Prawdopodobnie było tam wielu utalentowanych zawodników, albo przynajmniej takich można było z nich zrobić. Był tylko jeden problem. Nie ta dyscyplina. Połowy tych znanych to nawet nie widzieliśmy na oczy. Efekt był taki, że jak mu nie szło w jedynych i słusznych sportach to był wyśmiewany zarówno przez tzw. nauczyciela jak i co głupszych uczniów, których dało się napuścić. Mój
Kryzysowa Książka Kucharskabójcie się szałwii, ona w tym daniu robi dużą robotę. Do tego ten maślany sosik. Ajj pyszności!Do tego podane w takiej pięknej porcelanie od Porcelana Lubiana - aż oczy się uśmiechają jak widzą to danie. Gnocchi możecie podać z plastrami parmezanu jak u mnie ale nie jest to konieczne - ja po prostu parmezan kocham miłością ogromną i daję go wszędzie
CookYourselfjest bardzo delikatny, nie za słodki. Takie desery lubię najbardziej i dlatego właśnie przygotowałam takie proporcje, żeby ograniczyć ilość cukru. Do tego ciasto cieszy nie tylko podniebienie, ale także oczy dlatego z pewnością zrobi wrażenie na zaproszonych gościach. składniki: 300 g biszkoptów lady fingers 800 g truskawek 1 galaretka truskawkowa cukier puder 250 g mascarpone 400 g śmietanki kremówki
noteskulinarnyfigamasłem okrągłej blaszce (26 cm). Pieczemy przez około 30 minut w temp. 200 o C, na blaszce, gdyż może wyciekać tłuszcz. Po całkowitym wystygnięciu zabieramy się za konsumpcję. Cieszymy oczy i podniebienie. Można go rwać lub kroić. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki EwyTarta warzywna to świetny pomysł na pyszny obiad albo kolację. Żeby było smacznie wcale nie potrzeba do niej mięsa. Różnorodna mieszanka kolorowych warzyw ucieszy nie tylko oczy, ale też podniebienie. Dziś przedstawiam Wam przepis na kolorową tartę , do zrobienia której wykorzystałam właśnie mrożone warzywa. Przepis jest jak zwykle dokładnie spisany i dodatkowo w postaci filmu przedstawiającego proces przygotowania tego pysznego
Smaczna PyzaWlewamy porcjami ciasto i smażymy z dwóch stron. Naleśniki serwujemy z ulubionym dżemem lub kremem dzieciaczków. Dodatkowo możemy ozdobić całymi i zmiksowanymi truskawkami. U dzieci jedzą głównie oczy więc propozycja podania jest niezwykle istotna
Życie zaczyna się w kuchniCzym pachniało Wasze dzieciństwo? Moje kruchym ciastem i kotletami mielonymi, to chyba dwa smaki, które pamiętam najlepiej, jak zamknę oczy nawet czuję je gdzieś tam na języku. W ubiegłą sobotę naszła mnie ochota na placek taki jak piekła mama i choć nie mam jej przepisu na kruche, a prodiż już dawno dokonał żywota, rach ciach zagniotłam ciasto
Dzieje kuchennej Wiewióryszczególnie dzieciakom? Nie za bardzo za nim przepadają, a tak szczerze to w ogóle go nie lubią. Kiedy podałam zielone pierogi moim wnukom, jak myślicie jaka była reakcja? Oczy jak pięć złotych i uśmiech od ucha do ucha:) Już im nie przeszkadzało, że ze szpinakiem, a jeszcze jak z truskawkami i bitą śmietaną, to już pełnia szczęścia:). Pierogi
Leśny Zakątekczereśniami. A wszystko pod grubą warstwą kruszonki, którą chcesz odrywać jeszcze z gorącego ciasta! Ach! To jest pyszne! To ciasto warto przygotować aby chociaż na chwilę zamknąć oczy i przenieść się w czasy dzieciństwa, poczuć ten błogostan! Koniecznie do zrobienia. Przepis na ekspresowe i puchate ciasto drożdżowe z dużą ilością owoców i kruszonki! SKŁADNIKI: - 500 g mąki pszennej
SMYKWKUCHNIpora, użyłam intensywnej w kolorze i lekko słodkiej czerwonej cebuli. Niewątpliwą zaletą czerwonej cebuli jest to, że nie jest tak ostra jak jej biała siostra i nie szczypie w oczy podczas krojenia. W smaku także jest o niebo delikatniejsza od białej cebuli. Czasami takie maleńkie modyfikacje, jak sposób pokrojenia warzyw czy wybór odmiany warzywa w innym kolorze, zupełnie odmieniają oblicze
DietologZawsze mam w domu domowy cukier waniliowy, cudownie pachnący prawdziwą wanilią. Kiedyś kupowałam jego tańszy zamiennik,cukier wanilinowy, myśląc, że to cukier waniliowy. Moje oczy tak to odczytywały :) Nie wiedziałam, że tak prosto, samemu można zrobić prawdziwy cukier waniliowy. Kiedy zrobiłam go po raz pierwszy, byłam zachwycona. Od tej pory nie może go zabraknąć w mojej kuchni. Taki domowy cukier
Agusiowe smakołykiktórzy śledzą mój Instagram , zapewne domyślają się, że przestój na blogu spowodował mój kilkudniowy wypad do Włoch. Oczy się napatrzyły, brzuszek napełnił bezglutenowymi smakołykami, wracam pełna wrażeń i inspiracji ;) Być może wkrótce pojawi się tu coś włoskiego, a dziś pyszny obiad. Podejrzewam, że ozorki to kontrowersyjny temat, ale Ci, którzy się ich nie boją, wiedzą, że warto spędzić trochę
Quinoa Raz!nazwę.Zapraszam. 0.5 sałaty garść borówki amerykańskiej 2 plastry boczku 0.5 papryki czerwonej koperek Olej konopny sok z cytryny i limonki sól i pieprz ******************************** 1 .Warzywa oczyšcić , pokroić w paseczki ( sałatę porwać na kawałki ). 2 . Przygotować sos z oleju konopnego ,z cytrusów ,soli i pieprzu. 3 . Boczek w cienkich plastrach wysmażyć do chrupkości na chipsy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSmaruję masą tort. Wkładam do lodówki na minimum 2 godziny. CHMURKA: z oddzielnego biszkoptu wykrawam kształt chmurki obkładam go masą cukrową zabarwiłam granatowym barwnikiem kawałek masy, zrobiłam oczy i buzię cienie rozsmarowałam wilgotnym wacikiem (złapał kolor od bużki) Tort pokrywam polewą lustrzaną i nakładam chmurę. SMACZNEGO
Upiecz sobie babeczkę