jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant (tak, aby otrzymać pożądany kolor). Z roztopionej gorzkiej czekolady lub z polewy zrób bałwankowi oczy, usta oraz guziki. Z kolorowych kremów zrób szaliki. Krem z kurkumą wykorzystaj też do zrobienia noska Bałwanki schłodź przed podaniem. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię
Via Gustodrugą wlewamy do woreczka np. strunowego i odcinamy róg na ciasteczkach na całej długości rozsmarowujemy czekoladę, następnie za pomocą woreczka tworzymy pasy, na końcu, nim czekolada zastygnie umieszczamy "oczy" z groszków i już słodkie mumie polecają się do chrupania
Słodkie zapomnieniesprawdzonego sprzedawcy, który przy okazji wypatroszy ją za nas. Kupując jakąkolwiek rybę zawsze zwracam uwagę na jej wygląd, czy łuska jest błyszcząca, gładka i nie odstaje od skóry. Oczy powinny być wypukłe i błyszczące a śluz nie może się ciągnąć. Dlaczego warto jeść pstrąga? Jak wszyscy wiemy ryby warto jeść przynajmniej raz w tygodniu ponieważ zawierają wiele wartościowych składników odżywczych
Book of spellsmalowaniu kolorowych wzorków. W tym roku postawiłam na nieco mocniejsze barwy i muszę przyznać ,że całkiem fajnie to wyszło. Teraz można już ubierać choinkę i cieszyć oczy :) Polecam
Malinowa Kawiarenkaprzełóż do miski w drugiej misce połącz ketchup, ocet i pastę chilli, dokładnie wymieszaj przełóż tę marynatę do miski z mięsem i dokładnie wytaptaj mięso w niej, uważaj na oczy jeśli robisz to rękoma, żeby ich nie potrzeć z tą ostrą marynatą, bo będzie piekło, oj będzie ( jeśli już udało Ci się wetrzeć ostrą pastę w oko to na pieczenie
Oka w rosole czyli KaFka gotujektóre można dostać teraz, ale najsmaczniejsze na świecie. Zawsze na nie czekaliśmy. Teraz jestem dorosła, a moreli już nie ma, jednak na widok tych złotych, rumianych kuleczek na targu oczy mi sie zaświeciły i wiedziałam, że muszą być moje. Tak powstało ciasto, pyszne, chyba zostanie moim ulubionym ciastem z owocami, ale nawiązując do początku, sama nie wiem czy ze względu
Fitsweet.mespisana wzmianka o tym święcie. Lussekatter, czyli charakterystyczne bułeczki zawinięte w kształt literki S mają dwojakie znaczenie – raz nazywane są oczami Łucji (dziewicy i męczennicy – św. Łucja wydłubała sobie oczy żeby się oszpecić, kiedy nie chciała wyrzec się swojej wiary i została za to zamknięta w domu publicznym), raz kotkami Szatana. Skąd te kotki? Legenda niemiecka z siedemnastego wieku mówi
Karo in the Kitchensię same pyszności. Bo w tym czasie wszystko musi być wyjątkowe dla tych, którzy są dla mnie najważniejsi. Jednym z wypieków, który doskonale sprawdzi się na świątecznym stole są “Oczy carycy”, pyszne i efektownie wyglądające ciasto, które upiekłam z tego przepisu . Potrzeba trochę wysiłku, by je przygotować, ale jest tego warte. Świetnie smakuje, przyciąga wzrok i sprawia, że świąteczne chwile
W mojej kuchnipieczemy 10-12 minut w 180 stopniach. Ciastka powinny być lekko zarumienione. Studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Umieszczamy ją w woreczku strunowym, ucinamy róg i malujemy oczy i rogi renifera na ciastkach. Przyklejamy nos i zostawiamy do zastygnięcia. Życzę smacznego! :) Inspiracja
Czerwona PorzeczkaNiebo w gębie-parzone ciasto wyciskane szprycą w połączeniu z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową , całość otula pudrowa pierzynka, uwielbiane przez dzieci ze względu na smak i wygląd, cieszą oczy i rewelacyjnie smakują, to może być recepta na grudniowy dzień! Składniki: Ciasto parzone: 1/3 kostki masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki pszennej Szczypta soli Szczypta proszku
Wanilia i Kardamonodpowiednio wilgotny; a bardziej wilgotny niż w Danii to już chyba być nie może) są absolutnie idealne. Korzenno-cytrusowe, z cienką warstwą chrupiącego lukru na wierzchu. Wystarczy tylko przymknąć oczy... I nic więcej do szczęścia nie trzeba. Przepis z Moich wypieków . A jeśli takie upieczecie dla Mikołaja, z pewnością zostawi Wam jakiś wspaniały prezent. Koniecznie też sprawdźcie, jakimi smakołykami postanowiła
Pożeraczka, czyli raz adobrzeCiasto a'la tiramisu 28. Ciasto bakaliowe, kolorowe 29. Ciasto na soku kubuś 30. Ciasto kakaowo - orzechowe z masą chałową 31. Oczy Carycy 32. Ciasto kakaowo - orzechowe z pyszną masą 33. Rolada z likierem kawowym 34. Sernik biskupi 35. Ciasto kawowo - biszkoptowe 36. Ciasto pyszne
kruche babeczkiugotować wszystko: kasze, makarony, kremy do tortów, ciasta, desery i długo by jeszcze wymieniać. Dziś użyłam pure do wypieku bagietek. Szybko się robi, niewiele pracy wymagają aby potem cieszyć oczy i brzuchy pysznymi bagietkami. Bagietki dyniowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniemłodsza siostrzyczka wróciła dzisiaj późno do domu i stwierdziła, że zjadła by coś ciepłego - naleśniki. Tylko co zrobić, jak w domu pozostało zaledwie 3/4 szklanki mąki. Ale w oczy rzucił mi się proszek budyniowy, kiedyś słyszałam o przepisie na naleśniki budyniowe i tak wybrnęłam z problemu zbyt małej ilości mąki w domu. Naleśniki są elastyczne i dzięki dodatkowi
My sweet a lifebakłażany z wody – niczego nie odciskamy! W woku rozgrzewamy olej – musi być tak gorący, że już prawie zaczyna dymić – i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz pokrojone, odcedzone bakłażany. Uwaga na oczy i ubranie, bo przez chwilkę bakłażany będą pryskać. Wszystko dokładnie mieszamy żeby bakłażany równomiernie otoczyły się w tłuszczu i smażymy je do miękkości, 6-7 minut, mieszając. Wyjmujemy bakłażany
Karo in the Kitchen