czekolady odłożyć do dekoracji!). Przygotowany krem schować do lodówki. Dekorowanie Najlepiej dekorować makaroniki przed przełożeniem kremem. Końcówkę wykałaczki namoczyć w czekoladzie (najlepiej, gdy czekolada jest lekko ciepła). Delikatnie narysować oczy i wąsy. Perełki cukrowe przykleić za pomocą odrobiny czekolady. Srebrne perełki użyć jako noski, a złote jako ogonki. Udekorowane makaroniki ułożyć na blaszce i poczekać kilkanaście minut (czekolada musi zastygnąć
Ugotowaćszczerze mówiąc trochę podziwiam a trochę mi ich żal bo zwykle są jacyś tacy nieszczęśliwi i ciągle sfrustrowani kaloriami. A czy ktoś widział, tak na własne oczy, choćby jedną taką kalorię??? Ja na pewno nie! Podobno siedzą w szafie i zszywają w nocy ubrania... Jeśli lubicie dorsza tak jak ja to mam dla Was inną propozycję na podanie tej ryby
Smaczna Pyzazrobić uszy, przecinając je na 4 części. Duże kółko posmarować roztrzepanym jajkiem w miejscu ryjka, oczu i uszu. Przyczepić mniejsze kółko - ryjek, zrobić w nim 2 dziurki. Przykleić uszy. Oczy zrobić z kawałków rodzynek. Gotowe świnki przenieść na papier do pieczenia i odstawić na koło 30-45 minut, aż podrosną. Piec w 180 stopniach przez 20 minut. Gotowe! * Ciasto
Moja Galeria Smakuzostał tylko na jednej stronie. Odciętą część (bez kremu) kroimy na pół. Z drażetek wybieramy pożądane kolory. Następnie szpatułką smarujemy babeczki, układamy dwa ciasteczka z jasnym kremem jako oczy. Naklejamy na środek przy pomocy odrobiny czekolady ciemne pastylki jako źrenice. Przekrojone ciemne ciastka układamy jako brwi. Żółte lub pomarańczowe pastylki wciskamy w czekoladę jako dzióbki. Odstawiamy do zastygnięcia
Kolizje SmakówBananowa surowa gryczanka, z ananasem i wiórkami wczoraj po prostu padłam w pewnej chwili jakaś zasłona na oczy mi wlazła i do łóżka musiałam wczołgać się wcześniej, pomimo, że zazwyczaj o tej godzinie to jeszcze drugi dzień zaczynam, ale czasami jak widać trzeba :) świeży ananas
More food, love and dreamskłamią, monitoruję wagę i niestety, ale dokładnie w zeszłym roku o tej porze waga pokazywała 5 kg mniej, przy moim wzroście 174 cm aż tak to się w oczy nie rzuca, nadal mieszczę się w swoje ubrania, tylko jakieś takie bardziej dopasowane się zrobiły. Nie ma co marudzić, tylko zabrać się do pracy, w moim przypadku redukuję dzienną dawkę kalorii
greenscarfręką”. Intuicja to podstawa przy gotowaniu. Pewnym popołudniem poczułam się strasznie głodna. Wiedziałam, że muszę coś zjeść przed wysiłkiem Pilates, które miałam o godzinie 17. Otworzyłam lodówkę. W oczy od razu rzuciła mi się torba ze szpinakiem oraz trzy, nieco już przywiędnięte grzyby Portabella. Następnie przerzuciłam uwagę na zamrażalnik. Przejrzałam zawartość wszystkich torebek i pojemników. Znalazłam w jednej torebce
Jem więc Jestemposzukiwania drugiego dna i ukrytych znaczeń. Poza tym z pewnością jest to świetny chwyt marketingowy. Czy taka wersja czytania spodobała mi się? Tak. Po pierwsze, podczas drogi do pracy oczy mi się nie zamykają, co ma duże znaczenie dla bezpieczeństwa mojego i innych kierowców. Po drugie, nie mam wrażenia zmarnowanego czasu; w końcu czytam , prawda...? A to zawsze jest pożyteczne
Pożeraczka, czyli raz adobrzebloga troszkę zaniedbać. Ten tydzień mam nadzieję będzie spokojniejszy i uda mi się nareszcie wrócić do codziennych rytuałów, ćwiczeń, pieczenia i blogowania oczywiście. Jeżeli jesteście na diecie, zamknijcie lepiej oczy lub szybciutko wyjdźcie z tej strony, najlepiej… Continue reading Miodowa babka z daktylami
brunetkawkuchnimajonez i doprawiamy do smaku. Pastę cebulową przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy w miejsca po żółtkach. Przykrywamy odciętymi kawałkami jajka. W farszu umieszczamy mały nosek z marchewki i oczy z oliwek. Dorabiamy marchewkowe stópki. Smacznego
Pyry na Gazrazem. Bo głównym celem było Warner Bros Studio oddalone o niecałe 20 mil od Londynu. Owszem bilety nie są tanie (kosztują 35 funtów za osobę) jednak zobaczyć na własne oczy magiczne rekwizyty, pokój Gryffindor i szczególnie ulicę Pokątną – to było warto. Na samo zwiedzanie poświęciliśmy 3 godziny. Choć i tak czuję niedosyt, że nie dopatrzyłam czegoś, bo tyle dzieje
Pink Envelopepominęłam jedynie wodę i kakao), jak przygotować ciasto muffinkowe: to tutaj . Ozdobę na górę tortu ze świnką zrobiłam z domowej masy cukrowej z dodatkiem minimalnej ilości czerwonego barwnika, czarne oczy są zrobione z rozpuszczonej czekolady. Dobrze jest mieć tutaj szablon – ja skorzystałam z puzzli ze Świnką Peppą, które znalazłam w szafce z zabawkami ;) Gotową świnkę zostawiamy do zastygnięcia
Ciastkozercymisce następnym razem, a ja zabieram się za pisanie przepisu, nie jest łatwo, bo piszę i płaczę, jakiś paskudny wirus mnie dopadł, a katar mam taki, że masakra, oczy non stop łzawią, ale nie ma co się użalać, trzeba działać :) A te udka przygotowywałam całkiem niedawno, właśnie w chwilach mojej niemocy, więc nie są czasochłonne, ani trudne, a jakie smaczne
Blondynka Gotujeśrodkami konserwującymi. Z surowców ze sprawdzonych źródeł i od lokalnych rolników. I co najważniejsze pozbawione wielu "ulepszaczy" , tak powszechnych w obecnej żywności - konserwantów, sztucznych barwników, aromatów, glutaminianu sodu . W oczy rzuciły mi się zwłaszcza: Paprykarz wegetariański z kaszą jaglaną - bezglutenowy i bezcukrowy Pasztet pomidorowy z cieciorką - bez substancji konserwujących Hummus oliwkowy - bez cholesterolu Hummus paprykowy - bez cholesterolu Ketchup
Grunt to przepis!