszając
Passions hobbies lifemiesięcy i wprowadzamy się do naszego wymarzonego mieszkanka. Teraz co wieczór siadam z kubkiem gorącej ziołowej herbaty i przeglądam mnóstwo mieszkaniowych inspiracji. Już mam obraz kuchni jak zamknę oczy, to będzie na pewno moje królestwo, z którego będę Wam serwować dużo pyszności. Dzisiaj mam dla Was kaczkę. Konkretnie udka z kaczki. Robiłam je drugi raz w życiu, wyszły duuużo lepsze
Trufelkowoświetnym źródłem witaminy C - porcja 20 dag pokrywa dzienne zapotrzebowanie. W brokułach znajdziemy też wapń, kwas foliowy, selen i cynk. Właściwości zdrowotne : - działają przeciwnowotworowo, przeciwwirusowo i przeciwbakteryjnie - chronią oczy dzięki zawartości luteiny - wpływają na wzmocnienie kości dzięki zawartości wapnia i magnezu - wykazują działanie antyoksydacyjne - zwiększają odporność i chronią przed infekcjami - odtruwają organizm - regulują ciśnienie krwi - są lekkostrawne i niskokaloryczne
Kuchenne innowacje