oczywiście jajecznica ze szpinakiem. Nawet osobom, które nie przepadają za szpinakiem takie połączenie powinno się spodobać. Jajecznica ze szpinakiem doda nam energii, a soczysta zieleń ucieszy również nasze oczy. Składniki: (porcja dla 2 osób) 6 jajek (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) 450 g mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 mała cebula sól pieprz 2 - 3 łyżki oleju lub masła
Kuchcik gotujeDziś zapraszam Was na przepis na pyszną zapiekaną owsiankę z gruszką, która nie tylko cieszy podniebienie, ale też i oczy. Jeśli lubicie smak kokosu i tak jak ja wprost przepadacie za gruszkami, takie śniadanie będzie dla Was idealne. Spróbujcie mojej zapiekanej kokosowej owsianki z gruszką. Przygotowanie takiego śniadania nie jest trudne, a ileż taka owsianka może przynieść radości Zapiekana kokosowa
Słodkie okruszkibloga troszkę zaniedbać. Ten tydzień mam nadzieję będzie spokojniejszy i uda mi się nareszcie wrócić do codziennych rytuałów, ćwiczeń, pieczenia i blogowania oczywiście. Jeżeli jesteście na diecie, zamknijcie lepiej oczy lub szybciutko wyjdźcie z tej strony, najlepiej… Continue reading Miodowa babka z daktylami
brunetkawkuchniprzyszłym tygodniu być w formie. Od razu włączyłam telewizor, aby posłuchać wiadomości dotyczących wyborów. Takiej karuzeli powyborczej nie spodziewał się chyba nikt. Przyglądam się temu wszystkiemu i otwieram oczy ze zdumienia, widząc nagłe i zaskakujące sojusze polityczne, słuchając absurdalnych wypowiedzi prawników, którzy interpretują obowiązujące prawo tak, jak im się podoba. No cóż. Jak zwykle Polak mądry po szkodzie. Zamiast przygotować
W mojej kuchniprzejrzeniu listy blogów z pierwszej piątki, weszłam do kuchni z konkretnym zamiarem. Zaczęłam przygotowywać składniki do nowego dania. Dario zajrzał do mnie i zapytał: - Co robisz? - Zakąskę do wódki. Oczy mojego męża zrobiły się okrągłe jak spodki: - Co takiego? - Zakąskę do wódki – powtórzyłam. Dario zaczął się śmiać: - To akurat w sam raz dla Ciebie. Z godnością odpowiedziałam: - Nawet jeśli
W mojej kuchnistole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie komponuje się z delikatnym ciastem szpinakowym. Otulony lekkim, czosnkowym serkiem tworzy niebywale smaczną przystawkę, cieszącą zarówno nasze oczy jak i podniebienie. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity 55 min Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 25 min Czas całkowity
Wędrówki po kuchniproblem, na pewno zapamiętam! Jednak, gdy weszłam do sklepu okazało się, że zaczęły się schody, bo w przecież w sklepie była także maślanka, miód, makaron, migdały! O, nie! Oczy w iście wróciłam do domu z niepotrzebnym makaronem i musiałam iść jeszcze raz dokupić brakujące produkty. Czyli może jednak warto zapisywać nawet krótkie listy? :) A oto mój alfabet produktów
Mania Wypiekaniazupę krem z groszku można także przygotować z groszku mrożonego – dobrej jakości groszek zapewni prawie identyczny smak, a także kolor. Pyszna, lekka zupa krem z groszku ucieszy i oczy i podniebienie. Składniki: 1l bulionu warzywnego lub drobiowego 800-850g groszku mrożonego lub świeżego (łuskanego) sól, pieprz – do smaku tarty parmezan – kilka łyżek 4 łyżki smietany
Pociąg Do Kuchniwyjściu za pomocą wiernego pomocnika w otwieraniu, tzw. klucza, rozdarłem taśmę, która była jedyną barierą pomiędzy mną a moim suwenirkiem. Jak już dostałem się do środka, zrobiłem wielkie oczy. a na mojej twarzy zawitał uśmiech. Tyle pyszności. Warto było wybrać się na nogach po odbiór. Tak więc wpis nie jest sponsorowany ani nie ma służyć wychwalaniu firmy
Blendmansklepów internetowych, a tu patrz, co rusz się o nie potykam :) Druga sprawa: Trend slow food się rozwija, ale rozwija się również druga gałąź - gotowe jedzenie. Czasami aż oczy przecieram jakie rzeczy widuję w sklepowych zamrażarkach: ciasto na pierogi, ciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś
Blondynka Gotujesię z Ciebie, drogi Maćku, zrobił podróżnik! I jeszcze te sugestywne opisy :) Nic tylko zamknąć oczy i dać się ponieść wyobraźni. To może tym razem udamy się do Włoch i skosztujemy pysznego risotto, siedząc sobie gdzieś nad brzegiem morza, skąpani w promieniach słońca, najlepiej w miłym towarzystwie ;) Można też w domowym zaciszu, tak jak my dzisiaj. Przygotowałam risotto z ciecierzycą
zadanie-gotowaniezawartość każdej zabarwić barwnikiem. Lukier przełożyć wo worka cukierniczego i najpierw obrysować nim kontury ciastek. Następnie pędzelkiem wypełnić resztę. Odstawić ciastka żeby lukier zastygł a dopiero wtedy rysować oczy
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaPrzygotowanie potraw, ciast czy pieczywa w domu przygotowujemy zazwyczaj dla naszych najbliższych, dlatego też w ich powstanie wkładamy wiele miłości i pasji. Chcemy by rezultaty naszej pracy zachwycały też oczy i podniebienia naszych gości. Dlatego wzięłam też udział w kampanii #BakeForSomeone, której celem jest zainspirowanie kulinarnych pasjonatów do przygotowania świątecznych wypieków dla swoich najbliższych:) Poniżej przedstawiam film inaugurujący kampanię Electrolux
karmelowybrzuch, natomiast drugą część znów dzielimy na pół. 2. Jedna z połówek to głowa uszy i nos, druga to ręce i nogi. Króliczki "składamy" według zamieszczonego poniżej zdjęcia, za oczy służył nam pieprz, zaś za wąsy makaron spaghetti. Gotowe zostawiamy na blasze na około 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do temperatury 175° C. Wyrośnięte króliczki smarujemy
Rozpustne gotowaniekisieli w różnych smakach (truskawkowym, pomarańczowym i cytrynowym), a dodatkowo do każdej część masy dodałam odrobinę barwnika spożywczego, by kolory były bardziej intensywne. Babka kisielowa z pewnością ucieszy oczy i podniebienia małych i dużych łasuchów :) Składniki: 260 g mąki pszennej 250 g miękkiego masła lub margaryny 5 dużych jajek (żółtka i białka osobno) w temperaturze pokojowej 125 ml oleju
MyCookBook.pl